top of page

Syksyn katukuvassa uudet opiskelijat


Taas on se aika vuodesta, kun tutorit johdattavat isoja joukkoja haalaripukuisia opiskelijoita ympäri ämpäri kaupunkia. Näky muistutti minua omien opintojeni alkamisesta vuosi sitten syksyllä. Oli jännittävää sukeltaa uudelle alalle ja tutustua Suomen eri kolkista tuleviin kurssikavereihin.


Nyt on vuosi kulunut ja reilu puoli vuotta olen tehnyt töitä opiskelijakunta HUMAKOn hallituksessa. Muutamasta kurssikaverista tuli hallituskavereitani ja osa lähti mukaan tutor- ja jaostotoimintaan. Nämä kaksi opiskelijaryhmää pitävät huolta Humakin kampusten paikallistoiminnasta eli opiskelijoiden ryhmäytymisestä, -tukemisesta ja tapahtumien järjestämisestä. Lisäksi jaosto kerää opiskelijoilta suoraa palautetta ja näin taataan, että opiskeljat saavat aina äänensä kuuluviin.

Opiskelija-aktiivina toimiminen on tuonut lisää yhteisöllisyyden tuntua ja opettanut paljon edunvalvonnasta sekä järjestötoiminnasta. Opintoni edistyvät siitä huolimatta, että aktiivitoiminta vie aikaa, koska voin opinnollistaa oppimaani. Joskus opiskelujen, aktiivitoiminnan, palkkatyön ja harjoittelun yhdistäminen voi tuntua haastavalta. Välillä voi huolettaa raha-asiat ja toisinaan oma ajankäytön hallinta. Sitä varten opiskelijoile tarjotaan monia etuja ja alennuksia palveluista, jotka auttava arjessa jaksamista. Esimerkiksi kaikilla Humakin opiskelijoilla on mahdollisuus hyödyntää edullisia liikuntapalveluita. Opiskelijakortilla saa alennuksia matkustamisesta sekä joukkoliikennemaksuista ja opiskelijaravintolat tarjoavat edullisesti ravitsevaa lounasta.

Alennuksia ja etuja varten opiskelijoilla tulee olla muovinen tai digitaalinen opiskelijakortti. HUMAKO otti käyttöön kesällä uudet nettisivut ja verkkokaupan, josta saa helposti ostettua opiskelijakunnan jäsenyyden. HUMAKOn jäsenet saavat 50% alennusta sekä HUMAKOn, että viiden muun opiskelijakunnan tuotteista ja tapahtumista. Lisäksi on mahdollista ladata Frank App, jonka kautta aktivoitava digitaalinen opiskelijakortti on valtakunnallisesti hyväksytty opiskelijatunniste.


HUMAKOn jäsenyys tarjoaa kuitenkin muutakin kuin etuja ja alennuksia. Meidän jäsenet ovat HUMAKOn kivijalka, jonka takia koko opiskelijakunnan toiminta on olemassa. HUMAKOn jäsenet voivat äänestää edustajistovaaleissa tai asettua itse ehdolle edustajistoon, hallitukseen tai hakea paikallistoimijoiksi. Jäsenet ovat osa suurempaa opiskelijayhteisöä ja tässä yhteisössä jokaisen ääni ratkaisee. HUMAKO tekee tärkeää työtä mm. huolehtimalla opiskelijoiden palautteenanto mahdollisuuksista ja valitsemalla opiskelijaedustajat Humakin omiin työryhmiin. Jäsenet saavat myös HUMAKOn kautta tärkeää tietoa liikuntapalveluista, opiskelijan elämään vaikuttavista valtakunnallisista päätöksistä ja vaikuttamismahdollisuuksista.


Kannustan siis kaikkia uusia ja jatkavia opiskelijoita liittymään HUMAKOn jäseneksi. Yhdessä meistä lähtee enemmän ääntä ja sanoillamme on enemmän painoarvoa. HUMAKO jalkautuu tänäkin syksynä kaikille kampuksille HUMAKO-kiertueen merkeissä. Siellä voi rohkeasti kysyä lisää meidän toiminnastamme.


Viimeiseksi haluan toivottaa onnea kaikille uusille opiskelijoille, jotka aloittavat tänä syksynä opintonsa. Tästä se matka alkaa..


Syksyisin terveisin,

Kirsikka

hallituksen jäsen

ความคิดเห็น


bottom of page