Jyväskylä

UUSI OPISKELIJA:
 

Tutorit

Jyväskylässä opiskelijoiden tukena arjessa ovat HUMAKOn tutorit. Tutoreiden tehtävänä on tukea opiskelijoita ja edistää opiskelijoiden hyvinvointia. Tutorit ovat uusien opiskelijoiden apuna ja vertaistukena heti koulun alussa sekä koko opintojen ajan. Tutorit auttavat kaikkia opiskelijoita ryhmäytymään. Tutoreiden tehtäviin kuuluu lisäksi edistää opiskelijoiden arkiaktiivisuutta esimerkiksi erilaisten liikunta- ja lajikokeilujen kautta. Tutorit myös markkinoivat Humakia potentiaalisille hakijoille ja edustavat HUMAKOa.

Tutoriin voit ottaa yhteyttä

 • eTutor-opintojaksolla: keskustelualueita ja tutoreiden vinkkilista

 • sähköpostilla etutor(a)humako.net

 • HUMAKOn Discord-palvelimella: keskustelua tutoreiden ja toisten opiskelijoiden kanssa sekä opintopiirejä

Tutoreiden kouluttamisesta vastaa HUMAKO, joka järjestää tutortoimintaa yhteistyössä Humakin henkilökunnan kanssa. Tutoriksi voi hakea kuka vain Humakin opiskelija, ja tutorina voi toimia kaikki HUMAKOn jäsenet. Lue lisää tutortoiminnasta.

Jyväskylän tutorvastaavina toimivat Satu Ruuskanen ja Jere Saarilampi. Tavoitat heidän sähköpostitse osoitteilla etunimi.sukunimi(a)humak.fi.

Tutoreiden Instagramin löydät täältä @jkltutorit. 

 

Jaosto

Jyväskylässä HUMAKOn tapahtumista vastaa Jyväskylän jaosto. Jaoston tehtävänä on käsitellä opiskelijoilta tulevaa palautetta sekä pitää yhteyttä paikallisiin opiskelijajärjestöihin. Jaosto voi järjestää tapahtumia, erilaisia tempauksia sekä esimerkiksi tehdä vierailuja yrityksiin.

 

Jyväskylässä on näkynyt seuraavanlaista ohjelmaa opiskelijoille:

 • Vappubrunssi

 • Pikkujoulusitsit

 • Pelailua Discordissa

 

Verkossa jaostotoimintaa tehdään Discordissa. Lue lisää HUMAKOn Discordista.


Jaostoihin haetaan toimijoita aina alkusyksystä ja HUMAKO kouluttaa toimijat ja antaa jokaiselle jaostolle tukea toiminnan kehittämiseen monin tavoin. Tule mukaan hyvään porukkaan tekemään opiskeluajastasi hauskempaa ja järjestämään juuri sellaista toimintaa kuin itse haluat! Lue lisää jaostotoimintaan hakemisesta.

Jyväskylän jaoston toiminnasta vastaa jaostovastaava Jessika Aktemezheff. Tavoitat hänet sähköpostitse etunimi.sukunimi(a)humak.fi. 

Jyväskylän jaostoa voit seurata Instagramissa @jkljaosto.

 

Liikunta

Korkeakoululiikuntapalvelut

Opiskelijahintaiset korkeakoululiikuntapalvelut Jyväskylässä tarjoaa korkeakoululiikunta uMove. Opiskelijakunnan jäsenenä saat liikuntapassin huokeampaan hintaan. 

Yogobe

HUMAKOn jäsenenä saat käyttöösi Yogoben videotreenit (norm. 199 € / vuosi). Yogobe tarjoaa runsaan valikoiman muun muassa joogaa, pilatesta, meditaatiota, liikkuvuusharjoitteita ja kehonpainotreeniä. Harjoittele milloin vain ja missä haluat.

Yogoben verkkojoogapalvelun käyttöönotto:

 1. Liity opiskelijakunta HUMAKOn jäseneksi

 2. Ole yhteydessä opiskelijakuntasi asiakaspalveluun info@humako.net

 3. Luo itsellesi tunnukset palveluun saamiesi ohjeiden mukaan
   

Opiskelija-alennukset

HUMAKOn jäsenetuina saat lukuisia opiskelija-alennuksia ja -etuja erilaisiin palveluihin, syömiseen, juomiseen ja opiskelijalle tarpeellisiin tavaroihin. Tutkinto-opiskelijana saat HUMAKOn jäsenkortilla myös paikallisliikenteen, VR:n, Matkahuollon sekä Kelan opiskelijaetuudet. Lue lisää jäseneduista.

Kotona ja Etänä Pivo.png
 

Terveyspalvelut

Jyväskylän kaupungin opiskelijaterveydenhuolto on siirtynyt YTHS:n vastaanotolle osoitteeseen Puistokatu 4, 40100 Jyväskylä. Palvelupiste on avoinna ma–to klo 8–15, pe 8–14. Lisätietoja terveyspalveluista.

 
 

Asuminen

Jyväskylässä opiskelija-asuntoja tarjoaa Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö KOAS. Asuntohakemuksen KOASille voit jättää saatuasi vahvistuksen opiskelupaikastasi. 

 

Kirjastopalvelut

Jyväskylän Humakin kirjasto löytyy Jyväskylän kampukselta Alkio-opistolta osoitteesta Tähtiniementie 26 41800 Korpilahti. Jyväskylän Humakin kirjastojen informaatikkona toimii Informaatikko Auli Rossi,  kirjasto.jyvaskyla@humak.fi, p. 040 714 3453 tai 050 409 3004 (Alkio-opiston toimisto) Lue lisää Humakin kirjastopalveluista.

Sujuvaa opiskelija-arkea

Opiskelijakunta HUMAKO varmistaa, että voit keskittyä opiskeluun ja saat laadukasta opetusta. Me olemme se taho, jolle voit antaa palautetta korkeakoulusta, opiskelijakunnasta tai muista opiskeluusi vaikuttavista asioista. Anna palautetta ja me viemme sen eteenpäin!