top of page

Haku HUMAKOn keskusvaalilautakuntaan

(This notice is only in Finnish, but if youre interested about applying HUMAKO's central election commission - please contact us.)


Opiskelijakunta HUMAKOn edustajistovaalien järjestämisestä vastaa opiskelijakunnan keskusvaalilautakunta, johon kuuluu puheenjohtaja ja 2-10 jäsentä. Toimimisesta keskusvaalilautakunnassa saa erittäin hyvää kokemusta vaalien järjestämisestä ja yleisistä kokouskäytänteistä.


Keskusvaalilautakunta päättää mm. milloin edustajistovaalit järjestetään sekä mitä äänestystapaa vaaleissa käytetään. Keskusvaalilautakunnan vastuulla on myös vaaleihin liittyvä viestintä. Edustajistovaalit pidetään vuosittain viimeistään marraskuussa.


Keskusvaalilautakunta kokoustaa sähköisesti ja kokouksia on yleensä 4-8 vuodessa. Keskusvaalilautakunnan toimintaa ohjaa HUMAKOn vaaliohjesääntö. Keskusvaalilautakunnan toimikausi jatkuu seuraavan keskusvaalilautakunnan nimeämiseen asti.


Keskusvaalilautakunnan jäsenten ja varajäsenten tulee olla opiskelijakunnan jäseniä. Keskusvaalilautakunnan jäsenet voivat olla ehdolla edustajistovaaleissa, mutta puheenjohtaja ei voi. Keskusvaalilautakunnan jäseniltä toivotaan aktiivista osallistumista palavereihin, jossa mm. suunnitella vaalien mainontaa ja ehdokashankintaa. Keskusvaalilautakunnan toiminnan voi halutessaan opinnollistaa omiin opintoihin.

Miten haetaan keskusvaalilautakuntaan?

Hakemus keskusvaalilautakuntaan on vapaamuotoinen. Tyypillinen hakemus sisältää hakijan esittelyn ja motivaatiokirjeen. Hakemuksien tulee olla perillä 24.4.2023 mennessä. Hakemuksen voi toimittaa sähköpostitse otsikolle "Hakemus keskusvaalilautakuntaan 2023" osoitteeseen suvi.torikka (a) humako.net. Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajan ja jäsenet nimeää edustajisto kevätkokouksessaan 25.4.2023.

Lisätietoja

Suvi Torikka

Toiminnanjohtaja

suvi.torikka (a) humako.net


Elina Liekkinen

Edustajiston puheenjohtaja

elina.liekkinen (a) humako.net


bottom of page