top of page

HSL:n opiskelija-alennus vanhenee 31.8. - muista uusia HUMAKOn jäsenyys!

Hei pääkaupunkiseudun opiskelija!

Uusi lukukausi on alkanut ja monille se tarkoittaa lisääntynyttä julkisen liikenteen käyttöä. Viime lukuvuoden opiskelijaa-alennukset vanhenevat nyt elokuun lopussa 31.8., joten nyt on aika käydä uusia HUMAKOn jäsenyys ja käydä päivittämässä opiskelijahintainen joukkoliikenne myös täksi lukuvuodeksi. Keväällä voimaan tullut HSL:n uudistus opiskelija-alennuksiin tulee tänä syksynä vaikuttamaan useankin arkeen. Lue alta mitä kaikkea uudistus piti sisällään.


HSL:n opiskelija-alennus vanhenee 31.8.3019


HSL:n opiskelija-alennus täytyy käydä uusimassa viimeistään 31.8.2019 HSL:n palvelupisteessä. Mukaan tarvitset voimassa olevan opiskelijakortin. HUMAKOn jäsenenä et tarvitse HSL:n palvelupisteeseen erillisiä lappuja opintotoimistosta, vaan voimassa oleva opiskelijakortti riittää. HUMAKOn jäsenyyden voit uusia helposti verkkokaupan kautta ja ottaa sen jälkeen käyttää Slice-opiskelijakortin.

Jos käytössäsi on vielä fyysinen opiskelijakortti, voit jäsenyyden uusittuasi noutaa siihen uuden lukuvuositarran HUMAKOn toimistolta tai muilta pääkaupunkiseudun palvelupisteiltä. Lue lisää uutisesta: HUMAKOn toimisto ja jäsenpalvelu syksyllä 2019


Kevään HSL-uudistusten vaikutus opiskelijan arjessa

Opiskelija-alennus myös oli 30-vuotiaille

  • Merkittävänä uudistuksena nykyään myös yli 30-vuotiaat opiskelijat ovat oikeutettuja opiskelija-alennukseen. Aikaisemmin yli 30-vuotiailla opiskelijoilla piti olla voimassa oleva opintotukipäätös, jotta he pystyivät saamaan alennuksen.

Alennus laskee ja koskee vain kausilippuja

  • Uudistuksen jälkeen opiskelija-alennus koskee vain 30 päivän ja sitä pidempiä kausilippuja eli kertalipuista pitää jatkossa maksaa normaalihintaa. Lisäksi alennus laskee 50 %:sta 45 %:iin. Pääkaupunkiseudun opiskelijajärjestöt kamppailivat aktiivisesti koko talven alennusten heikentämistä vastaan ja saivatkin HSL:n luopumaan suunnitelmistaan siirtyä 30 %:n alennukseen.

Opiskelija-alennuksen saa myös HSL-sovelluksessa

  • Saadaksesi opiskelija-alennuksen HSL-sovelluksella sinulla on oltava verkkopankkitunnukset ja sinun tulee suorittaa vahva tunnistautuminen, kun ostat ensimmäistä kausilippuasi. Tunnistautumisen avulla selvitetään kotikuntasi, jonka lisäksi sovellus pyytää sinulta lupaa tarkastella opiskelija-tietojasi, jotta HSL voi tarkistaa, että olet läsnäoleva opiskelija.


Perustietoa opiskelija-alennuksista

Ketkä ovat oikeutettuja alennukseen?

  • Sinun pitää asua HSL-alueella, johon kuuluu Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Kerava, Sipoo, Tuusula, Kirkkonummi ja Siuntio. Lisäksi sinun tulee olla päätoiminen tutkinto-opiskelija, eli esimerkiksi täydennyskoulutuksessa olevat eivät ole oikeutettuja alennuksiin.

Miten saan opiskelija-alennuksen?

  • Voit joko hankkia HSL-sovelluksen ja noudattaa yllä annettuja ohjeita

  • Tai voit hankkia ja päivittää HSL-korttiisi opiskelija-alennuksen HSL:n palvelupisteellä. Tarvitset mukaan henkilöllisyystodistuksen ja joko fyysisen tai sähköisen opiskelijakortin. HUMAKOn jäsenille tämä tarkoittaa pääsääntöisesti sähköistä Slice-korttia.

  • Jos sinulla ei ole opiskelijakorttia, voit käyttää oppilaitoksen leimaamaa HSL:n opiskelijan alennuslippuhakemusta. Ota mukaan myös henkilöllisyystodistus.

Comments


bottom of page