Turku

 

Tutorit 

Turussa opiskelijoiden tukena arjessa ovat tutorit. Tutoreiden kouluttamisesta vastaa HUMAKO, joka järjestää tutortoimintaa yhteistyössä Humakin henkilökunnan kanssa. Tutoreiden keskuudesta on valittu tutorvastaavat ja tarpeen mukaan myös muita vastuuhenkilöitä.  Tutorvastaavat ovat perillä siitä, mitä tutortoiminnassa tapahtuu kampuksella ja mitä HUMAKOssa tapahtuu. Tutorvastaavat kokoaa kampuksen tutorit kuukausittain tutorpalavereihin ja osallistuvat itse HUMAKOn järjestämiin tutorvastaavien palavereihin. Tutorvastaavat ovat mukana uusien tutoreiden haastatteluissa, perehdyttävät uudet tutorit kampuksen tutortoimintaan ja raportoivat kaksi kertaa vuodessa siitä, mitä tutorit ovat tehneet. Turun tutorvastaavana toimii Marja Jokinen. Tavoitat hänet sähköpostitse osoitteella etunimi.sukunimi (a) humak.fi.

Tutoreiden tehtävänä on tukea opiskelijoita ja edistää opiskelijoiden hyvinvointia. Tutorit ovat uusien opiskelijoiden apuna tukena heti pääsykokeista lähtien ja auttavat opiskelijoita ryhmäytymään. Tutoreiden tehtäviin kuuluu lisäksi edistää opiskelijoiden arkiaktiivisuutta esimerkiksi erilaisten liikunta- ja lajikokeilujen kautta. Tutorit myös markkinoivat Humakia potentiaalisille hakijoille ja edustavat HUMAKOa omalla kampuksellaan. Tutorit voivat tukea opiskelijoita myös verkossa digitutoroinnin kautta. Tutorit usein jakavat näitä eri tehtäviä ja vastuualueita keskenään joten kaikki tutorit eivät yleensä tee kaikkea.
 
Jos olet kiinnostunut tutortoiminnasta, niin voit lukea siitä lisää Hae paikallistoimijaksi-sivulta. Tutoriksi voi hakea kuka vain Humakin opiskelija ja tutorina voi toimia kaikki HUMAKOn jäsenet. Tutortoiminnassa ohjaus- ja vuorovaikutustaidot ovat keskeisessä roolissa, kun toimitaan ryhmässä. Sosiaalisen vahvistamisen merkitys niin tutoreiden kesken, kuin kampuksen opiskelijoiden keskuudessa on suuri.  Kampusten tutorit ovat aktiivisia ja motivoituneita opiskelijoita, jotka yhdessä luovat innostunutta tunnelmaa muiden opiskelijoiden pariin kampusalueella. Tutortoiminta on rentoa toimintaa, johon liittyy vahvasti yhteisöllisyys.

Turun tutortoimintaa voit seurata instagramissa!

 

Instagram: @turku_tutor (uusi välilehti)
 

 

Jaosto

Tääl Turus HUMAKOn toiminnast vastaa TuPa (Turun Paikallisjaosto), täl ja tois puol jokke!
 
Jaostossa toimii kampuksen opiskelijoita eri vuosikursseilta. Jaoston tehtävänä on kuunnella opiskelijoiden risuja ja ruusuja ja toimia äänitorvena. Jaosto toimii yhteistyössä myös muiden paikallisten opiskelijajärjestöjen kanssa. Jaoston toiminta on aina opiskelijoidensa näköistä. Jaosto voi järjestää tapahtumia, erilaisia tempauksia sekä tehdä kannanottoja opiskelijoiden puolesta.
 
Jaostoihin haetaan toimijoita aina alkusyksystä ja HUMAKO kouluttaa toimijat ja antaa jokaiselle jaostolle tukea toiminnan kehittämiseen monin tavoin. Tule mukaan hyvään porukkaan tekemään opiskeluajastasi hauskempaa, ja järjestämään sinun näköistäsi toimintaa! Jaostotoimintaan hakemisesta voit lukea Hae paikallistoimijaksi -sivulta.

Seuraa TuPaa Instassa (@humako_tupa), ja Facessa (TUPA - Turun Paikallisjaosto)

 
TuPan toiminnasta on vastuussa jaostovastaava Kia Karne. Tavoitat hänet sähköpostitse etunimi.sukunimi (a) humak.fi.

Turus on tehty kaikelaist, kute:

- Kampuksen taukotilan aikaansaanti ja kehittäminen 

- Vuotuinen alkoholiton opiskelijatapahtuma, SumppiAppro

- Yhteistyökuviona järjestettyjä opiskelijatapahtumia, Kuten Syntiset Approt ja Bileet ja lautapeli-ilta

-  Paloturvallisuus-vetoomus ja muita kannanottoja opiskelijoiden parhaaksi

- Ja muita opiskelijoiden vapaa-ajan vietteitä

 

Liikuntapalvelut 

 

CampusSport Turku on kaikkien Turun korkeakouluopiskelijoiden yhteinen liikuntapalvelu ja Humakin opiskelijat saavat liikuntapalvelut käyttöönsä maksamalla liikuntamaksun. Tarjolla on viisi kuntosalia, yli 100 ohjattua tuntia viikossa, yli 30 tuntia avoimia palloiluvuoroja ja erillismaksullisia lyhytkursseja.

Liikuntamaksu:

  • Lukuvuosi 66 €

  • Lukukausi 44 €

  • Kesäkausi 33 €

Liikuntamaksu maksetaan Campussportin verkkokaupassa (avautuu uuteen välilehteen) ja kirjautuminen tapahtuu Humakin omilla HAKA-tunnuksilla. Maksettuasi liikuntamaksun, tulee sinun aktivoida liikuntatagi (ns. NFC-tag) asiakaspalvelupisteellä. Liikuntatagina voi käyttää jo voimassa olevaa tagia (tulostinlätkä tai opiskelijakorttia, joka sisältää kyseisen ominaisuuden). Jos sinulla ei ole tagia tai korttia, saat sellaisen asiakaspalvelupisteeltä.

 

Lisätietoja:

 

Terveyspalvelut 

Turun kaupungin opiskelijaterveydenhuolto on siirtynyt YTHS:n vastaanotolle osoitteeseen Kirkkotie 13, 20540 Turku. Palvelupiste on avoinna ma–to klo 8–15, pe 8–14. Lisätietoja (uusi välilehti)

 

Kirjastopalvelut 

Humakin Turun kampuksen kirjasto sijaitsee Paasikivi-opistolla osoitteessa Harjattulantie 80, 20960 Turku. Turun kampuksen kirjaston informaatikkona toimii Informaatikko Pirjo Kangas. Sposti: kirjasto.turku (a) humak.fi, p. 0400 349 395. Kampuskirjasto toimii myös Paasikivi-Opiston kirjastona. Kirjasto sijaitsee opiston päärakennuksessa toisessa kerroksessa. Katso kirjaston aukioloajat HumakFinna-sivustolta (uusi välilehti)


Voit lukea lisää Humakin kirjastopalveluista Humakin nettisivuilta (uusi välilehti).

Asuminen ja opiskelija-asunnot

Turussa opiskelija-asuntoja tarjoaa Turun ylioppilaskyläsäätiö TYS (linkki avautuu uuteen ikkunaan). Asuntohakemuksen Turun ylioppilaskyläsäätiöälle voit jättää saatuasi vahvistuksen opiskelupaikastasi. ​

 

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO


Ilkantie 4 | 00400 Helsinki

+358 44 257 8884

Palvelupisteet | Yhteystiedot