Nurmijärven tutoreiden tervehdyskirje

Heippa sinä uusi opiskelija ja tervetuloa Humanistiseen ammattikorkeakouluun Nurmijärven kampukselle!


Uusi, mahtava ja varmasti hieman jännittäväkin osa elämääsi on alkamassa, ja me tutorit olemme tukena ja mukana tällä matkallasi. Tämä kirje sisältää muutamia olennaisia asioita koulun aloitukseen liittyen. Toivomme, että tämän kirjeen tiedoista on sinulle apua, ja että hyödynnät niitä jo tässä vaiheessa.


Me tutorit olemme paikalla sinua varten. Opastamme sinua opintoihin liittyvissä asioissa, esim. kun saavut kampukselle. Olemme valmiit vastaamaan niin pieniin kuin isoihinkin kysymyksiin, joita etenkin ensimmäisillä viikoilla saattaa ilmaantua. Muistathan, että tyhmiä kysymyksiä ei ole! Jos emme jotain tiedä, niin selvitämme asian kanssasi!

 

TUTORIT

Tutoreinanne toimivat seuraavat henkilöt:
Tutorvastaavat: Heini Muukkonen ja Carolus Tommola 
KV-vastaavat: Heidi Lampinen, Emmi-Lotta Ojaranta, Ulrika Seppänen da Costa
Talous- ja liikuntavastaava: Sointu Condé sointu.conde(a)humak.fi
Viestintävastaava: Mikko Saarinen
Some-vastaava: Milla Rinta-Korhonen
Vertaistutorit: 
Mikko Saarinen mikko.saarinen(a)humak.fi
Milla Rinta-Korhonen milla.rinta-korhonen(a)humak.fi
Heini Muukkonen heini.muukkonen(a)humak.fi 

Vertaistutorille saa aina laittaa sähköpostia, jos jokin asia mietityttää!

MEIDÄT TUTORIT TUNNISTAA

Me tutorit tulemme esittelemään itsemme sinulle heti ensimmäisinä päivinä. Meidät tunnistaa mustasta paidasta, jossa lukee TUTOR ja todennäköisesti suurimmalla osalla meistä on päällä myös punaiset opiskelijahaalarit.
 

FACEBOOK JA INSTAGRAM -RYHMÄT

Suosittelemme, että liityt seuraaviin ryhmiin, joista saat kaikki ajankohtaisimmat tiedot liittyen kouluun ja opiskelijan vapaa-aikaan:

 • Facebook: Humak Pääkaupunkiseutu

Ryhmä jakaa informaatiota kaikkien Pääkaupunkiseudun Humakin opiskelijoiden kesken.

 • Facebook: Nurtsin fuksit '20

Tämä ryhmä on teitä uusia opiskelijoita varten. Sinne päivittyy olennaista tietoa kampuksen ja opiskelijaelämän tapahtumista. Ryhmässä on tarkoitus jakaa hieman vapaammin ja yleisemmin kaikenlaista informaatiota. Siellä voit myös kysyä mitä vain; me tutorit pyrimme olemaan tavoitettavissa ja vastaamassa kysymyksiisi. Tässä ryhmässä on myös helppo sopia kimppakyytejä kampukselle ja tutustua tuleviin kurssikavereihin. 

Tänne Nurtsin kampuksen tutorit päivittävät kuvia ja tulevia tapahtumia.

 

OPISKELIJAKUNTA HUMAKO

Opiskelijoiden asialla koulussamme toimii Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta eli HUMAKO. HUMAKOn jäseneksi kannattaa liittyä, sillä sitä kautta saat käyttöösi opiskelijaetuja ja -alennuksia. HUMAKOn mobiilijäsenkortti löytyy Slice- ja Pivo-sovelluksista. Jäsenkortilla saat monia rahanarvoisia etuja, kuten edullisemmat pääsyliput tapahtumiin ja massiivisen alennuksen opiskelijahaalareista, jotka voit hankkia HUMAKOn verkkokaupasta. Opiskelijahaalareiden testikappaleita voi lukuvuoden alussa kokeilla kampuksilla, jotta jokainen voi löytää oman kokoisensa haalarin.


Lisätietoa jäseneksi liittymisestä ja toiminnasta löydät HUMAKOn nettisivuilta: www.humako.net/liity
Facebookista: Opiskelijakunta.HUMAKO
Instagramista: @opiskelijakunta_humako

 

Sinun kannattaa myös tutustua opiskelijakunnan tekemään Uuden opiskelijan kirjeeseen, jonka löydät täältä:
https://www.humako.net/post/tervetuloa-uusi-opiskelija-1

 

JAOSTO

Pääkaupunkiseudulla HUMAKOn tapahtumista vastaa pääkaupunkiseudun jaosto. Jaostossa toimii kampuksen opiskelijoita eri vuosikursseilta. Jaoston tehtävänä on käsitellä opiskelijoilta tulevaa palautetta, pitää yhteyttä paikallisiin opiskelijajärjestöihin ja toimia linkkinä HUMAKOn hallitukseen. Jaoston toiminta on aina opiskelijoidensa näköistä. Jaosto voi järjestää tapahtumia, erilaisia tempauksia, jne.


Supersuosittu vapputapahtuma Humakondan metsästys on poikkeuksellisesti syksyllä 5.9.2020.
Jaosto järjestää pääkaupunkiseudun opiskelijoille Fuksiaiset torstaina 24.9.2020
 
Facebook: HUMAKOn pääkaupunkiseudun jaosto

Instagram: @humakopksjaosto
Sähköposti: humakopksjaosto(a)gmail.com
 

MUUTA

Tutorit ovat vahvasti mukana toiminnassa kahden ensimmäisen viikon ajan sekä kampuksella että tulevalla leirillänne. HUOM! Leiri kuuluu opintoihin ja on kaikille pakollinen. Leiri 9.-10.9.2020


Tämän lisäksi tutorit järjestävät teille tervetulijaisillanvieton, josta tulee lisätietoja koulun alkaessa. 


Kampukselle saapuu syyskuussa HUMAKO-kiertue, jossa esitellään HUMAKOn paikallistoimintaa tarkemmin mm. tutorina toimisesta. Lisäksi paikalla ammattiyhdistyksiä esittelemässä toimintaansa. HUMAKO- kiertue 8.9.2020.

 

KULKEMINEN KAMPUKSELLE

Helsingin keskustasta on matkaa Nurmijärven kampukselle noin 50 kilometriä. Mikäli liikut julkisilla liikennevälineillä, pääset kampukselle kätevimmin Helsingin Kampin bussiaseman kaukoliikenteen terminaalista. Matkaan kannattaa varata reilu tunti.
Mobiililipulla (lataa Korsisaari-app) yhteys Kiljavalta Helsinkiin (tai Kiljavalta Helsinkiin) maksaa 6,00€ + mahdollinen maksutapalisä 20 senttiä. https://korsisaari.fi/joukkoliikenne/mobiililippu/


Mobiililipun käyttäminen nopeuttaa myös bussien kulkemista rahastustapahtuman nopeutuessa.


Lisäksi monet kauempana kampukselta asuvat opiskelijat käyttävät kimppakyytejä. Kimppakyytejä kannattaa kysellä esim. aiemmin mainituista Facebook-ryhmistä.
 

RUOKAILUMAHDOLLISUUDET KAMPUKSELLA 

Kampuksemme ruokalassa on mahdollista syödä lounasta. Tiedotamme tarkemmin ruokailuun liittyvistä asioista viimeistään orientaatioviikon alussa. 


TAUKOTILA

Kampuksellamme on myös taukotila opiskelijoille, jossa voit viettää aikaa ja syödä halutessasi omia eväitä. Taukotilassa on pieni jääkaappi, mikro sekä kahvin- ja vedenkeitin.


LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET

Opistolla on

 • kuntosali

 • oma frisbeegolfrata

 • biljardipöytä (1€/peli)

 • liikuntasali

 • uima-allas

Näiden käyttömahdollisuudet tarkentuvat ennen opiskelun aloittamista.

Pääkaupunkiseudulla opiskelijahintaisen korkeakoululiikuntapalvelut tarjoaa ZoneSports. HUMAKOn jäsenille liikuntapassit huokeampaan hintaan! Tsekkaa löytyykö Zonelta sulle sopivaa salia tai ryhmäliikuntaa! 

KAMPUKSEN KIRJASTO

Nurmijärven kampuksella on oma kirjasto, josta voi tarvittaessa lainata opiskeluun tarvittavia kirjoja. Kirjaston käytöstä saat lisätietoja syksyllä.


MAJOITTUMINEN KAMPUKSELLA

Mahdollisuuksista majoittua Nurmijärven kampuksella voi kysyä Kiljavanranta Oy:n myyntipalvelusta Anne Aitamäeltä anne.aitamaki(a)kio.fi


Lähimpään kauppaan on matkaa 5km. Kampuksella on käytössä lähiliikkumista varten opiston polkupyöriä.
 

TÄRKEITÄ PÄIVIÄ

Koulu alkaa tiistaina 1.9.2020 klo 09:15.


Tämän lisäksi ensimmäisen vuoden opiskelijoille on tiedossa ohjelmaa muutamana päiviä, jotka kannattaa varata nyt jo kalenterista:

 • Tutustumispiknik elokuussa (lisätietoja viim. elokuun alussa)

 • Tervetuliaisilta (heti koulupäivän jälkeen, tutorit tiedottavat asiasta koulun alussa)

 • Humakondan metsästys 5.9.2020 (Helsingissä)

 • Fuksien leiri 9.-10.9.2020 (pakollinen kaikille)

 • Fuksiaiset torstaina 24.9.2020 (Helsingissä)

Tervetuloa opiskelemaan! Nähdään viimeistään syyskuussa! 


Muista, jos sinulla on jotain kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä tutoreihin sähköpostitse tai liity Facebookissa Nurtsin fuksit '20- ryhmään ja esitä kysymyksesi sitä kautta.

Terveisin, Nurmijärven tutorit

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO


Ilkantie 4 | 00400 Helsinki

+358 44 257 8884

Palvelupisteet | Yhteystiedot