top of page

Tervetuloa uusi opiskelija!


14 HUMAKOlaista opiskelijahaalarit päällään
HUMAKOlaiset toivottavat sinut tervetulleeksi Humakiin!


Onneksi olkoon opiskelupaikastasi Humanistisesta ammattikorkeakoulussa!


Sinulla on mahtavat opiskeluvuodet edessäsi ja jotta saat niistä mahdollisimman paljon irti, olemme koostaneet tähän tervehdykseen tärkeää tietoa uudelle opiskelijalle.


HUMAKO on Humakin opiskelijoiden oma opiskelijakunta, jonka jäseneksi sinäkin voit uutena opiskelijana liittyä. Olitpa päivä- tai monimuotototeutuksessa opiskeleva, avoimen AMK:n kursseja lukeva tai YAMK-opiskelija – me olemme sinua varten!


Ota seurantaasi meidän some-tilit, jotta tiedät miten HUMAKO vaikuttaa sinun opiskelija-arkeesi:


Twitter: @HUMAKO_opku

 

Jäsenenä säästät – saat lukuisia etuja ja alennuksia


Voit liittyä HUMAKOn jäseneksi 1.8.2021 alkaen. Opiskelijakunta HUMAKOn jäsenenä pääset käsiksi paikallisiin ja valtakunnallisiin opiskelijaetuihin ja -alennuksiin, joten jäsenyys maksaa nopeasti itsensä takaisin. Alennuksia saat muun muassa tapahtumista, erilaisista tuotteista, matkustamisesta sekä syömisestä. Tutkinto-opiskelijat ovat lisäksi oikeutettuja opiskelijalle tuttuihin VR:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelijaetuihin. HUMAKOn mobiilinen jäsenkortti löytyy Slice- ja Pivo-sovelluksista, joiden kautta pääset selailemaan käytettävissä olevia etuja. 

HUMAKOn paikallistoiminta – tutorit ja jaostot


Paikallistoimijat huolehtivat opiskelijoiden hyvinvoinnista: Tutorit ovat tukenasi opiskeluun ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa. Paikallisjaostot kehittävät kampuksen toimintaa sekä järjestävät tapahtumia.


Tutoreiden tervehdyskirjeisiin on koottu tutoreiden tervetulotoivotukset ja vinkit opiskeluiden aloittamiseen. Kirjeissä kerrotaan tarkemmin mahdollisesta toiminnasta ennen opintojen alkua, joten lue kirjeet huolellisesti läpi!


4 opiskelijaa heittää yhden sateenvarjon alla olevan opiskelijan päälle vettä.
Tutor tukee sinua tilanteessa kuin tilanteessa.

Tutoreiden tervehdyskirjeet:


Tavoita tutor

Tutorit ovat tukemassa ja tsemppaamassa sinua opiskeluiden aikana. Tutorit tavoitat vaikka heti, jos sinulla on koulun aloitukseen liittyviä ajatuksia:

  • etutor(a)humako.net -sähköpostin kautta

  • eTutor-opintojaksolta Hoodle-ympäristöstä

    • Opiskelijoiden taukotila -keskustelupalstalla opiskelijat ja tutorit voivat keskustella yhdessä

    • Anonyymit opiskelijat -keskustelupalstalla voit nimettömänä kysyä kysymyksesi ja tutorit vastaavat

  • HUMAKOn Discordista

Kaksi HUMAKOlaiset heittävät ämpäreillä toistensa päälle vettä.
HUMAKOssa tapahtuu!

Toiminta ja tapahtumat

Paikalliset tutorit ja jaostot järjestävät paikkakuntakohtaisesti sekä verkon välityksellä monipuolista toimintaa opiskelijoita varten. Lisätiedot:

 

Opiskelijan luottoasu eli haalarit

Humakin opiskelijana pääset pukemaan päällesi punaiset opiskelijahaalarit.


Ne ovat opiskelijan tunnusmerkki eri tilaisuuksissa. Voit ostaa omat haalarisi, haalarimerkkejä sekä muita tuotteita HUMAKOn verkkokaupasta Kide.appista. Opiskelijakunnan jäsenenä saat haalarit itsellesi puoleen hintaan!

HUMAKOlaiset pitävät yllään punaisia HUMAKOn haalareita.

Kun tilaat haalarit viimeistään 5.9.2021, saat ne toimitettuna kampukselle ilmaiseksi syyskuussa. Toki haalareita on myynnissä vielä tämänkin jälkeen niin kauan kun kokoja riittää. Pääset kokeilemaan haalareita opiskelujen alussa omalla kampuksellasi 1.-3.9.2021, jotta osaat hankkia oikean kokoiset haalarit. Olethan nopea, jotta saat mahdollisimman sopivan koon itsellesi opiskelijarientoja varten!

 

Opiskelijakunnan toiminta = opintopisteitä


Viisi HUMAKOn aktiivia ja koira toimivat HUMAKOssa eri aktiivimuodoissa.
HUMAKOn aktiivina tapaat kivoja tyyppejä!

HUMAKOn aktiivitoimijaksi voi hakea kuka tahansa Humakin opiskelija. Pääset aktiivina konkreettisesti itse päättämään, mitä opiskelijakuntasi tekee ja miten saat asiat korkeakoulussasi sujumaan. HUMAKOn toiminta on myös mukava tapa edistää omia opintoja, sillä toiminnasta saa myös opintopisteitä!


Paikallistoiminta – tutor- ja jaostotoiminta

HUMAKOn paikallisessa jaostossa kehitetään oman kampuksen toimintaa ja järjestetään opiskelijaelämää piristäviä tapahtumia. HUMAKOn tutorit tukevat muita opiskelijoita ja opiskelijoiden hyvinvointia. Tutor- ja jaostotoiminnassa suoritetaan opintopisteitä usein 5 op/vuosi ja opintopisteet merkitään vapaasti valittaviin opintoihin. Uusia tutoreita ja jaostolaisia haetaan syyskuussa. Lue lisää paikallistoimijahausta.


Hallitus

HUMAKOn hallitus on paikka, jossa toimintaa tehdään kädet savessa. Hallituksen jäsenien tehtävänkuva räätälöidään jokaiselle henkilökohtaisesti toimintasuunnitelmaan asetettujen tavoitteiden ja omien kehitystarpeiden pohjalta. Hallitustoiminta vie aikaa keskimäärin 15-20 h/viikko ja sen kautta on mahdollista opinnollistaa 30-40 opintopistettä vuodessa omaan opetussuunnitelmaan kuuluvia opintoja. Hallitus valitaan marraskuussa kalenterivuodeksi. Lue lisää hallituksen toiminnasta ja hausta.

5 HUMAKOlaista istuu sateenvarjojen alla, kun yksi kaataa heidän päälleen vettä.

Edustajisto

HUMAKOn edustajistossa käytetään ylintä päätäntävaltaa, eli ohjataan ja seurataan hallituksen toimintaa. Edustajistoon voi hakea syyskuun aikana. Edustajistossa toimitaan n. 5h/kk ja opintopisteitä voi saada omaan työmäärään pohjautuen 1-10 op/vuosi. Lue tarkemmin edustajistoon hakemisesta.


Opiskelijaedustajat

Humakin toimintaan opiskelijat pääsevät vaikuttamaan työryhmissä, joihin edustajia haetaan lokakuussa. Opiskelijaedustajat ovat tärkein ja suorin väylä viestin viemiseen opiskelijoilta suoraan Humakin päättäviin elimiin. Lue tarkemmin opiskelijaedustajaksi hakemisesta.

 

Palautekanavat, edunvalvonta ja häirintäyhdyshenkilöt


HUMAKOlaiset osallistuvat mielenosoitukseen.
HUMAKO ottaa kantaa opiskelijoita koskettaviin asioihin.

HUMAKOn tärkeimpiin tehtäviin kuuluu opiskelijoiden edunvalvonta. Edunvalvonta tarkoittaa muun muassa sitä, että me keräämme, arvioimme ja jaamme opiskelijoiden palautetta eteenpäin. Palautteen perusteella HUMAKO kehittää omaa toimintaansa tai puuttuu esiin nousseisiin epäkohtiin. Palautetta voi antaa HUMAKOn, koulun tai henkilökunnan toiminnasta HUMAKOn nettisivuilta löytyvien Palautekorttien tai Äänitorven kautta.


HUMAKO myös edistää opiskelijoiden hyvinvointia yhteistyössä muiden opiskelijajärjestöjen kanssa valtakunnallisesti ja paikallisesti.


Me HUMAKOssa emme hyväksy häirintää. HUMAKOlla on lisäksi nimetty kaksi häirintäyhdyshenkilöä. Heihin voit olla yhteydessä häirintään liittyvissä asioissa, oli häirintä tapahtunut sitten Humakin tai HUMAKOn toiminnassa. Häirintäyhdyshenkilöiden tehtävänä on ensisijaisesti olla häirintää kokeneen apuna ja tukena.


 

Jäsenpalvelu ja yhteystiedot


Jäsenyyteen ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä saat apua HUMAKOn asiantuntijalta Krista Maarajärvi, p. 045 182 0404, info(a)humako.net.


HUMAKOn toimisto sijaitsee Haagan kampuksella Helsingissä. Toimistolta voit ostaa tuotteita tai noutaa verkkokaupan tilauksesi. Tarjolla on myös jäsenkahvitusta kolehtiperiaatteella. HUMAKOn jäsenille on mahdollistettu palvelun saaminen myös muiden pääkaupunkiseudun, Turun ja Jyväskylän opiskelijakuntien palvelupisteiltä.


 

Yhteistyössä HUMAKOn kanssa


HUMAKO ja yhteistyökumppanimme toivottavat Sinut tervetulleeksi Humakiin opiskelemaan!

JHL:n logo
Akavan Erityisalat -logo
Nuoli ry:n logoOletko kulttuurituottaja, yhteisöpedagogi tai viittomakielen tulkki? Liity oman alasi korkeakoulutettujen ammattiliittoon. Saat täydet edut jo opiskeluaikana.


Comments


bottom of page