top of page

Häirintäyhdyshenkilöt

HUMAKO haluaa puuttua häirintään, syrjintään ja rasismiin ja tekee töitä niiden kitkemiseksi toimialueeltaan. Häirintäyhdyshenkilöiden avulla tahdomme madaltaa kynnystä ilmoittaa kohtaamastaan tai kokemastaan häirinnästä. Häirintää voi kokea niin opiskelutovereiden kuin lehtoreidenkin taholta. Se voi olla muun muassa henkistä tai fyysistä kiusaamista, uhkailua, sukupuolista eriarvoistamista, epäasiallista kohtelua, syrjimistä, ahdistelua, asiattomia huomautuksia, mustamaalausta tai mitä tahansa toimintaa, jonka häirinnän kohde kokee loukkaavana tai epämiellyttävänä.

 

Häirintäyhdyshenkilöt toimivat tukihenkilöinä, joille häirinnästä, syrjinnästä, kiusaamisesta tai muusta epätasa-arvoisesta kohtelusta voi ilmoittaa. Häirintäyhdyshenkilöt eivät ole ammattilaisia, mutta he toimivat opiskelijoiden tukena ja tarvittaessa auttavat selvittämään häirintätapausta. Häirintäyhdyshenkilöt on koulutettu opiskelijakunnan toimesta ja he ovat vaitiolovelvollisia. Toimenpiteisiin ei kuitenkaan ryhdytä jos häirintää kokenut ei sitä halua.

Häirintää kokiessaan ei kannata jäädä yksin. Häirintäyhdyshenkilöt ovat juuri sinua varten.

Miten prosessi etenee?


Häirintäilmoituksen tekemisen jälkeen edetään ilmoittajan haluamalla tavalla ja häntä kuunnellen. Häirintäyhdyshenkilö ei tee mitään ilman ilmoittajan suostumusta.

Opiskelija tai muu ilmoittaja ottaa yhteyttä.png

Miten ja keneen otan yhteyttä?


Mikäli koet joutuneesi häirinnän kohteeksi tai olet havainnut häirintää, ota rohkeasti häirintäyhdyshenkilöihin yhteyttä.

Voit laittaa valitsemallesi häirintäyhdyshenkilölle sähköpostia kohtaamastasi tai kokemastasi häirinnästä tai ilmoittaa häirinnästä ilmoituslomakkeella. Kaikki häirintäyhdyshenkilöt on velvoitettu seuraamaan lomakkeen kautta tulevia ilmoituksia, mutta voit valita jätätkö ilmoituksen anonyymisti vai nimelläsi ja että kuka yhteydenottoosi vastaa.

Kaikissa tapauksissa saat kertoa häirinnästä juuri sen verran kuin sinulle on sopivaa.

Jukka-Pekka Salmela (he)

jukka.salmela(a)humako.net

Jukka-Pekka on tokan vuoden kulttuurituotannon opiskelija Turusta ja hän toimii tänä vuonna HUMAKOn edustajiston jäsenenä. J-P:n vapaa-aika kuluu musiikin, järjestöjen, pelien ja kirjojen parissa. Äänikirjat varsinkin ovat hänen juttunsa. Jukka-Pekan mielestä tärkeintä on ymmärtää ihmistä ja olla läsnä, kun ihminen tarvitsee sitä.

Miisa Mäki (she/they/he)

miisa.maki(a)humako.net

Miisa on kolmannen vuoden tulkkiopiskelija Haagassa. Vapaa-aikanaan Miisa virkkaa, pelaa videopelejä ja kuuntelee podcastejä. Hän kokee erityisen tärkeäksi sen, että kaikilla on hyvä ja turvallinen olo. 

“Toisten huomioon ottaminen ja kuuntelu ovat tärkeimpiä taitoja, mitä ihminen voi omata.”

Iida Tiri (she/they )

iida.tiri(a)humako.net

Iida on toisen vuoden tulkkiopiskelija Haagasta. Vapaa-ajalla tykkään liikkua ulkona, bongailla koiria, nauttia hyvästä ruoasta ja nukkua päiväunia. Minua kiinnostaa kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä pidän erityisessä arvossa aitoja kohtaamisia. Haluaisin että jokaisella olisi joku kenelle puhua ja nyt mulla on mahdollisuus olla se joku.

JP käyttökuva.jpg
1A67D39D-E85A-471E-AEC4-28D6D7072123.jpeg
img_20220125_125202-1.jpg
bottom of page