top of page

Tulkkiopiskelija, nappaa hyvät eväät työelämään!

(The blog can be found in English down below.)

Opintojen aikana oma tulevaisuus saattaa tuntua hämärältä ja polku työelämään vaikuttaa mutkikkaalta. Näin ainakin itse koin, kun opiskelujen keskellä mietin, mitä haluaisin ”isona” tehdä. Juuri siksi oman alan ammattijärjestön jäsenyys on tärkeä tuki jo opintojen aikana.


Asiantuntija ei ole koskaan valmis

Opiskelijat kokevat monesti epävarmuutta omasta osaamisestaan ja siitä, että työelämään joutuu menemään ”keskeneräisenä”. Kannattaakin muistaa, että asiantuntijuus ei kerry yhdessä yössä tai vain yhdestä tutkinnosta. Se on koko elämän kestävä prosessi. 


Me autammekin jäseniämme oman osaamisen kerryttämisessä. Erilaisissa tapahtumissamme pääset kuulemaan alamme ajankohtaisista tutkimuksista ja koulutuksissamme saat käytännönläheisiä, uusia taitoja omaan työkalupakkiisi. Ethän unohda, että nämä kaikki ovat tarjolla myös opiskelijajäsenillemme!


Omannäköinen työelämä

Tulkkauksen opiskelijana voi tuntua siltä, että tutkinnolla voi työllistyä ainoastaan tulkiksi, vaikka itse haluaisi hyödyntää osaamistaan monipuolisemmin. Onneksi korkeakoulututkinto antaakin hyvä eväät monenlaiseen asiantuntijatyöhön.


Tulkkauksen opinnot antavat paljon osaamista ja näkökulmia esimerkiksi saavutettavuuteen ja vammaisten oikeuksiin. Omaa asiantuntijuuttaan voi vahvistaa myös jatkamalla opintoja YAMK-ohjelmassa. Muista myös luottaa siihen, että oma paikka työelämässä löytyy kyllä.


Järjestäytymällä parannat omia työelämätaitojasi

Kieliasiantuntijat ry on kaikenlaisten kielten ammattilaisten (tai sellaiseksi opiskelevien) ammattijärjestö, myös juuri sinun. Se


tarkoittaa siis sitä, että olemme jäsentemme tukena ja apuna kaikissa työelämässä vastaantulevissa asioissa. Autamme etenkin opiskelijoita usein työnhakuun liittyvissä kysymyksissä.


Omien oikeuksien ja velvollisuuksien tunteminen on tärkeää. Oman alan ammattijärjestöön kannattaakin liittyä jo opintojen aikana. Silloin sinulla on paras tuki ja tieto astua työelämän syvään päätyyn. Saat meiltä myös tukea ja neuvoa, jos työttömyys joskus osuu kohdallesi. 


Tee siis oman tulevan työelämäsi kannalta paras päätös ja liity Kieliasiantuntijoihin jo tänään!

Lisätietoa jäsenyydestämme löydät verkkosivuiltamme: https://kieliasiantuntijat.fi/fi/jasenyys/. Voit myös laittaa meille viestiä esimerkiksi Instagramissa (@kieliasiantuntijat_ry).Taina Ukkola

Kirjoittaja työskentelee asiantuntijana

Kieliasiantuntijat ry:ssä.


 

Studying interpreting? Get the tools for a successful career!

When you’re a student, the future might feel fuzzy, and the path to your career may seem complicated. At least, that’s how I felt when I was a student and I thought about what I wanted to do “when I grew up”. That’s precisely why joining a trade union in your sector is an important part of becoming an expert.


Kieliasiantuntijat (or Language Experts in English) is a professional association for all kinds of language professionals (or people studying to become them) — including for you. That means that we’re here to support and help our members in all kinds of professional issues they encounter.


It’s important to know your rights and obligations. Indeed, you should join your sector’s professional association while you’re still a student. That gives you the best support and knowledge for entering the deep end when you start working.

We help our members learn new skills, for example. We also answer many members’ questions about looking for work: that could mean helping them with writing CVs and cover letters or deciding on salary requests. We can also offer you support and advice if you become unemployed.


Taina Ukkola

Ukkola is a specialist at Language Experts.


Comments


bottom of page