Liity jäseneksi

Ryhmäkuva HUMAKOn aktiiveista
 

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO on Humakin opiskelijoiden oma järjestö, jonka jäseneksi sinäkin voit Humakin opiskelijana liittyä. Olitpa päivä- tai monimuotototeutuksessa opiskeleva, avoimen AMK:n kursseja lukeva tai YAMK-opiskelija – me olemme sinua varten! 

Miksi liittyä jäseneksi?

 

Lukuisat jäsenedut

​HUMAKOn jäsenenä olet oikeutettu useisiin alennuksiin! ​Jäsenenä saat myös HUMAKOn jäsenkirjeen, jossa kerrotaan HUMAKOa ja opiskelija-arkeasi koskettavista asioista. Jäsenedut -sivulta löydät tarkemmat tiedot jäseneduista, joihin pääset käsiksi opiskelijakunta HUMAKOn jäsenenä.

Jäsenedut ovat käytössäsi heti jäseneksi liittymisen jälkeen. Saat käyttöösi HUMAKOn mobiilisen jäsenkortin Slicen ja Pivon. Jäsenkorttisovelluksilla voit selata jäsenetuja ja saat todistettua opiskelijakunnan jäsenyyden erilaisia alennuksia varten. 

 

Jäsen on osa yhteisöä

Me olemme sinun opiskelijayhteisösi. Opiskelijakunnan toiminnassa tapaat uusia ihmisiä ja pääset verkostoitumaan yli kampus- ja koulutusrajojen. HUMAKOn tutorit ja jaostot järjestävät toimintaa kampuksilla sekä verkkovälitteisesti HUMAKOn Discordissa kaikille Humakin opiskelijoille. Lue tarkemmin HUMAKOn Discordista ja ohjeet palvelimelle liittymiseksi.

 

Vertaistukea toisilta opiskelijoilta

Tutorit ja jaostot tukevat opiskeluitasi ja hyvinvointiasi ruohonjuuritasolla. Tutorit vertaistukevat, neuvovat opiskeluun ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa. Jaostot keräävät palautetta sekä ideoivat ja toteuttavat erilaisia opiskelijatapahtumia. Lue tarkemmin, kuinka otat yhteyttä tutoriin.

Sujuvaa opiskelijan arkea

Jäsenyytesi mahdollistaa sen, että opiskelijakunta tekee töitä toimivan opiskeluarkesi puolesta. HUMAKO tuo jatkuvasti opiskelijan ääntä kuuluville ja vaikuttaa niin korkeakoulun sisällä kuin valtakunnallisissa verkostoissa. Vaikutamme siihen, että opiskelija voi jatkossakin keskittyä opiskeluun saaden laadukasta opetusta, tarpeeksi taloudellista tukea sekä hyvinvointipalveluita.

Opiskelijana voit antaa palautetta kehitystä vaativista asioita tai kiitoksia hyvin tehdystä työstä. Palaute voi koskettaa korkeakoulua, HUMAKOa tai mitä tahansa asiaa, joka vaikuttaa opiskelija-arkeesi.

Sinä päätät mitä HUMAKO tekee

Opiskelijakuntasi jäsenenä määrität, millainen opiskelijakuntasi on. Voit äänestää ja asettua ehdolle HUMAKOn edustajistovaaleissa sekä hakea hallitukseen. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus toimia opiskelijatutorina tai jaostossa ja päästä korkeakoulusi kehittämisryhmiin. Toimijat -sivulla kuvaillaan tarkemmin, millaisista henkilöistä HUMAKOn yhteisö koostuu.

Kuvassa opiskelijat ompelevat haalarimerkkejä
 

Jäseneksi liittyminen ja jäsenyyden uusiminen​

 1. Siirry jäseneksi liittymiseksi tai uusimiseksi HUMAKOn verkkokauppaan Kide.appiin. (uusi välilehti)
  Uusi opiskelija: Hanki itsellesi Humakin opiskelijoiden käyttämä Haka-tunnus kirjautumalla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella Suomi.fi-palveluun (uusi välilehti).
  Jatkava opiskelija: Jäsenyyden hankinnan yhteydessä tunnistaudutaan Haka-tunnuksilla. Haka-kirjautumisen ongelmissa sinun tulee olla yhteydessä Humakin tietohallintoon (support@humak.fi).

 2. Kirjaudu verkkokauppaan Facebook-tunnuksella tai aiemmin luomallasi tunnuksella. Jos et ole vielä luonut käyttäjätunnusta, voit luoda sen klikkaamalla ”Luo käyttäjätunnus”.

 3. Valitse myynnissä olevista tuotteista itsellesi sopivin jäsenyyskausi. Lukukausi on voimassa syys- tai kevälukukauden ja lukuvuosi koko lukuvuoden ajan. Täytä liittymislomake, kun olet valinnut haluamasi jäsenyystuotteen.

 4. Lomakkeen täyttämisen jälkeen siirry maksamaan valitsemasi jäsenyystuote. Ennen maksua voit myös jatkaa verkkokaupassa ostoksien tekoa ja sujauttaa ostoskoriin myös muita tuotteita kuten opiskelijahaalarit, haalarimerkkejä tai liput seuraavaan opiskelijatapahtumaan.

 5. Kun jäsenyys on maksettu, voit hankkia itsellesi HUMAKOn jäsenkortin Slice- tai Pivo-mobiilisovellukseen lunastaaksesi opiskelijaetuja. Ohjeet aktivointiin alla. Jatkavien jäsenten jäsenkortti päivittyy automaattisesti.

Jäsenyyden hinta

HUMAKOn jäsenhinnat lukuvuodelle 2021-2022:

 • Lukuvuosi 42 €

 • Lukukausi 25 €

 • 2 vuotta 75 € (säästö 9 €)

 • 3 vuotta 108 € (säästö 18 €)

 • 3,5 vuotta 123 € (säästö 28 €)

 • 4 vuotta 139 € (säästö 29 €)

 

Jäsenyyden voimassaolo

Uuden jäsenyyden voi ostaa 1.8.2021 alkaen.

 • Lukuvuosi 2021-2022: 1.8.2021 - 30.9.2022

 • Syksylukukausi 2021: 1.8.2021 - 31.1.2022

 • 2 vuotta: 08/2021-09/2023

 • 3 vuotta: 08/2021-09/2024

 • 3,5 vuotta: 08/2021-01/2025

 • 4 vuotta: 08/2021-09/2025

 

Huomioithan, että HSL kelpuuttaa HUMAKOn jäsenkortin kaudelta 2020-2021 vain elokuun loppuun asti.

Jäsenyyskauden siirtäminen

Opiskelijakunnan jäsenkausia voi siirtää, mikäli jäsen on poissaolevana. Jäsenkausien siirtoa voi anoa kirjallisesti osoitteesta info@humako.net. Jäsenkausien siirtoa tulee anoa etukäteen (syyslukukauden osalta viimeistään 31.7. ja kevätlukukauden osalta viimeistään 31.12.) eikä kausia siirretä takautuvasti. Siirron perusteena on poissaolo opinnoista. Muiden perusteiden kohdalla hallitus päättää siirrosta tapauskohtaisesti.

Jäsenyyden päättäminen ja jäsenmaksun palautus

Jos haluat erota opiskelijakunnasta esimerkiksi opiskelupaikan vaihtumisen, opintojen keskeyttämisen tai jonkin muun syyn vuoksi, täytä Eroaminen opiskelijakunnan jäsenyydestä -lomake ja palauta se oman opiskelijakuntasi toimistolle. Lomakkeen saat opiskelijakunnan toimistolta tai sähköpostitse asiakaspalvelusta pyytämällä.

Opiskelijakunnan jäsenyydestä voi erota milloin vain ilmoittamalla siitä kirjallisesti osoitteeseen info (a) humako.net. 

Jäsenmaksua ei palauteta, mikäli jäsenyyden ehdot edelleen täyttyvät. Käyttämätön jäsenmaksu voidaan palauttaa vain silloin, mikäli opiskelija on eronnut Humanistisesta ammattikorkeakoulusta tai valmistunut. Jäsenmaksunpalautusta voi anoa kirjallisesti osoitteesta info(a)humako.net. Jäsenmaksuja ei palauteta takautuvasti.

Opiskelijakunta perii kaikista maksupalautuksista viiden euron käsittelymaksun. Jäsenmaksupalautus lasketaan kunkin vuoden jäsenyys- ja muiden maksujen mukaisesti. Opiskelijalle toimitetaan tämän halutessa laskelma jäsenmaksupalautuksen muodostumisesta. Alle viiden euron maksuja ei palauteta.

 

HUMAKOn jäsenkortit Slice ja Pivo

 

Liityttyäsi opiskelijakuntasi jäseneksi voit ottaa käyttöösi HUMAKOn jäsenkortin mobiilisti.

HUOM! Mikäli olet jatkava jäsen, jäsenkortti päivittyy automaattisesti. Päivittymisessä saattaa olla päivän viive. Jos tiedot eivät tämän jälkeen päivity, ota yhteyttä asiakaspalveluun info(a)humako.net.

Slice

Slice-applikaatio ladataan puhelimeen ja niin HUMAKOn jäsenkortti pysyy kätevästi aina mukanasi. 

 

 1. Kun olet ostanut jäsenyytesi opiskelijakuntasi verkkokaupassa, tilaa Slicen tunnukset (uusi välilehti). Käytä samoja tietoja kuin annoit ostaessasi jäsenyyttä ja jotka on nyt tallennettu opiskelijakunnan jäsenrekisteriin. Kun tiedot täsmäävät, pystyt lähettämään lomakkeen.

  Tietojen siirtyminen verkkokaupasta Sliceen voi kestää muutaman tunnin. Jos Slice ei heti tunnista sähköpostiosoitettasi, kokeile myöhemmin uudelleen.

  HUOM! Jos olet jatkava jäsen ja Slice on kirjannut sinut ulos, saat uudet tunnukset osoitteesta slice.fi/resetoi.
   

 2. Lataa Slice sovelluskaupasta puhelimeesi.

 3. Saat Slicen latauslomakkeen täytettyäsi sähköpostiisi tunnuksen ja salasanan, joilla kirjaudut applikaatioon. Kannattaa myös kurkata roskapostikansio.

 4. Kirjaudu sovellukseen. Muista hyväksyä sovelluksen kysymät ehdot ja antaa luvat, jotka tarvitaan opiskelijakortin toimintaan.

 5. Nauti Slicestä löytyvistä opiskelijaeduista!

Slice.fi logo

Pivo

Pivo on monipuolinen mobiilimaksamisen sovellus, jossa voi maksaa näppärästi kaverille, verkkokaupoissa ja kaupan kassalla ilman tilinumeroita, pankkitunnuksia, korttinumeroita tai muuta säätöä.​

 1. Kun olet ostanut jäsenyytesi opiskelijakuntasi verkkokaupassa, lataa Pivo sovelluskaupasta puhelimeesi. Ota sovellus käyttöön verkkopankkitunnuksillasi.

 2. Avaa Pivo, valitse Opiskelijakortti ja valitse HUMAKO.

 3. Luo itsellesi kortti seuraamalla sovelluksen ohjeita.

Ongelmia? 

Tuliko sinulla hankaluuksia jäsenyyden ostamisen tai HUMAKOn mobiilisen jäsenkortin lataamisessa?
Tsekkaa Usein kysytyt kysymykset tai laita viestiä HUMAKOn asiakaspalveluun info(a)humako.net.

Muovinen opiskelijakortti

Aikaisemmin hankkimasi muovinen opiskelijakortti toimii myös opiskelijakunnan jäsenkorttina. Muovinen opiskelijakortti vaatii voimassaoloa varten vielä lukuvuositarran, jonka voit noutaa HUMAKOn toimistolta tai muilta palvelupisteiltä. Jos et pysty noutamaan tarraa, voit ostaa tarralle postituksen kotiisi HUMAKOn verkkokaupasta (uusi välilehti).

Tarroja voi noutaa muiden opiskelijakuntien palvelupisteistä