top of page

Vaalikuulutus: Edustajiston täydennyshaku toimikaudelle 2023

(Shortly in English below)Humanistinen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO järjestää edustajiston täydennyshaun toimikaudelle 2023. HUMAKOn edustajiston täydennyshaun ehdolle asettuminen on auennut ja se kestää on 3.9. klo 23:59 asti. Täydennysvaalit järjestetään tarvittaessa haun jälkeen sähköisesti.


Nyt haetaan täydennystä loppuvuodeksi edustajistoon vuodelle 2023. Edustajiston muodostaa enintään 15 varsinaista jäsentä sekä 10 varajäsentä. Opiskelijakunnan päätöksenteko- ja kokouskieli on suomi.


Ehdolle voivat asettua kaikki opiskelijakunnan jäsenet. Ehdolle asettuvat voivat muodostaa vaaliliittoja, joiden koko on 2–15 ehdokasta. Jokaiselle liitolle on nimettävä edustaja, joka voi myös olla vaaliliiton ulkopuolinen henkilö. Liiton edustaja täyttää vaaliliiton perustamisilmoituksen ja jokainen ehdokas täyttää ehdokaslomakkeen. Vaaliliitot voivat muodostaa vaalirenkaita, joiden koko on enintään 30 ehdokasta. Jokaiselle renkaalle on nimettävä edustaja, joka täyttää vaalirenkaan perustamisilmoituksen.


Vaaliasiakirjat pitää olla toimitettuna sähköpostin liitteenä osoitteeseen suvi.torikka(a) humako.net 3.9.2023 klo 23:59 mennessä.

Miksi hakea?

Edustajisto on opiskelijakunnan ylin päättävä elin, joka mm. hyväksyy opiskelijakunnan talousarvion, valitsee hallituksen sekä toimii suunnannäyttäjänä hallitukselle toiminnan edistämiseksi. Edustajiston jäsenenä voit tuoda myös korkeakouluun ja opiskelijakuntaan liittyviä kehittämisideoita päätöksenteon pöydälle ja toimia äänitorvena kanssaopiskelijoiden toiveille. Edustajistossa toimimisella voi kerryttää tunteja Opiskelija-aktiivina toimiminen -opintojakson opinnollistamiseen.


Ketkä voivat äänestää?

Vaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki opiskelijakunnan jäsenet, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa 3.9.2023 klo 23.59 mennessä. Äänioikeutensa voi tarkistaa kysymällä sitä HUMAKOn toiminnanjohtajalta. Oikaisuvaatimukset vaaliluetteloon on jätettävä keskusvaalilautakunnalle osoitteeseen humako (a) humako.net kirjallisesti, ajankohta ilmoitetaan mahdollisten vaalien yhteydessä.


Hakulomake ja kaikki vaaleja varten tarvittava materiaali on saatavilla opiskelijakunnan verkkosivuilta www.humako.net/edustajisto.


Edustajistohaku vuoden 2024 edustajistoon järjestetään täydennyshaun jälkeen.


Jos haluat lisätietoa niin ole rohkeasti yhteydessä:

Miisa Mäki

puheenjohtaja, keskusvaalilautakunta

miisa.maoki (a) humak.fi


*****


Supplementary search for the representative council for year 2023


You can apply for the representative council between 28.8.-3.9. Notice that the representative council works mainly in Finnish, but if you are interested for applying for the representative council, please contact HUMAKO's executive director Suvi Torikka (suvi.torikka (a) humako.net).


The members of the representative council

The students are responsible for both the operative work as well as the decision making in HUMAKO. The members of the representative council are elected by the members of HUMAKO. The council is responsible for choosing the committee of the student union and making the big decisions in HUMAKO like deciding yearly budgets.
Commentaires


bottom of page