Siirry sisältöön

Tervetulokirje uudelle opiskelijalle!

HUMAKOn opiskelijoita punaisissa haalareissa

Onneksi olkoon opiskelupaikastasi Humanistisessa ammattikorkeakoulussa eli Humakissa!

Tämä tervehdyskirje on luotu juuri sinulle, uusi Humakilainen. Sinulla on mahtavat opiskeluvuodet edessäsi ja haluamme, että saat niistä mahdollisimman paljon irti. Tähän tervehdyskirjeeseen olemme koostaneet tärkeää tietoa juuri sinulle!

HUMAKO on Humakin opiskelijoiden oma opiskelijakunta, jonka jäseneksi sinäkin pääset uutena opiskelijana liittymään. Olitpa päivä-, monimuoto- tai verkkototeutuksessa opiskeleva, avoimen AMK:n kursseja lukeva tai YAMK-opiskelija – me olemme täällä juuri sinua varten!

Ihan alkuun suosittelemme ottamaan seurantaan HUMAKOn some-tilit:

Instagram  https://www.instagram.com/opiskelijakunta_humako/

Facebook https://www.facebook.com/Opiskelijakunta.HUMAKO/

Tervetulotapaamiset ja uusien opiskelijoiden WhatsApp-ryhmät

HUMAKO on vastaanottamassa, juuri sinua uusi opiskelija, osaksi HUMAKOlaista yhteisöä!

Ensimmäiseksi suosittelemme sinun liittyvän uusien opiskelijoiden WhatsApp-ryhmään. Jokaisella aloittavalla ryhmällä on oma WhatsApp-ryhmä, johon pääset liittymään tämän linkin kautta.

Järjestämme tutustumismahdollisuuksia kampusalueilla syksyn alussa uusille opiskelijoille. Huom. osa tervetulotapahtumista on jo ennen opiskelujen alkua. Pääset tutustumaan tarkempiin aikatauluihin alempana olevien linkkien kautta. (Tiedot päivittyvät viimeistään elokuun alkupuolella.)

Tapaamme viimeistään orientaatiopäivien aikana HUMAKO-infoissa. HUMAKO-info on lyhyt tietoisku opiskelijakunnasta kaikille uusille opiskelijoille. Infon aikana sinulla on lisäksi mahdollisuus sovittaa haalareita sekä hankkia HUMAKOn tuotteita (huom. Työyhteisönkehittäjien ja YAMK HUMAKO-info tapahtuu virtuaalisesti).

Tarkemmat paikkakunta- tai toteutusmuotokohtaiset tiedot löydät alueen omilta sivuilta: 

HUMAKOn tuki ja toiminta

HUMAKOn tutorit ovat tukemassa ja tsemppaamassa sinua opiskeluiden aikana. Tutorit tavoitat vaikka heti, jos sinulla on koulun aloitukseen liittyviä ajatuksia:

  • etutor(a)humako.net -sähköpostin kautta
  • eTutor-opintojaksolta Hoodle-ympäristöstä
  • Opiskelijoiden taukotila -keskustelupalstalla opiskelijat ja tutorit voivat keskustella yhdessä
  • Anonyymit opiskelijat -keskustelupalstalla voit nimettömänä kysyä kysymyksesi ja tutorit vastaavat

Opiskelijakunta HUMAKOn toiminta on kaikille Humakin opiskelijalle avointa. Järjestämme toimintaa kampuspaikkakunnilla ja verkossa. Kaikki toimintamme on merkitty tapahtumakalenteriin. Haluamme kohdata juuri sinut!

HUMAKOn opiskelijoita punaisissa halareissa puistossa

Jäsenenä säästät – saat lukuisia etuja ja alennuksia

Uutena opiskelijana voit liittyä HUMAKOn jäseneksi 1.8.2024 alkaen. Opiskelijakunta HUMAKOn jäsenenä olet osa HUMAKOlaista yhteisöä, pääset käsiksi paikallisiin ja valtakunnallisiin opiskelijaetuihin sekä -alennuksiin. Jäsenyys maksaakin itsensä nopeasti takaisin.

Alennuksia saat muun muassa tapahtumista, erilaisista tuotteista, matkustamisesta sekä syömisestä. Tutkinto-opiskelijat ovat lisäksi oikeutettuja opiskelijalle tuttuihin VR:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelijaetuihin. HUMAKOn mobiilinen jäsenkortti löytyy Slice- ja Kide.App-sovelluksista, joiden kautta pääset selailemaan käytettävissä olevia etuja.

Tarkastele kaikkia HUMAKOn jäsenetuja

Lue tarkemmin, miten ja miksi liittyä HUMAKOn jäseneksi

Haalarit – opiskelijan luottoasu verkkokaupasta

Humakin opiskelijana pääset pukemaan päällesi punaiset opiskelijahaalarit.

Ne ovat Humakin opiskelijan tunnusmerkki eri tilaisuuksissa. 

Haalarimyynti käynnistyy 1.8. ja päättyy 13.9. 

Haalarit toimitetaan tilaajille loppuvuodesta. Tuotamme haalareita ainoastaan tilauksien perusteella, eli muistathan tilata haalarisi ajoissa! Koon valintaa helpottamaan järjestämme opiskelujesi alussa sovitustilaisuudet kampuksille. Haalarien alle on hyvä mahtua tarvittaessa myös lämmintä vaatetta talven opiskelijarientoja varten.

Voit ostaa omat haalarisi, haalarimerkkejä sekä muita tuotteita HUMAKOn verkkokaupasta Kide.appista. HUMAKOn jäsenenä saat haalarit sekä muut tuotteet puoleen hintaan!

Istuva HUMAKOn opiskelija punaisissa haalareissa ja haalarimerkkejä nurmikolla

Jäsenpalvelu ja yhteystiedot

Jäsenyyteen ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä saat apua HUMAKOn asiantuntija Kaisa Mannerilta p. 045 182 0404 tai palvelutiimiltä info(a)humako.net.

HUMAKOn toimisto sijaitsee Helsingin kampuksella. Toimistolta voit ostaa tuotteita tai noutaa verkkokaupan tilauksesi. HUMAKOn jäsenet saavat palvelua myös muiden pääkaupunkiseudun, Turun ja Jyväskylän opiskelijakuntien palvelupisteiltä.

Lisätietoa meidän toimiston ja muiden palvelupisteiden aukioloajoista

Palautekanavat, edunvalvonta ja häirintäyhdyshenkilöt

HUMAKOn tärkeimpiin tehtäviin kuuluu opiskelijoiden edunvalvonta. Edunvalvonta tarkoittaa muun muassa sitä, että me keräämme, arvioimme ja jaamme opiskelijoiden palautetta eteenpäin. Palautteen perusteella HUMAKO kehittää omaa toimintaansa, kiittää onnistuneista asioista tai puuttuu esiin nousseisiin epäkohtiin. Palautetta voi antaa HUMAKOn, koulun tai henkilökunnan toiminnasta HUMAKOn nettisivuilta löytyvien Palautekorttien tai Äänitorven kautta.

HUMAKO myös edistää opiskelijoiden hyvinvointia yhteistyössä muiden opiskelijajärjestöjen kanssa valtakunnallisesti ja paikallisesti.

Me HUMAKOssa emme hyväksy häirintää, syrjintää tai minkäänlaista epäasiallista käytöstä. HUMAKOlla on vuosittain vaihtuvat nimetyt häirintäyhdyshenkilöt. Heihin voi olla yhteydessä missä tahansa häirinnän kohtaamiseen liittyvässä asiassa, oli se tapahtunut sitten Humakin tai HUMAKOn toiminnassa. Häirinnän kokemus on yksilöllinen, eikä yksikään asia ole liian pieni yhteyden ottoon. Häirintäyhdyshenkilöiden tehtävänä on ensisijaisesti olla häirintää kokeneen apuna ja tukena.

Häirintäyhdyshenkilöiden yhteystiedot

Opiskelijakunnan aktiivitoiminta = opintopisteitä!

HUMAKOn aktiivitoimijaksi voi hakea kuka tahansa Humakin opiskelija. Pääset aktiivina konkreettisesti itse päättämään, mitä opiskelijakuntasi tekee ja miten saat asiat korkeakoulussasi sujumaan. HUMAKOn toiminta on myös mukava tapa edistää omia opintoja, sillä toiminnasta saa myös opintopisteitä!

Paikallistoiminta – tutor-, tiimi- ja jaostotoiminta

HUMAKOn paikallisessa jaostossa kehitetään oman kampuksen toimintaa ja järjestetään opiskelijaelämää piristäviä tapahtumia. HUMAKOn tutorit tukevat muita opiskelijoita ja opiskelijoiden hyvinvointia. HUMAKOn tiimit ovat luomassa uudenlaista monipuolista toimintaa yhdistellen jaosto- ja tutortoimintaa. Tutor-, tiimi- ja jaostotoiminnassa hyvän fiiliksen ja kokemuksen lisäksi on mahdollista saada opintopisteitä vapaavalintaisiin opintoihin 3-10 opintopistettä. Voit lisäksi opinnollistaa monia kursseja toiminnan parissa.

Uusia toimijoita haetaan lokakuussa. Lue lisää paikallistoimijahausta.

Hallitus

HUMAKOn hallitus on paikka, jossa toimintaa tehdään kädet savessa. Hallituksen jäsenien tehtävänkuva räätälöidään jokaiselle henkilökohtaisesti toimintasuunnitelmaan asetettujen tavoitteiden ja omien kehitystarpeiden pohjalta. Hallitustoiminta vie aikaa keskimäärin 15-20 h/viikko ja sen kautta on mahdollista opinnollistaa jopa 25-40 opintopistettä vuodessa omaan opetussuunnitelmaan kuuluvia opintoja. 

Hallitus valitaan marraskuussa kalenterivuodeksi. Lue lisää hallituksen toiminnasta ja hausta.

Edustajisto

HUMAKOn edustajistossa käytetään ylintä päätäntävaltaa, eli ohjataan ja seurataan hallituksen toimintaa. Edustajistossa toimitaan n. 5h/kk ja opintopisteitä voi saada omaan työmäärään pohjautuen 1-10 op/vuosi. Edustajiston toimikausi on kalenterivuosi.

Edustajiston hakuaika on syyskuussa. Lue tarkemmin edustajistoon hakemisesta.

HUMAKOn aktiivitoimijoita mustissa paidoissa portaiden edessä

Opiskelijaedustajat

Humakin toimintaan opiskelijat pääsevät vaikuttamaan työryhmissä. Opiskelijaedustajat ovat tärkein ja suorin väylä viestin viemiseen opiskelijoilta suoraan Humakin päättäviin elimiin.

Edustajia haetaan syksyllä. Lue tarkemmin opiskelijaedustajaksi hakemisesta.

Yhteistyössä HUMAKOn kanssa

HUMAKO ja yhteistyökumppanimme toivottavat Sinut tervetulleeksi Humakiin opiskelemaan!

JHL
Ammattiliitto Jyty
Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö Taku
Kieliasiantuntijat

Oletko kulttuurituottaja, yhteisöpedagogi tai viittomakielen tulkki? Liity oman alasi korkeakoulutettujen ammattiliittoon. Saat täydet edut jo opiskeluaikana.

Facebook Messenger