top of page
Kuvan opiskelijoilla on kysyvät ilmeet

Usein kysytyt kysymykset

 • Verkkokauppa Kide.app - Mistä saan Haka-tunnukset liittymistä varten?
  Vanhat opiskelijat: Käytä opiskelujen alussa saamiasi Haka-tunnuksia, eli samoja tunnuksia, joilla kirjaudut Humakin järjestelmiin. Uudet opiskelijat: Saat Haka-käyttäjätunnuksen tunnistautumalla Suomi.fi –palvelun kautta osoitteessa https://id.humak.fi/bin/idm/open/register01.pl. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautumisen jälkeen sinun tulee hyväksyä ICT-palveluiden käyttöehdot, näet käyttäjätunnuksesi ja pääset asettamaan itsellesi salasanan. Salasanan tulee olla vähintään 8 merkkiä pitkä ja sen tulee sisältää pieniä ja isoja kirjaimia sekä numeroita. Voit testata tunnustesi toimivuutta kirjautumalla Humakin oppilaitosjärjestelmä Peppiin osoitteessa https://peppi.humak.fi. Ongelmatapauksissa ole yhteydessä Humakin tietohallintoon support@humak.fi.
 • Verkkokauppa Kide.app - Jäsenyyttä hankkiessa Haka-kirjautumisessa tulee error. Miten toimia?
  Haka-kirjautumisen ongelmissa sinun tulee olla yhteydessä Humakin tietohallintoon (support@humak.fi).
 • Verkkokauppa Kide.app - Miten voin päivittää omia tietojani?
  Mene osoitteeseen Se on oikotie opiskelijoiden käyttäjätileihin, jossa opiskelija voi itse muokata tietojaan. Sivulle pääsee myös suoraan Kide.appin nettisivuilta ja mobiliisisovelluksella. Käyttö on helppoa. Kirjaudu sisään ja scrollaa sivua alaspäin ja löydät omat tietosi. Klikkaa jäsenyyden perässä olevaan kynän kuvaa ja voit muokata näin tietojasi.
 • Slice - Profiilia luodessa Slice ei tunnista sähköpostiosoitettani.
  Maltti on valttia. Tietojen siirtyminen liittymisen jälkeen Kide.appistä Sliceen saattaa kestää max tunnin, joten jos Slice ei heti tunnista sähköpostiosoitettasi, kokeile hetken päästä uudelleen. Jos tunnin odotus ei auta asiaan, kannattaa kokeilla seuraavaa: -Tarkista, että antamasi tiedot täsmäävät kide.app/account -sivuilla oleviin tietoihisi. -Jätä tyhjäksi toinen sähköpostiosoitekohdista ja ilmoita ainoastaan kide.app-sivuille ilmoitettu sähköpostiosoite. Mikäli mikään edellisistä ei auta, ota yhteyttä info@humako.net.
 • Slice - Miten saan jäsenkortin käyttööni?
  Slicen saat käyttöösi helposti ja voit ottaa sen käyttöön jäsenyyden hankittuasi: 1. Osta jäsenyys ja odota noin tunti. 2. Mene osoitteeseen slice.fi/upload 3. Valitse Humak 4. Täytä lomake, jotta saat aktivointikoodin (antamiesi tietojen tulee vastata HUMAKOn liittymislomakkeessa annettuja tietoja, jotka pääset tarkistamaan HUMAKOn verkkokaupasta profiilisi Jäsenyydet-kohdasta) 5. Lataa Slice sovellus Google Playsta tai App Storesta 6. Varmista puhelimesi asetuksista, että sovelluksella on lupa ilmoittaa tärkeistä tiedotteista 7. Anna sovellukselle myös kuvien käyttölupa 8. Avaa sovellus ja kirjaudu sisään 9. Syötä sähköpostitse saamasi käyttäjätunnus ja salasana (aktivointikoodi) 10. Hyväksy käyttöehdot, sillä sovellusta ei voi käyttää ilman sitä 11. Olet ajantasalla!
 • Slice - En saanut sovelluksen aktivointikoodia sähköpostiini.
  Lomakkeelle syötetty sähköpostiosoite tulee olla sama kuin mikä osoite opiskelijakunnalla on jäsenrekisterissä. Muutoin aktivointikoodi ei lähde. Jos lomakkeelle on syötetty väärä sähköpostiosoite, tulee sinun täyttää lomake uudelleen uusilla tiedoilla. Täytä lomake uudestaan osoitteessa www.slice.fi/upload (uusi välilehti).
 • Slice - En pysty lunastamaan etuja ja jäsenkorttini ei näy.
  Slice-sovellus pyytää sen käyttöönottohetkellä lupaa gallerian, tallennustilan tms. käyttöön. Jos lupaa ei anna, ei opiskelijakortti eikä lunastusominaisuus toimi. Luvan voi antaa myöhemmin sovellusasetuksista.
 • Slice - Mihin sovellus tarvitsee kaikki oikeudet esim. puhelimen median käyttöön?
  Jäsenkortti tallennetaan kuvamuodossa puhelimeen ja sitä varten tarvitaan median käyttöoikeus. Jos sovellukselle ei anna lupaa käyttää mediaa, ei jäsenkortti toimi lainkaan.
 • Slice - Unohdin salasanani.
  Sinun tarvitsee resetoida tunnuksesi. Mene osoitteeseen www.slice.fi/resetoi. Syöttämällä siihen käyttämäsi sähköpostiosoitteen saat uudet kertakäyttöiset tunnukset, joilla pääset kirjautumaan sovellukseen uudestaan. Jos et saanut resetointilinkkiä sähköpostiisi, ota yhteyttä Slicen asiakaspalveluun info(a)slice.fi ja anna koko nimesi, opiskelijanumerosi sekä koulun nimi, jossa opiskelet.
 • Slice - Vaihdoin puhelinta, miten saan jäsenkortin uuteen puhelimeeni?"
  Sinun tarvitsee resetoida tunnuksesi. Mene osoitteeseen www.slice.fi/resetoi (uusi välilehti). Syöttämällä siihen käyttämäsi sähköpostiosoitteen saat uudet kertakäyttöiset tunnukset, joilla pääset kirjautumaan sovellukseen uudella puhelimellasi. Jos et saanut resetointilinkkiä sähköpostiisi, ota yhteyttä Slicen asiakaspalveluun info@slice.fi ja anna koko nimesi, opiskelijanumerosi sekä koulun nimi, jossa opiskelet.
 • Slice - Minulla on ollut aikaisemmin HUMAKOn jäsenyys ja aion jatkaa jäsenyyttä. Päivittyykö Slice automaattisesti?
  Jäsenkortti päivittyy automaattisesti. Päivittymisessä saattaa olla päivän viive. Jos tiedot eivät tämän jälkeen päivity, ota yhteyttä asiakaspalveluun info(a)humako.net.
 • Slice - Sovellus heitti minut ulos, enkä pääse uudestaan enää kirjautumaan."
  Kannattaa resetoida tunnus. Mene osoitteeseen www.slice.fi/resetoi (uusi välilehti). Syöttämällä siihen käyttämäsi sähköpostiosoitteen saat uudet kertakäyttöiset tunnukset, joilla pääset kirjautumaan sovellukseen. Jos et saanut resetointilinkkiä sähköpostiisi, ota yhteyttä Slicen asiakaspalveluun info@slice.fi ja anna koko nimesi, opiskelijanumerosi sekä koulun nimi, jossa opiskelet.
 • Lukuvuositarra - Mistä voin noutaa tarran muoviseen opiskelijakorttiini?
  Voit noutaa uuden tarran opiskelijakorttiisi HUMAKOn toimistolta 17.8. alkaen tai muilta pääkaupunkiseudun palvelupisteiltä. Katso Palvelupisteet-sivuilta tietoa, mistä kaikkialta löydät palvelupisteitä! PÄÄKAUPUNKISEUTU: HUMAKOn toimisto tai muut palvelupisteet TURKU: Opiskelijakunta TUOn toimisto JYVÄSKYLÄ: Opiskelijakunta JAMKOn toimisto
 • Lukuvuositarra - Mitä tarvitsen mukaani hakiessani tarran opiskelijakorttiini?
  Oman opiskelijakortin.
 • Lukuvuositarra - En pääse hakemaan tarraa opiskelijakorttiini. Voiko sen postittaa?
  Mikäli et mitenkään pääse hakemaan tarraa palvelupisteistä, voit ostaa postituksen tarrallesi HUMAKOn verkkokaupasta 3 euron hintaan. Postituksen voit ostaa meidän verkkokaupasta (uusi välilehti).
 • Frank App - Frankin digitaalinen opiskelijakortti ei toimi, vaikka jäsenyyteni on voimassa."
  Frank App ei ole enää käytössä HUMAKOn jäsentunnisteena. Jäsenenä voit ottaa käyttöön Slicen tai Pivon mobiiliopiskelijakortit. Lue lisää Liity jäseneksi -sivulta.
 • Opiskelijanumero - Mistä löydän opiskelijanumeroni Pepistä?
  Opiskelijanumero on 7 numeroinen luku, jonka tarvitset opiskelijakunnan jäseneksi liittyessä. Oman opiskelijanumeron löydät Pepistä Opiskelijan työpöydän etusivulta nimen perästä sekä opintosuoritusotteesta tutkinnon (eikä nimen) perästä.
 • Olen Humakin avoimen AMK:n opiskelija. Voinko liittyä HUMAKOn jäseneksi?
  Kyllä voit! Kaikki Humakissa opiskelevat voivat liittyä HUMAKOn jäseneksi. HUMAKOn jäsenkortilla saat lukuisia opiskelijaetuja ja alennuksia. Avoimen AMK:n opinnot eivät ole tutkintoon johtavaa opiskelua, joten lain mukaan et ole oikeutettu VR:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelijaetuihin.
 • Lopetin opiskelun Humakissa, enkä voi olla enää HUMAKOn jäsen. Voinko saada jäsenyydestäni rahat takaisin?"
  Käyttämätön jäsenmaksu voidaan palauttaa vain silloin, jos opiskelija on eronnut Humanistisesta ammattikorkeakoulusta tai valmistunut. Jäsenmaksunpalautusta voi anoa kirjallisesti osoitteesta info(a)humako.net. Jäsenmaksuja ei palauteta takautuvasti. Opiskelijakunta perii kaikista maksupalautuksista viiden euron käsittelymaksun.
bottom of page