top of page

HUMAKOn kehittämisprojektien harjoittelijat ja opinnäytetyön tekijät

15.12.2021


Veera Niemelä

Hei! Olen Veera Niemelä ja aloitin HUMAKOssa harjoittelijana. Opiskelen yhteisöpedagogiksi kolmatta vuotta Kuopion kampuksella mutta asun Oulussa. Syksyyni on sisältynyt koulua, kitaran soittelua, koirani kanssa ajan viettämistä, siskoni uuden kissanpennun hoitamista ja korean opiskelua. Toki paljon muitakin asioita mutta tuossa pääpiirteittäin itselleni merkittävimmät syksyn asiat.


Eli HUMAKOssa aloitin syksyllä 2019 tutorina ja jaostossa ja 2020 keväällä otin vastaan jaostovastaavuuden, jossa vielä helmikuuhun asti pyörin. Marraskuussa aloitin kehittävän harjoittelun suorittamisen HUMAKOssa ja tästä kehittämisestä teen myös opinnäytetyön. Harjoitteluni kehittämisenä on jäsenyyden kehittäminen varsinkin verkko- ja monimuoto-opiskelijat huomioiden. Tavoitteenani siis kerätä tietoa ja toiveita siitä, miten jäsenyyttä voitaisiin kehittää paremmaksi verkko- ja monimuoto-opiskelijoille. Tätä tiedon keräämistä tapahtuu varsinkin monimuoto- ja verkko-opiskelijoille suunnatuissa työpajoissa nyt marras-joulukuussa. Käytännössä harjoittelun osalta marraskuussa on ollut työpajojen suunnittelua siltä osin, miten työpajat toteutetaan ja miten saadaan kerättyä juuri oikeanlaista tietoa.


Tässä pientä esittelyä minusta. On hienoa päästä kehittämään ja kuulemaan ajatuksia asioista, joita pitäisi kehittää, joten toivottavasti kohtaamme näissä merkeissä!


Hanna Hautamäki

Moikka! Olen Hanna Hautamäki, HUMAKOn harjoittelija kevääseen asti. Olen yhteisöpedagogi-opiskelija Nurmijärven kampukselta vuosimallia 2018.


Olen toiminut monissa erinäisissä tehtävissä HUMAKOssa, esimerkiksi hallituksen 2021 jäsenenä HUMAKOn paikallistoimintatiimissä (eli Tutor- ja jaostotoiminnan koordinointi). Halusin päättää minun neljän vuoden opiskelija-aktiivi -urani harjoitteluun ja opinnäytetyöhön HUMAKOlla.


Teen kehittävää harjoittelua ja opinnäytetyötä aiheena Monimuoto- ja verkko-opiskelijoiden verkkoyhteisöllisyyden kehittäminen. Harjoitteluun kuuluu myös olennaisesti monimuoto- ja verkko-opiskelijoiden tutoroinnin kehittäminen. Olen tehnyt jo kuluneen vuoden aikana paljon töitä HUMAKOn verkkotoiminnan ja tutoroinnin kehittämiseksi. Minusta on ihanaa, että pääsen tekemään “päätöksen” jo tekemälleni työlle - vaikkakin kehittämistyö ei ikinä ole täysin valmis. Tavoitteena olisi saada verkkotoiminnasta opiskelijoille saavutettavaa, selkeää ja tunnettua. HUMAKOssa teemme töitä opiskelijoiden ehdoilla ja toiveiden mukaan. Tähän hyödynnetään monimuoto-ja verkko-opiskelijoille suunnattuja työpajoja, joiden avulla kerään tietoa ja ideoita toiminnan kehittämiseksi.


Siinä oli lyhykäinen esittely minusta. HUMAKO on mahtava paikka tehdä harjoittelua, koska täällä tuetaan toisiamme ja ideoidaan paljon ohjaajien ja kanssa harjoittelijoiden kanssa.


Comments


bottom of page