top of page

Tervetuloa uusi opiskelija!Tervetuloa opiskelemaan Humakiin!


Onneksi olkoon opiskelupaikastasi Humanistisesta ammattikorkeakoulussa eli Humakissa! Sinulla on mahtavat opiskeluvuodet edessäsi ja jotta saat niistä mahdollisimman paljon irti, olemme koostaneet tähän tervehdykseen tärkeää tietoa uudelle opiskelijalle.


HUMAKO on Humakin opiskelijoiden oma opiskelijakunta, jonka jäseneksi sinäkin olet uutena opiskelijana oikeutettu liittymään. Olitpa päivä- tai monimuotototeutuksessa opiskeleva, avoimen AMK:n kursseja lukeva tai YAMK-opiskelija - me olemme sinua varten! Humakin opiskelijoista yli puolet on HUMAKOn jäseniä ja jäseninä he ovat oikeutettuja erilaisiin opiskelijaelämän palveluihin ja alennuksiin, joita HUMAKOn kautta voi saada.


Ihan alkuun ota seurantaasi meidän some-kanavat:
Jäsenenä säästät - saat lukuisia etuja ja alennuksia


Uutena opiskelijana voit hankkia opiskelijakunnan jäsenyyden 1.8.2020 alkaen HUMAKOn verkkokaupasta. Opiskelijakunta HUMAKOn jäsenenä pääset käsiksi paikallisiin ja valtakunnallisiin opiskelijaetuihin ja -alennuksiin, joten jäsenyys maksaa nopeasti itsensä takaisin. Alennuksia saat muun muassa tapahtumista, erilaisista tuotteista, matkustamisesta sekä syömisestä. Tutkinto-opiskelijat ovat lisäksi oikeutettuja opiskelijalle tuttuihin VR:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelijaetuihin. HUMAKOn mobiilinen jäsenkortti löytyy Slice- ja Pivo-sovelluksista, joiden kautta pääset selailemaan käytettävissä olevia etuja. Tarkemmat tiedot, miksi liittyä jäseneksi, löydät HUMAKOn nettisivuilta.


Liity jäseneksi verkkokaupassa 1.8. alkaen:

  1. Hanki itsellesi Humakin opiskelijoiden käyttämä Haka-tunnus kirjautumalla pankkitunnuksila tai mobiilivarmenteella Suomi.fi-palveluun (https://id.humak.fi/bin/idm/open/register01.pl)

  2. Osta jäsenyys lukuvuodeksi, lukukaudeksi tai useammaksi lukuvuodeksi HUMAKOn verkkokaupasta Kide.appista.

  3. Lataa itsellesi HUMAKOn mobiilinen jäsenkortti Pivo- tai Slice-sovellukseen. Pivon löydät puhelimesi sovelluskaupasta ja Slicen lataat www.slice.fi/upload.

  4. Jos jokin kohta edellisessä tapahtumaketjussa aiheuttaa ongelmia, katso löydätkö ongelmaan vastauksen Usein kysytyistä kysymyksistä.


Opiskelijan luottoasun eli haalarit voit tilata verkkokaupasta


Humakin opiskelijana pääset pukemaan päällesi PUNAISET OPISKELIJAHAALARIT.

Ne ovat opiskelijan tunnusmerkki eri tilaisuuksissa. Voit ostaa omat haalarisi elokuusta alkaen HUMAKOn verkkokaupasta. Opiskelijakunnan jäsenenä saat haalarit itsellesi puoleen hintaan!


Haalarimerkkien kerääminen haalareihin on myös olennainen osa opiskelijakulttuuria. Haalareihin kerätään usein roikkumaan myös muita tuotteita ja muistoja. Haalarit kuvastavat usein jollain tavalla käyttäjäänsä. HUMAKOn verkkokaupasta voit myös hankkia haalareihisi erilaisia haalarimerkkejä sekä snapsi- tai skumppalasin.


Kun tilaat haalarit viimeistään 6.9.2020, saat ne toimitettuna kampukselle ilmaiseksi HUMAKO-kiertueella, josta voit lukea enemmän alempana. Toki haalareita on myynnissä vielä tämänkin jälkeen niin kauan kuin kokoja riittää. Pääset kokeilemaan haalareita opiskelujen alussa omalla kampuksellasi 31.8.-4.9., jotta osaat hankkia oikean kokoiset haalarit. Olethan nopea niin saat mahdollisimman sopivan koon itsellesi opiskelijarientoja varten!


HUMAKOn paikallistoiminta - tutorit ja jaostot


Paikallistoimijat huolehtivat opiskelijoiden hyvinvoinnista: tutorit ovat tukenasi opiskeluun ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa ja jaosto kehittää kampuksen toimintaa sekä järjestää opiskelijatapahtumia.


Tutorit ovat tukemassa ja tsemppaamassa sinua opiskeluiden aikana. Tutoreille voit laittaa sähköpostia etutor(a)humako.net. Tutoreiden ja muiden opiskelijoiden kanssa pääset keskustelemaan kirjautuneena Humakin BB Open LMS:ästä löytyvällä eTutor-opintojaksolla. Opintojaksolta löydät keskustelupalstoja sekä linkin HUMAKOn Discord-serverille, jossa voit jutella reaaliaikaisesti tutoreiden ja toisten opiskelijoiden kanssa. Kesällä tutorit ovat Discordissa paikalla 16.7. klo 18-20, 21.7. klo 16-18, 6.8. klo 18-20 ja 27.8. klo 18-20 (teemana väyläopinnot). Tervetuloa mukaan!


Tutoreiden tervehdyskirjeet:


Paikalliset tutorit ja jaostot järjestävät paikkakuntakohtaisesti sekä verkon välityksellä monipuolista toimintaa opiskelijoita varten. Lisätietoja löydät HUMAKOn nettisivuilta:


Opiskelijakunnan toiminta = opintopisteitä


HUMAKOn toimintaan voivat osallistua kaikki Humakin opiskelijat. Parhaiten aktiivitoiminnasta saat irti lähtemällä mukaan toimintaan jo opintojen alussa. HUMAKOn toiminta on myös mukava tapa edistää omia opintoja, sillä toiminnasta saa myös opintopisteitä!


HUMAKOn paikallisessa jaostossa kehitetään oman kampuksen toimintaa ja järjestetään opiskelijaelämää piristäviä tapahtumia. HUMAKOn tutorit tukevat muita opiskelijoita ja opiskelijoiden hyvinvointia. Tutor- ja jaostotoiminnassa suoritetaan opintopisteitä usein 5 op/vuosi ja opintopisteet merkitään vapaasti valittaviin opintoihin. Uusia tutoreita ja jaostolaisia haetaan syyskuussa. Lisää paikallistoimijahausta voit lukea HUMAKOn nettisivuilta.


HUMAKOn hallitus on paikka, jossa toimintaa tehdään kädet savessa. Hallituksen jäsenien tehtävänkuva räätälöidään jokaiselle henkilökohtaisesti toimintasuunnitelmaan asetettujen tavoitteiden ja omien kehitystarpeiden pohjalta. Hallitustoiminta vie aikaa keskimäärin 15-20 h/viikko ja sen kautta on mahdollista opinnollistaa 30-40 opintopistettä vuodessa omaan opetussuunnitelmaan kuuluvia opintoja. Hallitus valitaan marraskuussa kalenterivuodeksi. Hallituksen toiminnasta ja hausta voit lukea HUMAKOn nettisivuilta.


HUMAKOn edustajistossa käytetään ylintä päätäntävaltaa, eli ohjataan ja seurataan hallituksen toimintaa. Edustajistoon voi hakea syyskuun aikana. Tarkemmin edustajistosta voit lukea HUMAKOn nettisivuilta. Humakin toimintaan opiskelijat pääsevät vaikuttamaan työryhmien kautta, joihin edustajia haetaan lokakuussa. Työryhmien toiminnasta voit lukea HUMAKOn nettisivuilta. Edustajisto- ja työryhmätoiminnasta opintopisteitä voi saada omaan työmäärään pohjautuen 1-10 op/vuosi.


HUMAKO-kiertueella pääset tutustumaan meihin tarkemmin


HUMAKO-kiertue tehdään kaikille kampuksille, joissa aloittaa uusia päiväopiskelijoita. Lisäksi järjestämme infot erikseen monimuoto-, YAMK- ja avoimen AMK:n opiskelijoille elo-syyskuussa. HUMAKO-kiertue on erityisesti uusille opiskelijoille suunnattu ja se on mahtava tapa tutustua tarkemmin HUMAKOon ja joihinkin yhteistyökumppaneihimme! Tämän vuoden kiertueen teemana on Tivoli, joten pääsemme viettämään hauskan päivän yhdessä!


Kiertue saapuu kampuksille seuraavanlaisesti:

  • Turku 7.9.

  • Nurmijärvi 8.9.

  • Haaga 9.9.

  • Kuopio 14.9.

  • Jyväskylä 16.9.

  • Kauniainen 17.9.


Palautekanavat, edunvalvonta ja häirintäyhdyshenkilöt


HUMAKOn tärkeimpiin tehtäviin kuuluu opiskelijoiden edunvalvonta. Edunvalvonta tarkoittaa mm. sitä, että me keräämme, arvioimme ja jaamme palautetta eteenpäin. Palautteen perusteella HUMAKO kehittää omaa toimintaansa tai puuttuu esiin nousseisiin epäkohtiin. Palautetta voi antaa HUMAKOn, koulun tai henkilökunnan toiminnasta HUMAKOn nettisivuilta löytyvien Palautekorttien tai Äänitorven kautta.


HUMAKO myös edistää opiskelijoiden hyvinvointia yhteistyössä muiden opiskelijajärjestöjen kanssa valtakunnallisesti ja paikallisesti.


Me HUMAKOssa emme hyväksy häirintää. HUMAKOlla on lisäksi nimetty kaksi häirintäyhdyshenkilöä, joihin voit olla yhteydessä häirintään liittyvissä asioissa. Häirintäyhdyshenkilöiden tehtävänä on ensisijaisesti olla häirintää kokeneen apuna ja tukena. Häirintäyhdyshenkilöiden yhteystiedot löytyvät HUMAKOn nettisivuilta.


Jäsenpalvelu ja yhteystiedot


Jäsenyyteen ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä saat apua HUMAKOn asiantuntijalta Krista Maarajärveltä, 045 182 0404, info(a)humako.net.


HUMAKOn toimisto sijaitsee Haagan kampuksella Helsingissä. Toimistolta voit ostaa tuotteita tai noutaa verkkokaupan tilauksesi. Tarjolla on myös jäsenkahvitusta kolehtiperiaatteella. HUMAKOn jäsenille on mahdollistettu palvelun saaminen myös muiden pääkaupunkiseudun, Turun ja Jyväskylän opiskelijakuntien palvelupisteiltä. Meidän oman toimiston aukioloajat ja muiden palvelupisteiden sijainnit ja lisätietoa löydät nettisivuiltamme.


Yhteistyössä HUMAKOn kanssa


HUMAKO ja yhteistyökumppanimme toivottavat Sinut tervetulleeksi Humakiin opiskelemaan!

Talentien logo

Oletko kulttuurituottaja, yhteisöpedagogi tai viittomakielen tulkki? Liity oman alasi korkeakoulutettujen ammattiliittoon. Saat täydet edut jo opiskeluaikana.


コメント


bottom of page