top of page

Edarin PJ bloggaa: Alkuvuoden kuulumiset

Päivitetty: 18. kesäk. 2018Tämä vuosi 2018 on ollut erittäin mielenkiintoinen vuosi monella eri tapaa. Ajattelin tähän hieman kirjoitella, mitä edustajistossa on tapahtunut alkuvuoden aikana ja mitä pohdintoja edustajistolla on ollut.Tänä vuonna pääsimme todistamaan jälleen jotain uutta. Jotain, josta olen hyvin ylpeä. Nimittäin ensimmäistä kertaa ja uskoisin ensimmäistä kertaa HUMAKOnkin historiassa, saimme edustajiston jäsenen ehdotuksesta uuden kohdan kokouksen asialistalle. Tämä liittyi translaki-kampanjaan, jota Seta ja Trasek pyörittää. Yksi meidän jäsenistä koki asian niin tärkeäksi, että hän toivoi HUMAKOn olevan mukana tukemassa tätä kampanjaa. Edustajisto päätti antaa opiskelijakunnan tuen kampanjalle. Voit lukea lisää kampanjasta HUMAKOn sivuilta tai osoitteesta translaki.fi.


Alkuvuodesta on myös hyväksytty yksi jos toinen asiakirja, joilla on selvä merkitys HUMAKOn toimintaan. Alkuvuodesta hyväksyimme ohjesäännön opiskelijaedustajan valintaan. Kun tulee uusi opiskelijaedustajan paikka täytettäväksi, niin tämä asiakirja kertoo, miten hakuprosessin tulee edetä, milloin julkaistaan hakuilmoitus sekä, miten valintaprosessi toteutetaan. Tämä oli erittäin hyvä asiakirja, koska se vahvistaa opiskelijan oikeusturvaa meidän prosesseissa.


Toinen asiakirja, tai no se ei varsinaisesti ole asiakirja, mutta toimintaa ohjaava dokumentti oli lisätalousarvio vuodelle 2018. Lisätalousarvio oli tehtävä, koska edustajisto päätti viime syksynä poiketa normaalista tavastaan päättää jäsenmaksu tulevalle lukuvuodelle ja siirtää sen päätettäväksi vasta opiskelijakunnan kevätkokouksessa. Kun jäsenmaksun suuruus oli saatu päätettyä, käytiin läpi hallituksen valmisteleva lisätalousarvio. Hallitus oli tehnyt erittäin hyvää pohjatyötä lisätalousarvion kanssa, mutta esitykseen nähden halusimme kuitenkin vielä hieman panostaa enemmän resursseja tutoreiden kouluttamiseen. Edustajisto koki tämän olevan hyvin tärkeä asiaOdotamme innolla, mitä syksy tuo tullessaan ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka moni teistä tulee mukaan ensi vuoden edustajistoon. Jos teillä tulee jotain kysymyksiä kevään aikana tai syksyllä - milloin tahansa, niin laittakaa niitä vaikkapa sähköpostilla tai Facebookissa!

Kesäterveisin,

Theo

Edarin PJ

theo.tyrvainen@humako.net

@tyrvthe

Comments


bottom of page