Pääkaupunkiseutu

UUSI OPISKELIJA:

Tutorit

Nurmijärvellä, Kauniaisissa ja Haagassa opiskelijoiden tukena arjessa ovat HUMAKOn tutorit. Tutoreiden tehtävänä on tukea opiskelijoita ja edistää opiskelijoiden hyvinvointia. Tutorit ovat uusien opiskelijoiden apuna ja vertaistukena heti koulun alussa sekä koko opintojen ajan. Tutorit auttavat kaikkia opiskelijoita ryhmäytymään. Tutoreiden tehtäviin kuuluu lisäksi edistää opiskelijoiden arkiaktiivisuutta esimerkiksi erilaisten liikunta- ja lajikokeilujen kautta. Tutorit myös markkinoivat Humakia potentiaalisille hakijoille ja edustavat HUMAKOa.

 

Tutoriin voit ottaa yhteyttä

Tutoreiden kouluttamisesta vastaa HUMAKO, joka järjestää tutortoimintaa yhteistyössä Humakin henkilökunnan kanssa. Tutoriksi voi hakea kuka vain Humakin opiskelija, ja tutorina voi toimia kaikki HUMAKOn jäsenet.

Lue lisää tutortoiminnasta.

 • Haagan tutorvastaavana toimii Miisa Mäki ja Noora Pennanen

 • Nurmijärvellä Julia Kemell ja Pauliina Petrell

 • Kauniaisissa tutorvastaavana toimii Esra Falk ja Jani-Pekka Honkanen.

Tutorvastaavat tavoitat sähköpostitse etunimi.sukunimi@humak.fi.

Instagram:

 

Facebook:

 • Humak Pääkaupunkiseutu: Ryhmä jakaa informaatiota kaikkien pääkaupunkiseudun Humakin opiskelijoiden kesken.

 • Muita Facebook-ryhmiä, joihin kannattaa liittyä:

  • Nurtsin fuksit '21

  • Yhteisöpedagogit

  • Yhteisöpedagogit kartalla

  • Nuorisoalan tekijät ja vaikuttajat

  • Nuorisoalan edunvalvonta

 

Kauniaisten tutorit

Haagan tutorit

Nurmijärven tutorit

Nurmijärven tutorit

 

Jaosto

Pääkaupunkiseudulla HUMAKOn tapahtumista vastaa pääkaupunkiseudun jaosto. Jaoston tehtävänä on käsitellä opiskelijoilta tulevaa palautetta sekä pitää yhteyttä paikallisiin opiskelijajärjestöihin. Jaosto voi järjestää tapahtumia, erilaisia tempauksia sekä esimerkiksi tehdä vierailuja yrityksiin.

 

Pääkaupunkiseudulla on järjestetty monenmoista pitkin vuotta, kuten:

 • Sitsit

 • Humakondan metsästys -rastikierros

 • Fuksiaiset

 

Verkossa jaostotoimintaa tehdään Discordissa. Lue lisää HUMAKOn Discordista.

 

Jaostoihin haetaan toimijoita aina alkusyksystä ja HUMAKO kouluttaa toimijat ja antaa jokaiselle jaostolle tukea toiminnan kehittämiseen monin tavoin. Tule mukaan hyvään porukkaan tekemään opiskeluajastasi hauskempaa ja järjestämään juuri sellaista toimintaa kuin itse haluat! Lue lisää jaostotoimintaan hakemisesta.

 

Pääkaupunkiseudun jaoston toiminnasta vastaavat jaostovastaavat Ella Kuusisto ja Paula Haverinen.

Tavoitat heidät sähköpostitse etunimi.sukunimi(a)humak.fi.

 

Facebook: HUMAKOn pääkaupunkiseudun jaosto

Instagram: @humakopksjaosto

Sähköposti: humakopksjaosto(a)gmail.com

 

Liikunta

Korkeakoululiikunta

Opiskelijahintaiset korkeakoululiikuntapalvelut pääkaupunkiseudulla tarjoaa Zone. Opiskelijakunnan jäsenenä saat liikuntapassin huokeampaan hintaan. Lue ohjeet liikuntapassin lunastamiseksi.


Liikuntamahdollisuudet Nurmijärven kampuksella

Kiljavan opistolla on

 • kuntosali

 • oma frisbeegolfrata

 • biljardipöytä (1€/peli)

 • liikuntasali

 • uima-allas

Näiden käyttömahdollisuudet tarkentuvat ennen opiskelun aloittamista.

 

Sääksin uimaranta on noin 1,4 km päässä. Myös koulun rannasta pääsee uimaan Sääksjärveen. Katso muita mahdollisuuksia liikkumiseen Nurmijärvellä.

 

Yogobe

HUMAKOn jäsenenä saat käyttöösi Yogoben videotreenit (norm. 199 € / vuosi). Yogobe tarjoaa runsaan valikoiman muun muassa joogaa, pilatesta, meditaatiota, liikkuvuusharjoitteita ja kehonpainotreeniä. Harjoittele milloin vain ja missä haluat.

Yogoben verkkojoogapalvelun käyttöönotto:

 1. Liity opiskelijakunta HUMAKOn jäseneksi

 2. Ole yhteydessä opiskelijakuntasi asiakaspalveluun info@humako.net

 3. Luo itsellesi tunnukset palveluun saamiesi ohjeiden mukaan
   

Opiskelija-alennukset

HUMAKOn jäsenetuina saat lukuisia opiskelija-alennuksia ja -etuja erilaisiin palveluihin, syömiseen, juomiseen ja opiskelijalle tarpeellisiin tavaroihin. Tutkinto-opiskelijana saat HUMAKOn jäsenkortilla myös paikallisliikenteen, VR:n, Matkahuollon sekä Kelan opiskelijaetuudet. Lue lisää jäseneduista.

Kotona ja Etänä Pivo.png
 

Terveyspalvelut

Kauniaisten kampus

Kauniaisten opiskelijaterveyshuollon palvelut tuottaa YTHS Espoo (Otakaari 12, 02150 Espoo) ja YTHS Helsinki, Töölö (Töölönkatu 37 A, 00260 Helsinki). Palvelupiste on avoinna ma–to klo 8–15, pe 8–14 (ajanvarauksella klo 11 eteenpäin). Lisätietoja terveyspalveluista.

​Nurmijärven kampus

Nurmijärven opiskelijaterveydenhuollon palvelut tuottaa Diagnos Terveyspalvelut ja YTHS Helsinki, Töölö. Ajanvaraus YTHS:n kautta. Lisätietoja terveyspalveluista.

TKI-keskus Ilkka

Haagan opiskelijaterveydenhuollon palvelut tuottaa YTHS Helsinki, Töölö osoitteessa Töölönkatu 37 A, 00260 Helsinki. Palvelupiste on avoinna ma-to klo 8-15, pe 8-14. Lisätietoja terveyspalveluista.

 
 

Asuminen

Pääkaupunkiseudulla opiskelija-asuntoja tarjoaa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOAS. HOASin asuntoja on Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla. Asuntohakemuksen HOASille voit jättää saatuasi vahvistuksen opiskelupaikastasi.

 

Nurmijärvellä on mahdollisuus asua kampuksella Kiljavan opistolla. Mahdollisuuksista majoittua Nurmijärven kampuksella voi kysyä Kiljavanranta Oy:n myyntipalvelusta Anne Aitamäeltä anne.aitamaki(a)kio.fi​.​

 

Kirjastopalvelut

Pääkaupunkiseudulta löytyy peräti kolme Humakin toimipistettä, joista kaikista löydät myös kirjastopalveluita. Lue lisää Humakin kirjastopalveluista.

Helsingin TKI-keskus

Helsingin TKI-keskuksen kirjasto toimii osoitteessa Ilkantie 4, 00400 Helsinki. Sen informaatikkona toimii Informaatikko Ilona Leppänen. Sposti: kirjasto.helsinki(a)humak.fi, p. 040 587 2135. Kirjasto toimii myös Kuurojen Liiton kirjastona. 

Kauniaisten kampus

Kauniaisten kampuksen kirjasto löytyy osoitteesta Vanha Turuntie 14, 02700 Kauniainen. Informaatikkona kirjastossa toimii Kari Rummukainen. Sposti: kirjasto.kauniainen(a)humak.fi, p. 09 5404 2430. Kirjasto toimii myös Työväen Akatemian kirjastona. Kirjasto sijaitsee mediateekkirakennuksessa päärakennuksen vieressä. 

Nurmijärven kampus

Nurmijärven kampuksen kirjasto löytyy osoitteesta Kotorannantie 49, 05250 Kiljava. Informaatikkona kirjastossa toimii Ilona Leppänen. Sposti: kirjasto.nurmijarvi@humak.fi, p. 040 587 2135. Kirjasto sijaitsee päärakennuksen 4.kerroksessa.

Sujuvaa opiskelija-arkea

Opiskelijakunta HUMAKO varmistaa, että voit keskittyä opiskeluun ja saat laadukasta opetusta. Me olemme se taho, jolle voit antaa palautetta korkeakoulusta, opiskelijakunnasta tai muista opiskeluusi vaikuttavista asioista. Anna palautetta ja me viemme sen eteenpäin!