Pääkaupunkiseutu

 

Nurmijärven tutorit

Kauniaisten tutorit

Tutorit 

Me tutorit jeesataan opiskelijoita arjessa ja olemme uusien opiskelijoiden tukena jo pääsykokeissa. Järjestämme opiskelijoille ryhmäytymistä ja haluamme lisätä opiskelijoiden arkiaktiivisuutta esimerkiksi erilaisten liikunta- ja lajikokeilujen kautta. Markkinoimme Humakia potentiaalisille hakijoille, vierailemalla oppilaitoksissa ja edustamme HUMAKOa kampuksilla. Voimme tukea opiskelijoita myös verkossa. Tutorointia tehdään porukalla, mutta eri tehtäviä ja vastuualueita jakaen.
 
Tutoreiden keskuudesta valitaan joka vuosi tutorvastaavat ja tarpeen mukaan myös muita vastuuhenkilöitä. Tutorvastaavat ovat perillä siitä, mitä tutortoiminnassa tapahtuu kampuksella ja mitä HUMAKOssa tapahtuu. Tutorvastaavat kokoaa kampuksen tutorit kuukausittain tutorpalavereihin ja osallistuvat itse HUMAKOn järjestämiin tutorvastaavien palavereihin. Tutorvastaavat ovat mukana uusien tutoreiden haastatteluissa, perehdyttävät uudet tutorit kampuksen tutortoimintaan ja raportoivat kaksi kertaa vuodessa siitä, mitä tutorit ovat tehneet. Tutoreiden kouluttamisesta vastaa HUMAKO, joka järjestää tutortoimintaa yhteistyössä Humakin henkilökunnan kanssa. 

 

Jos olet kiinnostunut tutortoiminnasta, niin voit lukea siitä lisää täältä. Tutoriksi voi hakea kuka vain Humakin opiskelija ja tutorina voi toimia kaikki HUMAKOn jäsenet. Tutortoiminnassa ohjaus- ja vuorovaikutustaidot ovat keskeisessä roolissa, kun toimitaan ryhmässä. Sosiaalisen vahvistamisen merkitys niin tutoreiden kesken, kuin kampuksen opiskelijoiden keskuudessa on suuri.  Kampusten tutorit ovat aktiivisia ja motivoituneita opiskelijoita, jotka yhdessä luovat innostunutta tunnelmaa muiden opiskelijoiden pariin kampusalueella. Tutortoiminta on rentoa toimintaa, johon liittyy vahvasti yhteisöllisyys.

 

 • Haagan tutorvastaavana toimii Miisa Mäki ja Noora Pennanen

 • Nurmijärvellä Julia Kemell ja Pauliina Petrell.

 • Kauniaisissa tutorvastaavana toimii Esra Falk ja Jani-Pekka Honkanen.

 

Tutorvastaavat tavoitat sähköpostitse etunimi.sukunimi@humak.fi.

 

Facebook:

 • Humak Pääkaupunkiseutu

Ryhmä jakaa informaatiota kaikkien Pääkaupunkiseudun Humakin opiskelijoiden kesken.

 • Muita Facebook-ryhmiä, joihin kannattaa liittyä: Nurtsin fuksit '20, Yhteisöpedagogit, Yhteisöpedagogit kartalla, Nuorisoalan tekijät ja vaikuttajat sekä Nuorisoalan edunvalvonta

Instagram:

 

Jaosto

Pääkaupunkiseudulla HUMAKOn tapahtumista vastaa pääkaupunkiseudun jaosto. Jaostossa toimii kampuksen opiskelijoita eri vuosikursseilta. Jaoston tehtävänä on käsitellä opiskelijoilta tulevaa palautetta sekä pitää yhteyttä paikallisiin opiskelijajärjestöihin ja toimia linkkinä HUMAKOn hallitukseen. Jaoston toiminta on aina opiskelijoidensa näköistä ja jaosto voi järjestää tapahtumia ja erilaisia tempauksia.
 
Jaostoihin haetaan toimijoita aina alkusyksystä ja HUMAKO kouluttaa toimijat ja antaa jokaiselle jaostolle tukea toiminnan kehittämiseen monin tavoin. Tule mukaan hyvään porukkaan tekemään opiskeluajastasi hauskempaa, ja järjestämään juuri sellaista toimintaa kuin itse haluat! Jaostotoimintaan hakemisesta voit lukea lisää täältä.
 
Pääkaupunkiseudun jaoston toiminnasta vastaa jaostovastaavat Ella Kuusisto ja Paula Haverinen.

Tavoitat heidät sähköpostitse etunimi.sukunimi@humak.fi.
 
Pääkaupunkiseudulla on järjestetty monenmoista pitkin vuotta, kuten:
- Sitsit
- Humakondan metsästys -rastikierros
- Fuksiaiset
 
Facebook: HUMAKOn pääkaupunkiseudun jaosto (uusi välilehti)
Instagram: @humakopksjaosto (uusi välilehti)
Sähköposti: humakopksjaosto (a) gmail.com

 

Liikuntapalvelut

 

ZONE - Ammattikorkeakoulujen liikuntapalvelut

Zone on Metropolia, Laurea ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulujen yhdessä perustama liikuntapalvelu, joka tarjoaa myös Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijoille mahdollisuuden päästä liikkumaan opiskelijahintaan. Voit hankkia Zonen liikuntapalveluihin joko kaiken kattavan liikuntapassin tai sitten vain kuntosalin käyttöön tarkoitetun kuntosalipassin. Liikuntapaikkoja (uusi välilehti) on yhteensä 12 eri puolilla pääkaupunkiseutuja.  

 

Liikuntapassi sisältää:

 • Ryhmäliikuntatunteja n. 50h/viikko

 • Alennusta liikuntakursseista

 • Ilmaiset palloiluvuorot

 • Yogoben (uusi välilehti) verkkojoogapalvelun jäsenyys passikauden ajaksi

 • Yhteistyökumppanien tarjoamia etuja


Pääkaupunkiseudun kampuksien opiskelijat voivat ostaa Zone-liikuntapassin. Liikuntapassi oikeuttaa ryhmäliikuntaan, kuntosalien käyttöön, sulkapallo- ja palloiluvuorojen varauksiin, Yogoben verkkojoogapalveluun sekä erilaisiin alennuksiin. Liikuntapassin hinnat lukuvuonna 2018-19 ovat:

 • HUMAKOn jäsenille 15€/lukuvuosi ja 10€/syksy tai kevät

 • Muille Humakin pääkaupunkiseudun kampuksien opiskelijoille 69€/lukuvuosi ja 59€/lukukausi

Kuntosalipassi:

Pelkkään kuntosalien käyttöön oikeuttavan Kuntosalipassin hinnat kaikille Humakin Pääkaupunkiseudun kampuksien opiskelijoille ovat 20€/lukuvuosi ja 15€/syksy tai kevät.


 

Passien ostaminen tapahtuu seuraavasti:

 • Zonen palveluita aiemmin käyttäneet: Osta uusi kausi HUMAKOn, O'Diakon, Laureamkon tai Helgan toimistolta (korttimaksu). Päivitämme sinulle uuden käyttöoikeuden liikuntapassikortillesi. Mahdollinen uusi kortti kadonneen tilalle maksaa 5€.

 • Uudet Zone-käyttäjät: Luo itsellesi tunnus täällä. Kun tunnus on luotu, voit hakea liikuntapassikortin HUMAKOn, O'Diakon, Laureamkon tai Helgan toimistolta ja suorittaa maksun tässä yhteydessä (korttimaksu).

  • ​​HUMAKO (Helsinki: Ilkantie 4)

  • O'Diako (Helsinki: Kyläsaarenkuja 2)

  • Laureamko (Otaniemi: Metsäpojankuja 3, Espoo, Leppävaara: Vanha maantie 9, Espoo ja Tikkurila: Ratatie 22, Vantaa)

  • Helga-Point (Ratapihantie 13)

 

Lisätietoja:

Liikuntamahdollisuudet Nurmijärven kampuksella

Kiljavan opistolla on

 • kuntosali

 • oma frisbeegolfrata

 • biljardipöytä (1€/peli)

 • liikuntasali

 • uima-allas

 • Sääksin uimaranta (noin 1,4 km päässä), myös koulun rannasta pääsee uimaan Sääksjärveen

 

Näiden käyttömahdollisuudet tarkentuvat ennen opiskelun aloittamista.

Täältä voi katsoa myös muita mahdollisuuksia liikkumiseen Nurmijärvellä: https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta-ja-ulkoilu/

 

Terveyspalvelut

Kauniaisten kampus

Kauniaisten opiskelijaterveyshuollon palvelut tuottaa YTHS Espoo (Otakaari 12, 02150 Espoo) ja YTHS Helsinki, Töölö (Töölönkatu 37 A, 00260 Helsinki). Palvelupiste on avoinna ma–to klo 8–15, pe 8–14 (ajanvarauksella klo 11 eteenpäin). Lisätietoja (uusi välilehti)

Nurmijärven kampus

Nurmijärven opiskelijaterveydenhuollon palvelut tuottaa Diagnos Terveyspalvelut ja YTHS Helsinki, Töölö. Ajanvaraus YTHS:n kautta. Lisätietoja (uusi välilehti)

TKI-keskus Ilkka

Haagan opiskelijaterveydenhuollon palvelut tuottaa YTHS Helsinki, Töölö osoitteessa Töölönkatu 37 A, 00260 Helsinki. Palvelupiste on avoinna ma-to klo 8-15, pe 8-14.
Lisätietoja (uusi välilehti)

 

Kirjastopalvelut 

Pääkaupunkiseudulta löytyy peräti kolme Humakin toimipistettä, joista kaikista löydät myös kirjastopalveluita.

 

Helsingin TKI-keskus

Helsingin TKI-keskuksen kirjasto toimii osoitteessa Ilkantie 4, 00400 Helsinki. Sen informaatikkona toimii Informaatikko Ilona Leppänen. Sposti: kirjasto.helsinki@humak.fi, p. 040 587 2135. Kirjasto toimii myös Kuurojen Liiton kirjastona. Katso kirjaston aukioloajat täältä. (uusi välilehti)

Kauniaisten kampus

Kauniaisten kampuksen kirjasto löytyy osoitteesta Vanha Turuntie 14, 02700 Kauniainen. Informaatikkona kirjastossa toimii Kari Rummukainen. Sposti: kirjasto.kauniainen@humak.fi, p. 09 5404 2430. Kirjasto toimii myös Työväen Akatemian kirjastona. Kirjasto sijaitsee mediateekkirakennuksessa päärakennuksen vieressä. Katso kirjaston aukioloajat täältä. (uusi välilehti)


Nurmijärven kampus

Nurmijärven kampuksen kirjasto löytyy osoitteesta Kotorannantie 49, 05250 Kiljava. Informaatikkona kirjastossa toimii Ilona Leppänen. Sposti: kirjasto.nurmijarvi@humak.fi, p. 040 587 2135. Kirjasto sijaitsee päärakennuksen 4.kerroksessa. Katso kirjaston aukioloajat täältä. (uusi välilehti)

Lue lisää Humakin kirjastopalveluista Humakin nettisivuilta. (uusi välilehti)

 

Asuminen ja opiskelija-asunnot

Pääkaupunkiseudulla opiskelija-asuntoja tarjoaa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOAS (linkki avautuu uudessa välilehdessä). HOASin asuntoja on Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla. Asuntohakemuksen HOASille voit jättää saatuasi vahvistuksen opiskelupaikastasi.

Nurmijärvellä on mahdollisuus asua kampuksella Kiljavan opistolla. Mahdollisuuksista majoittua Nurmijärven kampuksella voi kysyä Kiljavanranta Oy:n myyntipalvelusta Anne Aitamäeltä anne.aitamaki(a)kio.fi​.

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO


Ilkantie 4 | 00400 Helsinki

+358 44 257 8884

Palvelupisteet | Yhteystiedot