top of page

Tervetuloa uusi opiskelija!

Päivitetty: 3. heinäk. 2023


students

Onneksi olkoon opiskelupaikastasi Humanistisesta ammattikorkeakoulussa eli Humakissa!


Sinulla on mahtavat opiskeluvuodet edessäsi ja jotta saat niistä mahdollisimman paljon irti, olemme koostaneet tähän tervehdykseen tärkeää tietoa uudelle opiskelijalle.


HUMAKO on Humakin opiskelijoiden oma opiskelijakunta, jonka jäseneksi sinäkin voit uutena opiskelijana liittyä. Olitpa päivä- tai monimuotototeutuksessa opiskeleva, avoimen AMK:n kursseja lukeva tai YAMK-opiskelija – me olemme sinua varten!


Ihan alkuun ota seurantaasi HUMAKOn some-tilit: 

Tutustumistapaamiset ja opiskelijoiden whatsapp-/Facebook-ryhmät


HUMAKO järjestää tutustumishetkiä syksyn alussa uusille opiskelijoille. Mahdollisten tapaamisten päivämäärät sekä yhteiset some-ryhmät löydät oman toteutusmuotosi kohdalta:

 

HUMAKOn tuki ja toiminta


Tutorit ovat tukemassa ja tsemppaamassa sinua opiskeluiden aikana. Tutorit tavoitat vaikka heti, jos sinulla on koulun aloitukseen liittyviä ajatuksia:

  • etutor(a)humako.net -sähköpostin kautta

  • eTutor-opintojaksolta Hoodle-ympäristöstä

    • Opiskelijoiden taukotila -keskustelupalstalla opiskelijat ja tutorit voivat keskustella yhdessä

    • Anonyymit opiskelijat -keskustelupalstalla voit nimettömänä kysyä kysymyksesi ja tutorit vastaavat

  • HUMAKOn Discordista

students

Opiskelijakunta HUMAKOn toiminta on kaikille Humakin opiskelijalle avointa. Järjestämme toimintaa kampuspaikkakunnilla ja verkossa. Kaikki toimintamme on merkitty tapahtumakalenteriin. Haluamme kohdata juuri sinut!


 

Jäsenenä säästät – saat lukuisia etuja ja alennuksia


Voit liittyä HUMAKOn jäseneksi 1.8.2023 alkaen. Opiskelijakunta HUMAKOn jäsenenä pääset käsiksi paikallisiin ja valtakunnallisiin opiskelijaetuihin ja -alennuksiin, joten jäsenyys maksaa nopeasti itsensä takaisin. Alennuksia saat muun muassa tapahtumista, erilaisista tuotteista, matkustamisesta sekä syömisestä. Tutkinto-opiskelijat ovat lisäksi oikeutettuja opiskelijalle tuttuihin VR:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelijaetuihin. HUMAKOn mobiilinen jäsenkortti löytyy Slice- ja Pivo-sovelluksista, joiden kautta pääset selailemaan käytettävissä olevia etuja.
 

Opiskelijakunnan toiminta = opintopisteitä


HUMAKOn aktiivitoimijaksi voi hakea kuka tahansa Humakin opiskelija. Pääset aktiivina konkreettisesti itse päättämään, mitä opiskelijakuntasi tekee ja miten saat asiat korkeakoulussasi sujumaan. HUMAKOn toiminta on myös mukava tapa edistää omia opintoja, sillä toiminnasta saa myös opintopisteitä!


Paikallistoiminta – tutor- ja jaostotoiminta


HUMAKOn paikallisessa jaostossa kehitetään oman kampuksen toimintaa ja järjestetään opiskelijaelämää piristäviä tapahtumia. HUMAKOn tutorit tukevat muita opiskelijoita ja opiskelijoiden hyvinvointia. Tutor- ja jaostotoiminnassa suoritetaan opintopisteitä usein 5 op/vuosi ja opintopisteet merkitään vapaasti valittaviin opintoihin. Uusia tutoreita ja jaostolaisia haetaan syyskuussa. Lue lisää paikallistoimijahausta.


Hallitus


HUMAKOn hallitus on paikka, jossa toimintaa tehdään kädet savessa. Hallituksen jäsenien tehtävänkuva räätälöidään jokaiselle henkilökohtaisesti toimintasuunnitelmaan asetettujen tavoitteiden ja omien kehitystarpeiden pohjalta. Hallitustoiminta vie aikaa keskimäärin 15-20 h/viikko ja sen kautta on mahdollista opinnollistaa 25-40 opintopistettä vuodessa omaan opetussuunnitelmaan kuuluvia opintoja. Hallitus valitaan marraskuussa kalenterivuodeksi. Lue lisää hallituksen toiminnasta ja hausta.


Edustajisto


HUMAKOn edustajistossa käytetään ylintä päätäntävaltaa, eli ohjataan ja seurataan hallituksen toimintaa. Edustajistoon voi hakea syyskuun aikana. Edustajistossa toimitaan n. 5h/kk ja opintopisteitä voi saada omaan työmäärään pohjautuen 1-10 op/vuosi. Lue tarkemmin edustajistoon hakemisesta.


Opiskelijaedustajat


Humakin toimintaan opiskelijat pääsevät vaikuttamaan työryhmissä, joihin edustajia haetaan lokakuussa. Opiskelijaedustajat ovat tärkein ja suorin väylä viestin viemiseen opiskelijoilta suoraan Humakin päättäviin elimiin. Lue tarkemmin opiskelijaedustajaksi hakemisesta.


students


 

Opiskelijan luottoasun eli haalarit voit tilata verkkokaupasta


Humakin opiskelijana pääset pukemaan päällesi punaiset opiskelijahaalarit.

Ne ovat opiskelijan tunnusmerkki eri tilaisuuksissa. Voit ostaa omat haalarisi, haalarimerkkejä sekä muita tuotteita HUMAKOn verkkokaupasta Kide.appista. Opiskelijakunnan jäsenenä saat haalarit ja muut tuotteet itsellesi puoleen hintaan!


Haalareita myydään kahdesti vuodessa. Seuraava myynti alkaa syksyllä 2023, joten seuraathan meidän nettisivuja, jäsenkirjettä ja KideAppia! Haalarimyynti käynnistyy 7.8. ja päättyy 15.9. Haalarit toimitetaan tilaajille loka-marraskuussa. Pääset kokeilemaan haalareita opiskelujen alussa omalla kampuksellasi, jotta osaat hankkia oikean kokoiset haalarit. Olethan nopea, jotta saat mahdollisimman sopivan koon itsellesi opiskelijarientoja varten!


 

Palautekanavat, edunvalvonta ja häirintäyhdyshenkilöt


HUMAKOn tärkeimpiin tehtäviin kuuluu opiskelijoiden edunvalvonta. Edunvalvonta tarkoittaa muun muassa sitä, että me keräämme, arvioimme ja jaamme opiskelijoiden palautetta eteenpäin. Palautteen perusteella HUMAKO kehittää omaa toimintaansa tai puuttuu esiin nousseisiin epäkohtiin. Palautetta voi antaa HUMAKOn, koulun tai henkilökunnan toiminnasta HUMAKOn nettisivuilta löytyvien Palautekorttien tai Äänitorven kautta.


HUMAKO myös edistää opiskelijoiden hyvinvointia yhteistyössä muiden opiskelijajärjestöjen kanssa valtakunnallisesti ja paikallisesti.


Me HUMAKOssa emme hyväksy häirintää. HUMAKOlla on lisäksi nimetty kaksi häirintäyhdyshenkilöä. Heihin voit olla yhteydessä häirintään liittyvissä asioissa, oli häirintä tapahtunut sitten Humakin tai HUMAKOn toiminnassa. Häirintäyhdyshenkilöiden tehtävänä on ensisijaisesti olla häirintää kokeneen apuna ja tukena. 

Jäsenpalvelu ja yhteystiedot


Jäsenyyteen ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä saat apua HUMAKOn asiantuntijalta Emma Mäkelältä p. 045 182 0404 tai jäsenpalvelutiimiltä info(a)humako.net.


HUMAKOn toimisto sijaitsee Haagan kampuksella Helsingissä. Toimistolta voit ostaa tuotteita tai noutaa verkkokaupan tilauksesi. HUMAKOn jäsenet saavat palvelua myös muiden pääkaupunkiseudun, Turun ja Jyväskylän opiskelijakuntien palvelupisteiltä. 

Yhteistyössä HUMAKOn kanssa


HUMAKO ja yhteistyökumppanimme toivottavat Sinut tervetulleeksi Humakiin opiskelemaan!


jhl logo
jyty logo

nuoli logo


taku logo
Oletko kulttuurituottaja, yhteisöpedagogi tai viittomakielen tulkki? Liity oman alasi korkeakoulutettujen ammattiliittoon. Saat täydet edut jo opiskeluaikana.Comments


bottom of page