top of page

Saanko esitellä: Eena Kero, edustajiston puheenjohtaja 2019


Hei (taas) kaikille! Täällä esittäytymässä tulevan vuoden 2019 edustajiston puheenjohtaja Eena. Olen 23-vuotias nuori nainen. Opiskelen yhteisöpedagogiksi kolmatta vuotta Nurmijärvellä, tosin opintoni aloitin Kuopiossa. Tuttuja maisemia löytyy siis sieltäkin. Harrastan tanssia, kaikkien uusien liikuntalajien testailua ja elokuvissa käyntiä. Mielestäni yksi parhaista hetkistä elokuvateattereissa on se, kun elokuvasalissa valot sammuvat. Uusi elokuva alkaa ja et vielä tiedä tarinaa, mutta odotat tulevaa innolla. Aivan kuin tuleva vuosi. En tiedä vielä sen tarinaa, mutta odotan kaikkea innolla. Leffateattereissa pyörivien elokuvien lukemattoman monet tarinat kiehtovat suuresti. Todennäköisesti, jos tulisit minulta kysymään, aina löytyisi joku elokuva, jonka näkemistä odotan suurella innolla.


Tuleva vuosi opiskelijakunnan toiminnassa ei suinkaan ole itselleni ensimmäinen. Olen toiminut HUMAKOn hallituksessa, sekä jäsenenä, että varapuheenjohtajan pesteissä vastaten mm. viestinnästä, liikunnasta ja edunvalvonnasta vuosina 2017 ja 2018. Nyt toisen hallitusvuoden ollessa lopuillaan koin haluavani “eläköityä” käytännön työstä ja jatkaa toimintaa ohjaten hallitusta.


Mikä ihme tämä edustajisto on, minkä puheenjohtajana toimin tulevana vuonna? Edustajisto on opiskelijakunnan ylin päättävä elin, jonka valitsevat kaikki HUMAKOn jäsenet vaaleilla. Kun hallitus toteuttaa opiskelijakunnan arkeen liittyviä hommia, kuten vaikuttaa opiskelijoiden palautteen pohjalta, edustajisto määrittää hallituksen toiminnalle raamit. “Tämän summan saatte toimintaan tänä vuonna ja näihin kokonaisuuksiin saatte niitä käyttää.” “Tälläistä toimintaa opiskelijakunnan tulee tehdä tänä vuonna.” Lisäksi edustajisto on se, joka valitsee hallituksen tekemään opiskelijakunnan arkea.


Hain mukaan edustajistoon, koska tykkään kovasti toimia opiskelijakunnassa opiskelijoille. Edustajiston puheenjohtajana pääsen hyödyntämään sitä tuntemusta, jota minulla HUMAKOsta jo on (Tosin lähtiessä edustajistoon et tarvitse etukäteen tuntemusta opiskelijakunnan toiminnasta. Kaikki mukaan lähteneet perehdytetään toimintaan.) ja tekemään tärkeitä päätöksiä koskien meidän opiskelijoiden omaa yhteisöä. Siinä, missä jokapäiväinen työni opiskelijoiden etujen valvomisen osalta on nyt tältä erää ohi, vaikuttaminen jatkuu edustajistossa vielä tulevanakin vuonna. Siellä pidetään huolta, että hallitus toimii opiskelijoiden parhaaksi ja että HUMAKOssa panostetaan juuri oikeisiin meitä opiskelijoita koskeviin asioihin.


Tulevalta vuodelta odotan sitä, että tuodaan opiskelijakuntaa ja sen toimintaa entistä lähemmäs opiskelijoita, koska opiskelijat ovat opiskelijakunnan sydän ja se mistä HUMAKOkin muodostuu. Tahdon tuoda edustajistonkin toimintaa lähemmäs jokaista Humakin opiskelijaa ja saada mahdollisimman monet lähtemään mukaan toimintaan, kun haetaan taas uusia edustajistolaisia. Tämä toiminta on kuitenkin meiltä opiskelijoilta, meille opiskelijoille ja opiskelijoiden ääni on mukana toiminnassa, kun meillä on mahdollisimman monta opiskelijaa mukana toiminnassa ympäri Suomen, kaikilta Humakin kampuksilta.


Terveisin, Eena Kero

Comments


bottom of page