top of page

Edustajistohaku on alkanut! Vaalikuulutus 2022

(Shortly in English below)


Humanistinen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO järjestää edustajiston vaalit 3.-9.11.2022. HUMAKOn edustajistovaalien ehdolle asettuminen on auennut ja se kestää on 13.10. klo 15:00 asti.


Vaaleissa valitaan edustajisto vuodelle 2023. Edustajiston muodostaa 25 opiskelijakunnan jäsentä, 15 varsinaista jäsentä sekä 10 varajäsentä. Vaalit suoritetaan sähköisellä äänestyksellä 3.–9.11.2022 välisenä aikana. Opiskelijakunnan päätöksenteko- ja kokouskieli on suomi.


Ehdolle voivat asettua kaikki opiskelijakunnan jäsenet, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa lukuvuodelle 2022-2023 tai kevätlukukaudelle 2023 viimeistään 13.10.2022 klo 15:00. Ehdolle asettuvat voivat muodostavat vaaliliittoja, joiden koko on 2–15 ehdokasta. Jokaiselle liitolle on nimettävä edustaja, joka voi myös olla vaaliliiton ulkopuolinen henkilö. Liiton edustaja täyttää vaaliliiton perustamisilmoituksen ja jokainen ehdokas täyttää ehdokaslomakkeen. Vaaliliitot voivat muodostaa vaalirenkaita, joiden koko on enintään 30 ehdokasta. Jokaiselle renkaalle on nimettävä edustaja, joka täyttää vaalirenkaan perustamisilmoituksen.


Vaaliasiakirjat pitää olla toimitettuna sähköpostin liitteenä osoitteeseen humako(a) humako.net 13.10.2022 klo 15:00 mennessä.

Miksi hakea?

Edustajisto on opiskelijakunnan ylin päättävä elin, joka mm. hyväksyy opiskelijakunnan talousarvion, valitsee hallituksen sekä toimii suunnannäyttäjänä hallitukselle toiminnan edistämiseksi. Edustajiston jäsenenä voit tuoda myös korkeakouluun ja opiskelijakuntaan liittyviä kehittämisideoita päätöksenteon pöydälle ja toimia äänitorvena kanssaopiskelijoiden toiveille. Edustajistossa toimimisella voi kerryttää tunteja Opiskelija-aktiivina toimiminen -opintojakson opinnollistamiseen.


Ketkä voivat äänestää?

Vaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki opiskelijakunnan jäsenet, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa 26.10.2022 klo 15:00 mennessä. Äänioikeutensa voi tarkistaa kysymällä sitä HUMAKOn toiminnanjohtajalta. Oikaisuvaatimukset vaaliluetteloon on jätettävä keskusvaalilautakunnalle osoitteeseen humako (a) humako.net kirjallisesti 2.11.2022 klo 15:00 mennessä.


Kaikki vaaleja varten tarvittava materiaali ja hakulomake on saatavilla opiskelijakunnan verkkosivuilta www.humako.net/edustajisto.


Jos haluat lisätietoa niin ole rohkeasti yhteydessä:

Janita Dahlström

puheenjohtaja, keskusvaalilautakunta

janitadahl2 (a) gmail.com


*****


Apply for the representative council


You can apply for the representative council between 22.9.-13.10. Notice that the representative council works mainly in Finnish, but if you are interested for applying for the representative council, please contact HUMAKO's executive director Suvi Torikka (suvi.torikka (a) humako.net).


The members of the representative council

The students are responsible for both the operative work as well as the decision making in HUMAKO. The members of the representative council are elected by the members of HUMAKO. The council is responsible for choosing the committee of the student union and making the big decisions in HUMAKO like deciding yearly budgets.


Comments


bottom of page