Kuopio | HUMAKO

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO


Ilkantie 4 | 00400 Helsinki

+358 44 257 8884

Palvelupisteet | Yhteystiedot

Kuopio

 

Tutorit

Kuopiossa opiskelijoiden tukena arjessa ovat tutorit. Tutoreiden kouluttamisesta vastaa HUMAKO, joka järjestää tutortoimintaa yhteistyössä Humakin henkilökunnan kanssa. Tutoreiden keskuudesta on valittu tutorvastaavat ja tarpeen mukaan myös muita vastuuhenkilöitä.  Tutorvastaavat ovat perillä siitä, mitä tutortoiminnassa tapahtuu kampuksella ja mitä HUMAKOssa tapahtuu. Tutorvastaavat kokoaa kampuksen tutorit kuukausittain tutorpalavereihin ja osallistuvat itse HUMAKOn järjestämiin tutorvastaavien palavereihin. Tutorvastaavat ovat mukana uusien tutoreiden haastatteluissa, perehdyttävät uudet tutorit kampuksen tutortoimintaan ja raportoivat kaksi kertaa vuodessa siitä, mitä tutorit ovat tehneet. Kuopion tutorvastaavina toimivat Jere Kyrö ja Elina Rantametsä. Tavoitat heidän sähköpostitse osoitteilla etunimi.sukunimi@humak.fi.

 

Tutoreiden tehtävänä on tukea opiskelijoita ja edistää opiskelijoiden hyvinvointia. Tutorit ovat uusien opiskelijoiden apuna tukena heti pääsykokeista lähtien ja auttavat opiskelijoita ryhmäytymään. Tutoreiden tehtäviin kuuluu lisäksi edistää opiskelijoiden arkiaktiivisuutta esimerkiksi erilaisten liikunta- ja lajikokeilujen kautta. Tutorit myös markkinoivat Humakia potentiaalisille hakijoille ja edustavat HUMAKOa omalla kampuksellaan. Tutorit voivat tukea opiskelijoita myös verkossa digitutoroinnin kautta. Tutorit usein jakavat näitä eri tehtäviä ja vastuualueita keskenään joten kaikki tutorit eivät yleensä tee kaikkea.

 

Jos olet kiinnostunut tutortoiminnasta, niin voit lukea siitä lisää täältä. Tutoriksi voi hakea kuka vain Humakin opiskelija ja tutorina voi toimia kaikki HUMAKOn jäsenet. Tutortoiminnassa ohjaus- ja vuorovaikutustaidot ovat keskeisessä roolissa, kun toimitaan ryhmässä. Sosiaalisen vahvistamisen merkitys niin tutoreiden kesken, kuin kampuksen opiskelijoiden keskuudessa on suuri.  Kampusten tutorit ovat aktiivisia ja motivoituneita opiskelijoita, jotka yhdessä luovat innostunutta tunnelmaa muiden opiskelijoiden pariin kampusalueella. Tutortoiminta on rentoa toimintaa, johon liittyy vahvasti yhteisöllisyys. 

Instagram:  @humako_kuopiontutorit (linkki aukeaa uudessa välilehdessä)

Facebook:  Humak, Kuopion Opiskelijat & Humak, Kuopio

Sähköposti:  kuopiotutor@gmail.com

 

Jaosto

Moi! Myö ollaan Kuopion jaosto, jossa toimii kampuksen opiskelijoita eri vuosikursseilta ja vastaamme HUMAKOn tapahtumista Kuopiossa! Tehtävämme on käsitellä opiskelijoilta tulevaa palautetta sekä pitää yhteyttä paikallisiin opiskelijajärjestöihin ja toimia linkkinä HUMAKOn hallitukseen. Eli käytännössä vastaamme opiskelijoiden viihtyvyydestä ja hyvinvoinnista koulussa, jaamme heille tietoa ajankohtaisista tärkeistä asioista ja välitämme kiperimmät kysymykset ja toiveet HUMAKOn hallitukselle. Pidämme hyvät ja tiiviit välit muihin opiskelijajärjestöihin ja järjestämme bileitä ja tapahtumia oman kampuksen väelle, mutta olemme myös mukana poikkitieteellissä hippaloissa, joissa opiskelijoilla mahdollisuus nostaa oma sosiaalinen elämä aivan uusiin sfääreihin! Jaoston toiminta on siis aina opiskelijoidensa näköistä. Opiskelijoiden toiveiden ja ideoiden mukaan voimme järjestää esimerkiksi vierailuja yrityksiin ja kehitellä muutkin tapahtumat ja tempaukset opiskelijoille mieluisiksi, joten ideoita vain rohkeasti kehiin!
 
Uusia toimijoita haetaan aina alkusyksystä, HUMAKO kouluttaa toimijat ja antaa jokaiselle jaostolle tukea toiminnan kehittämiseen monin tavoin. Tule Sieki mukaan meidän huippuun porukkaan tekemään opiskeluajastasi hubaisaa, ja järjestämään sellaista toimintaa kuin itse haluat ja vieläpä aivan huippu tyyppien ympäröimänä! Jos jokin asia askarruttaa tai haluat tarkempaa tietoa esimerkiksi jaostossa toimimisesta, niin laitahan mailia tulemaan tai jos olet keskivertoa rohkeampi immeinen, niin kampuksella hihasta nykäisy ja morjestaminen toimii myös erinomaisesti! 
Jaostotoimintaan hakemisesta voit lukea lisää täältä.
 
Kuopion jaoston toiminnasta vastaa jaostovastaavat Salla Kekäläinen. Tavoitat hänet sähköpostitse etunimi.sukunimi@humak.fi.
 
Kuopion jaosto on tuonut seuraavanlaisia häppeninkejä opiskelijoiden arkeen:
- Humakon enkelit -verenluovutus
- Pikkujoulusitsit
- Pullaa ja muita leivonnaisia myyvä Hjördis-Cafe
- Winterfest yhteistyössä muiden ainejärjestöjen kanssa
 
Instragram: @jaostokuopio
Facebook: Kuopion paikallisjaosto 
Sähköposti: kuopio.jaosto@gmail.com

 

Liikuntapalvelut 

 

SYKETTÄ - Kuopion korkeakoululiikunta

 

Humakin opiskelijat voivat osallistua Savonia-ammattikorkeakoulun ja itä-Suomen yliopiston järjestämään korkeakoululiikuntaan ostamalla SYKETTÄ -liikuntatarran. Tarjolla on yli 40 viikoittaista ohjattua ryhmäliikuntatuntia sekä avoimia lajivuoroja. Niiden lisäksi tarjotaan myös liikuntakursseja ja lajikokeiluja. Liikuntamaksut käsittävät kaksi vaihtoehtoa: ryhmäliikuntamaksu tai palloilumaksu. Molemmat vaihtoehdot sisältävät kuntosalien käyttöoikeuden ja avoimet lajivuorot korkeakoulujen omissa liikuntatiloissa.​

Liikuntamaksu:

  • Ryhmäliikuntamaksu 35 € /lukukausi, 66 € /lukuvuosi

  • Palloilumaksu 17 € /lukukausi, 33 € /lukuvuosi

Rekisteröidy käyttäjäksi ja maksa liikuntamaksu verkossa. (uusi välilehti) Maksun jälkeen sinun tulee ladata android-puhelimeesi SYKETTÄ Kuopio -sovellus, jossa sinulla on elektroninen liikuntatarra. Voit myös hakea SYKETTÄ-tarran opiskelijakorttiisi myyntipisteistä tai Studentian virastomestareilta.

 

Lisätietoja:

Terveyspalvelut 

Terveydenhoitajan vastaanotto Kuopion kaupungin opiskelijaterveydenhuollosta Kuopion pääterveysasemalla Tulliportinkatu 15, J-rappu, 4 krs. Vastaanotolle pääsee ilman ajanvarausta arkisin ma - to klo 7.45 – 10.30 ja 12–13, sekä pe klo 7.45 -10.30. Terveydenhoitajan puhelintunti ma – to klo 8 – 9 ja 12 – 13, sekä pe klo 8 – 9. Terveydenhoitajaan voit olla yhteydessä myös sähköisesti suojatun sähköposti Sähäkän yhteyden ja eTerveyspalvelujen kautta (www.kuopio.fi -> Terveyspalvelut -> opiskelijaterveydenhuolto -> ammattikorkeakoulu > Sähköinen asiointi Sähäkkä ja eTERVEYSPALVELUT). Lisätietoja opiskelijaterveydenhuollon palveluista Humak wikistä. (uusi välilehti)

 
 

Kirjastopalvelut

Kuopion kampuksen kirjasto sijaitsee Kuopion Humakin toimipisteessä osoitteessa Kansanopistotie 32, 70800 Kuopio. Kirjaston informaatikkona toimii Informaatikko Hilla Mäkelä, sposti: kirjasto.kuopio@humak.fi p. 040 864 4418. Kampuskirjasto toimii myös Pohjois-Savon opiston kirjastona. Kirjasto sijaitsee opiston päärakennuksessa toisessa kerroksessa. Katso kirjaston aukioloajat täältä. (uusi välilehti)


Lue lisää Humakin kirjastopalveluista Humakin nettisivuilta. (uusi välilehti)

Asuminen ja opiskelija-asunnot

Kuopiossa opiskelija-asuntoja tarjoaa Kuopion opiskelija-asunnot Kuopas (linkki avautuu uudessa välilehdessä). Asuntohakemuksen Kuopakselle voit jättää saatuasi vahvistuksen opiskelupaikastasi. 

Kuopiosta löytyy myös Lumo-asuntoja, joiden vuokraus on mahdollista ilman vuokravakuutta. Tutustu tarkemmin Kuopion Lumo-asuntoihin (Linkki avautuu uudessa välilehdessä).