top of page

Tervetuloa uusi opiskelija!

Päivitetty: 13. elok. 2019Tervetuloa opiskelemaan Humakiin!


Onneksi olkoon, opiskelupaikastasi Humanistisesta ammattikorkeakoulussa eli Humakissa. Sinulla on mahtavat opiskeluvuodet edessäsi ja jotta saat siitä mahdollisimman paljon irti, tulemme koostamaan tähän tervehdykseen Uudelle Opiskelijalle tärkeää tietoa.


Me olemme Humakin opiskelijoiden oma opiskelijakunta, jonka jäseneksi sinäkin olet uutena opiskelija oikeutettu liittymään. Humakin opiskelijoista yli puolet on HUMAKOn jäseniä ja jäseninä he ovat oikeutettuja erilaisiin opiskelijaelämän palveluihin ja alennuksiin, joita HUMAKOn kautta voi saada.


Ihan alkuun ota seurantaasi meidän some-kanavat:

Jäsenenä olet oikeutettu etuihin ja alennuksiin


Uutena opiskelijana voit hankkia opiskelijakunnan jäsenyyden 1.8.2019 alkaen HUMAKOn verkkokaupasta. Opiskelijakunta HUMAKOn jäsenenä saat käyttöösi opiskelijan edut ja alennukset. Jäsenenä olet oikeutettu myös VR:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelijaetuihin eli voit matkustaa ja syödä opiskelijahintaan. Saat siis kaikki edut yhdellä mobiiliopiskelijakortilla!


Liity jäseneksi verkkokaupassa 1.8. alkaen:

 1. Hanki itsellesi Humakin opiskelijoiden käyttämä Haka-tunnus, kirjautumalla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella Suomi.fi-palveluun (uusi välilehti)

 2. Mene verkkokauppaan Kide.app (uusi välilehti)

 3. Osta jäsenyys lukuvuodeksi tai lukukaudeksi

 4. Lataa itsellesi mobiiliopiskelijakortti - tilaa tunnukset osoitteesta Slice.fi/upload (uusi välilehti) ja lataa sen jälkeen Slice-sovellus puhelimesi sovelluskaupasta. (HUOM: Tietojen siirtyminen Kide.appistä Sliceen kestää 1-2 päivää, joten jos Slice ei heti tunnista sähköpostiosoitettasi niin kokeile seuraavana päivänä uudelleen.)

 5. Jos jokin kohta edellisessä tapahtumaketjussa aiheuttaa ongelmia niin katso löydätkö ongelmaan vastauksen Usein kysytyistä kysymyksistä.


Opiskelijan luottoasun eli haalarit voit tilata verkkokaupasta


Humakin opiskelijana pääset pukemaan päällesi PUNAISET OPISKELIJAHAALARIT.

Ne ovat opiskelijan tunnusmerkki eri tilaisuuksissa. Voit ostaa omat haalarisi elokuusta alkaen HUMAKOn verkkokaupasta (uusi välilehti). Opiskelijakunnan jäsenenä saat haalarit itsellesi puoleen hintaan!


Haalarimerkkien kerääminen haalareihin on myös olennainen osa opiskelijakulttuuria. Haalareihin kerätään usein roikkumaan myös muita tuotteita ja muistoja. Haalarit kuvastavat usein jollain tavalla käyttäjäänsä. HUMAKOn verkkokaupasta voit myös hankkia haalareihisi erilaisia haalarimerkkejä sekä snapsi- tai skumppalasin.


Kun tilaat haalarit viimeistään 5.9.2019 niin saat ne toimitettuna kampukselle ilmaiseksi HUMAKO-kiertueella, josta voit lukea enemmän alempana. Toki haalareita on myynnissä vielä tämänkin jälkeen niin kauan kun kokoja riittää. Pääset kokeilemaan haalareita opiskelujen alussa omalla kampuksellasi 2.-5.9., jotta osaat hankkia oikean kokoiset haalarit. Olethan nopea niin saat mahdollisimman sopivan koon itsellesi opiskelijarientoja varten!


Tutorit ja jaosto omalla kampuksellasi


Kampuksellasi toimii HUMAKOn paikallistoimijoita - tutorit ja jaosto. Jo valintakokeissa meidän paikallistoimijat olivat sinun tukenasi ja tulevat nyt sitä myös opintojesi aikana. Paikallistoimijat huolehtivat kampuksen opiskelijoiden hyvinvoinnista - tutorit ovat tukenasi opiskeluun ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa ja jaosto kehittää kampuksen toimintaa sekä järjestää opiskelijatapahtumia.


Tutoreiden tervehdyskirjeet:Opiskelijakunnan toiminta = opintopisteitä


HUMAKOn toimintaan voivat osallistua kaikki Humakin opiskelijat. Parhaiten aktiivitoiminnasta saat irti lähtemällä mukaan toimintaan jo opintojen alussa. HUMAKOn toiminta on myös mukava tapa edistää omia opintoja, sillä toiminnasta saa myös opintopisteitä!


HUMAKOn paikallisessa jaostossa kehitetään paikallisen kampuksen toimintaa ja järjestetään opiskelijaelämää piristäviä tapahtumia. HUMAKOn tutorit tukevat kampuksilla muita opiskelijoita ja opiskelijoiden hyvinvointia. Tutor- ja jaostotoiminnassa suoritetaan opintopisteitä usein 5op/vuosi ja opintopisteet merkitään vapaasti valittaviin opintoihin. Uusia tutoreita ja jaostolaisia haetaan syyskuussa.


HUMAKOn hallitus on paikka, jossa toimintaa tehdään kädet savessa. Hallituksen jäsenien tehtävän kuva räätälöidään jokaiselle henkilökohtaisesti toimintasuunnitelmaan asetettujen tavoitteiden ja omien kehitystarpeiden pohjalta. Hallitustoiminta vie aikaa keskimäärin 15-20h/viikko ja sen kautta on mahdollista opinnollistaa 30-40 opintopistettä vuodessa omaan opetussuunnitelmaan kuuluvia opintoja. Hallitus valitaan marraskuussa kalenterivuodeksi.


HUMAKOn edustajistossa käytetään ylintä päätäntävaltaa, eli ohjataan ja seurataan hallituksen toimintaa. Edustajistoon voi hakea syyskuun aikana. Humakin toimintaan opiskelijat pääsevät vaikuttamaan työryhmien kautta, joihin edustajia haetaan lokakuussa. Edustajisto- ja työryhmätoiminnasta opintopisteitä voi saada omaan työmäärään pohjautuen 1-10op/vuosi.


HUMAKO-kiertueella pääset tutustumaan meihin tarkemmin


HUMAKO-kiertue kiertää kaikilla kampuksilla, joissa aloittaa uusia päiväopiskelijoita. Lisäksi järjestämme infot erikseen monimuoto- ja YAMK-opiskelijoille elo-syyskuussa. HUMAKO-kiertue on erityisesti uusille opiskelijoille suunnattu ja se on mahtava tapa tutustua tarkemmin HUMAKOon ja joihinkin yhteistyökumppaneihimme! Tämän vuoden kiertueen teemana on BB-talo ja se tulee näkymään rastien nimissä, tehtävissä ja pieninä yksityiskohtina kiertuepäivän aikana.


Kiertue saapuu kampuksille seuraavanlaisesti:

 • 9.9. Nurmijärvi

 • 12.9. Haaga

 • 13.9. Turku

 • 17.9. Kauniainen

 • 18.9. Jyväskylä

 • 19.9. Kuopio


Palautekanavat, edunvalvonta ja häirintäyhdyshenkilöt


HUMAKOn tärkeimpiin tehtäviin kuuluu opiskelijoiden edunvalvonta. Edunvalvonta tarkoittaa muun muassa sitä, että me siis keräämme, arvioimme ja jaamme palautetta eteenpäin. Palautteen perusteella HUMAKO kehittää omaa toimintaansa tai puuttuu esiin nousseisiin epäkohtiin. Palautetta HUMAKOlle voi antaa koulun, henkilökunnan ja HUMAKOn toiminnasta Palautekorttien avulla tai palautelomake Äänitorven kautta.


HUMAKO myös edistää opiskelijoiden hyvinvointia yhteistyössä muiden opiskelijajärjestöjen kanssa valtakunnallisesti ja paikallisesti.


Me HUMAKOssa emme hyväksy häirintää. HUMAKOlla on lisäksi nimetty kaksi häirintäyhdyshenkilöä, joihin voit olla yhteydessä häirintään liittyvissä asioissa. Häirintäyhdyshenkilöiden tehtävänä on ensisijaisesti olla häirintää kokeneen apuna ja tukena.


Jäsenpalvelu ja yhteystiedot


Jäsenyyteen ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä saat apua HUMAKOn asiantuntijalta Suvi Torikalta, 045 182 0404, info@humako.net.


HUMAKOn toimisto sijaitsee Haagan kampuksella Helsingissä. Toimistolta voit ostaa tuotteita tai noutaa verkkokaupan tilauksesi. Tarjolla on myös jäsenkahvitusta kolehtiperiaatteella. HUMAKOn jäsenille on mahdollistettu palvelun saaminen myös muiden pääkaupunkiseudun, Turun ja Jyväskylän opiskelijakuntien palvelupisteiltä. Meidän oman toimiston aukioloajat ja muiden palvelupisteiden sijainnit ja lisätietoa löydät Palvelupisteet-sivulta.


Yhteistyössä HUMAKOn kanssa


HUMAKO ja yhteistyökumppanimme toivottavat Sinut tervetulleeksi Humakiin opiskelemaan!

Talentien logo

Oletko kulttuurituottaja, yhteisöpedagogi tai viittomakielen tulkki? Liity oman alasi korkeakoulutettujen ammattiliittoon. Saat täydet edut jo opiskeluaikana.


Comments


bottom of page