top of page

HUMAKOn Enkelit tekevät hyvää

Tiesitkö, että opiskelijakunta HUMAKOlla on oma veriryhmä? Kuopion jaostovastaava Salla Kekäläinen avasi meille HUMAKOn Enkeleiden toimintaa.


HUMAKOn Enkelit on Kuopiossa 2017 perustettu veriryhmä, jonka nimissä saavat luovuttaa kaikki Humakin opiskelijat. Veriryhmän perustivat Kuopion kampuksen jaostolaiset, mutta sittemmin muillakin kampuksilla on järjestetty verenluovutustilaisuuksia.


Kuopion jaosto järjestää verenluovutustapahtumia yleensä kaksi kertaa vuodessa, kerran keväällä ja kerran syksyllä. Tapahtumat toteutetaan siten, että sovitaan Kuopion Veripalvelun kanssa molemmille sopiva päivä ja kellonaika ryhmäluovutukselle. HUMAKOn Enkeleiden Facebook-sivuille (linkki avautuu uudessa ikkunassa) luodaan tapahtuma, jota markkinoidaan eri kanavissa. Osallistujia tapahtumissa on keskimäärin 6-8, ja jokainen heistä saa tapahtumaan osallistuessaan HUMAKOn Enkeleiden haalarimerkin. Usein myös Veripalvelulla on haalarimerkkejä tarjolla.Salla ja Sami vastaanottivat Veripalvelun Kultaisen Kunniakirjan.
Kuopion jaoston Salla Kekäläinen ja Sami Sammakko vastaanottivat HUMAKOn Enkeleiden Kultaisen Kunniakirjan.

Viime vuonna HUMAKOn Enkelit saivat Veripalvelulta kultaisen kunniakirjan, koska veriryhmälle kertyi yli 30 yksittäistä verenluovutusta. Kunniakirjaan on laskettu kaikki HUMAKOn Enkeleiden nimissä tehdyt luovutukset. Kuopion jaostovastaava Salla Kekäläinen kommentoi, miltä tuntui vastaanottaa kunniakirja:


“Erittäin hyvältä, olimme otettuja ja ylpeitä kaikista korvaamattomista luovuttajistamme. Tottakai tuntui myös hyvältä saada palkinto meille todella tärkeästä toiminnasta. Kunniakirja on kaikille meille, jotka ojensimme kätemme HUMAKOn Enkeleinä!”

Luovuttajat, jotka eivät pääse paikalle yhteisiin verenluovutustapahtumiin, voivat käydä luovuttamassa muulloin ja mainita ennen luovutustaan kuuluvansa HUMAKOn Enkelit -veriryhmään. Tällöin luovutus kirjautuu HUMAKOn Enkeleille ja kyseinen luovuttaja voi esimerkiksi kuvata itsensä luovuttamassa ja näyttää kuvan meille, jolloin hän saa meiltä haalarimerkin. Verta luovuttaessasi saat myös Veripalvelulta paperisen lapun, joka on todiste verenluovutuksesta. Myös sitä näyttämällä voit saada haalarimerkin paikalliselta HUMAKOn jaostolta tai HUMAKOn toimistolta.


Mikäli haluaa osallistua hyväntekoon, muttei itse sovellu luovuttajaksi, voi pyytää esimerkiksi ystävänsä mukaan tapahtumaan luovuttamaan puolestaan. Tapahtumat ovat rentoja ja iloisia, osallistua voi myös luovuttavia tovereitaan tsemppaamaan, tai tulla katsomaan ja keräämään rohkeutta luovuttaa mahdollisesti tulevaisuudessa. Ensimmäinen luovutuskerta on paljon kivempi yhteisellä tsempillä!


Kuopion jaostovastaava Salla Kekäläinen kertoo että tänäkin vuonna HUMAKOn Enkelit tavoittelevat kultatasoa, eli vähintään kolmeakymmentä luovutusta vuodessa:


"Toki voimme kunnianhimoisina pyrkiä myös platinatasoon, joka vaatisi ainakin 50 luovutusta. Kunniakirja antoi lisäpotkua innokkuuteemme ja jatkamme verenluovutuksen ilosanoman viemistä ja tapahtumien järjestämistä onnellisin ja odottavaisin mielin!"


Comments


bottom of page