Kuopio

 

Tutorit

Tutoreiden tehtävänä on tukea opiskelijoita ja edistää opiskelijoiden hyvinvointia. Tutorit ovat uusien opiskelijoiden apuna ja tukena heti alusta lähtien ja auttavat opiskelijoita ryhmäytymään. Tutoreiden tehtäviin kuuluu lisäksi edistää opiskelijoiden arkiaktiivisuutta esimerkiksi erilaisten liikunta- ja lajikokeilujen kautta. Tutorit myös markkinoivat Humakia potentiaalisille hakijoille ja edustavat HUMAKOa omalla kampuksellaan. Tutorit tukevat opiskelijoita myös verkossa. Tutorit ovat opiskelijoiden tukena verkkovälitteisesti myös kesällä, ja heidät tavoittaa BB Open LMS:n eTutor-opintojakson, sähköpostin etutor(a)humako.net ja HUMAKOn Discord-palvelimen kautta. Tutorit usein jakavat näitä eri tehtäviä ja vastuualueita keskenään, joten kaikki tutorit eivät yleensä tee kaikkea.

Tutoreiden kouluttamisesta vastaa HUMAKO, joka järjestää tutortoimintaa yhteistyössä Humakin henkilökunnan kanssa. Tutoreiden keskuudesta on valittu tutorvastaavat ja myös muita vastuuhenkilöitä, kuten talousvastaava ja somevastaava. Tutorvastaavat ovat perillä siitä, mitä tutortoiminnassa tapahtuu kampuksella ja mitä HUMAKOssa tapahtuu. Tutorvastaavat kokoaa kampuksen tutorit kuukausittain tutorpalavereihin ja osallistuvat itse HUMAKOn järjestämiin tutorvastaavien palavereihin. Tutorvastaavat ovat mukana uusien tutoreiden haastatteluissa, perehdyttävät uudet tutorit kampuksen tutortoimintaan ja raportoivat kaksi kertaa vuodessa siitä, mitä tutorit ovat tehneet. Kuopion tutorvastaavina toimivat Sini Luukkonen ja Elina Päivinen. Tavoitat heidän sähköpostitse osoitteilla etunimi.sukunimi@humak.fi.

Jos olet kiinnostunut tutortoiminnasta, niin voit lukea siitä lisää täältä. Tutoriksi voi hakea kuka vain Humakin opiskelija ja tutorina voi toimia kaikki HUMAKOn jäsenet. Tutortoiminnassa ohjaus- ja vuorovaikutustaidot ovat keskeisessä roolissa, kun toimitaan ryhmässä. Sosiaalisen vahvistamisen merkitys niin tutoreiden kesken, kuin kampuksen opiskelijoiden keskuudessa on suuri.  Kampusten tutorit ovat aktiivisia ja motivoituneita opiskelijoita, jotka yhdessä luovat innostunutta tunnelmaa muiden opiskelijoiden pariin kampusalueella. Tutortoiminta on rentoa toimintaa, johon liittyy vahvasti yhteisöllisyys. 
 
Instagram:  @humako_kuopiontutorit
Facebook:  Humak, Kuopio
Sähköposti:  kuopiotutor(a)gmail.com
 

 

Jaosto

Moikka! Me olemme Kuopion jaosto, jossa toimii kampuksen opiskelijoita eri vuosikursseilta ja järjestämme opiskelijoillemme erilaisia tapahtumia kysyntää ja toiveita kuunnellen. Vastaamme myös HUMAKOn tapahtumista Kuopiossa. Pidämme myös yhteistyötä yllä muiden paikallisten opiskelijajärjestöjen kanssa, toimimme linkkinä HUMAKOn hallitukseen sekä otamme vastaan palautetta opiskelijoilta. Käsittelemme kaikki palautteet ja välitämme ne oikeille tahoille kuten HUMAKOlle tai vaikkapa koulun informaatikolle. Palautelinkkiimme voi lähettää toiveita ja ideoita tulevista tapahtumista tai muusta toiminnasta. Jaoston toiminta on aina opiskelijoiden näköistä! 
 
Uusia jaostolaisia haetaan syksyllä. HUMAKO järjestää koulutuksen uusille jaostolaisille ja antaa tukensa jokaiselle jaostolle toiminnan kehittämiseen. Tule sinäkin mukaan pitämään huolta opiskelijoidemme hyvinvoinnista ja viihtyvyydestä. Jaostotoimintaan hakemisesta voit lukea lisää nettisivuiltamme täältä.

 

Kuopion jaosto on järjestänyt mm. tällaista toimintaa: 
- Humakon enkelit -verenluovutus 

- poliittinen vaikuttaminen 

- karaokeillat ja sitsit 

- Winterfest yhteistyössä muiden ainejärjestöjen kanssa 

- somehaasteet 

Lisäksi tavoitat meidät täältä: 

Instragram: @jaostokuopio
Facebook: Kuopion paikallisjaosto
Sähköposti: jaosto.kuopio(a)humako.net 

Kuopion jaoston toiminnasta on vastuussa jaostovastaavat Essi Yli-Kantola ja Veera Niemelä. Tavoitat heidät sähköpostitse etunimi.sukunimi@humak.fi.

 

Liikuntapalvelut 

 

SYKETTÄ - Kuopion korkeakoululiikunta

 

Humakin opiskelijat voivat osallistua Savonia-ammattikorkeakoulun ja itä-Suomen yliopiston järjestämään korkeakoululiikuntaan ostamalla SYKETTÄ -liikuntatarran. Tarjolla on yli 40 viikoittaista ohjattua ryhmäliikuntatuntia sekä avoimia lajivuoroja. Niiden lisäksi tarjotaan myös liikuntakursseja ja lajikokeiluja. Liikuntamaksut käsittävät kaksi vaihtoehtoa: ryhmäliikuntamaksu tai palloilumaksu. Molemmat vaihtoehdot sisältävät kuntosalien käyttöoikeuden ja avoimet lajivuorot korkeakoulujen omissa liikuntatiloissa. 

Liikuntamaksu:

  • Ryhmäliikuntamaksu 35 €/lukukausi, 66 €/lukuvuosi

  • Palloilumaksu 17 €/lukukausi, 33 €/lukuvuosi

Rekisteröidy käyttäjäksi ja maksa liikuntamaksu verkossa. (uusi välilehti) Maksun jälkeen sinun tulee ladata android-puhelimeesi SYKETTÄ Kuopio -sovellus, jossa sinulla on elektroninen liikuntatarra. Voit myös hakea SYKETTÄ-tarran opiskelijakorttiisi myyntipisteistä tai Studentian virastomestareilta.

 

Lisätietoja:

Terveyspalvelut 

Kuopion kaupungin opiskelijaterveydenhuolto on siirtynyt YTHS:n vastaanotolle osoitteeseen Niiralankatu 23, 70600 Kuopio. Palvelupiste on avoinna ma–to klo 8–15, pe 8–14. Lisätietoja (uusi välilehti)

 
 

Kirjastopalvelut

Kuopion kampuksen kirjasto sijaitsee Kuopion Humakin toimipisteessä osoitteessa Kansanopistotie 32, 70800 Kuopio. Kirjaston informaatikkona toimii Informaatikko Jaakko Nyrönen, sposti: kirjasto.kuopio@humak.fi p. 050 518 8512. Kampuskirjasto toimii myös Pohjois-Savon opiston kirjastona. Kirjasto sijaitsee opiston päärakennuksessa toisessa kerroksessa. Katso kirjaston aukioloajat täältä.


Lue lisää Humakin kirjastopalveluista Humakin nettisivuilta. (uusi välilehti)

Asuminen ja opiskelija-asunnot

Kuopiossa opiskelija-asuntoja tarjoaa Kuopion opiskelija-asunnot Kuopas (linkki avautuu uudessa välilehdessä). Asuntohakemuksen Kuopakselle voit jättää saatuasi vahvistuksen opiskelupaikastasi. ​

 

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO


Ilkantie 4 | 00400 Helsinki

+358 44 257 8884

Palvelupisteet | Yhteystiedot