UKK - Usein kysyttyjä kysymyksiä

 

1. HALUAISIN LIITTYÄ SAMOKIN JÄSENEKSI JA SAADA SINISEN OPISKELIJAKORTIN. MITEN TOIMIN?

Opiskelijat kuuluvat aina oman ammattikorkeakoulunsa opiskelijakuntaan eli opiskelijat eivät liity SAMOKiin. Liittymällä opiskelijakunta HUMAKOn jäseneksi saat sinisen opiskelijakortin ja myös kaikki SAMOKin neuvottelemat valtakunnalliset edut itsellesi mikäli täytät sinisen kortin saantiehdot.

Opiskelijakortin voit tilata sähköisesti välilehdeltä "Kortin tilaaminen" kohdasta löytyvien ohjeiden ja sähköisen liittymisjärjestelmän avulla.

2. HALUAISIN LIITTYÄ FRANKIN JÄSENEKSI JA SAADA OPISKELIJAKORTIN. MITEN TOIMIN?

Opiskelijat kuuluvat aina oman ammattikorkeakoulunsa opiskelijakuntaan eli opiskelijat eivät liity Frankin jäseniksi. Liittymällä opiskelijakunta HUMAKOn jäseneksi saat opiskelijakortin. Jäseneksi liittymisen jälkeen voit rekisteröityä erikseen Frankin etupalvelun käyttäjäksi jolloin saat kaikki Frankin neuvottelemat edut käyttööosi.

Opiskelijakortin voit tilata sähköisesti välilehdeltä "Kortin tilaaminen" kohdasta löytyvien ohjeiden ja sähköisen liittymisjärjestelmän avulla. Frankin käyttäjäksi rekisteröityminen tapahtuu Frankin sivuilta

 

3. EN KÄY KAMPUKSELLA, MITEN SAAN UUSITTUA JÄSENYYTENI?

Voit uusia jäsenyytesi sähköisesti näiltä sivuilta joko välilehdeltä "Jäsenyys" tai etusivun bannerista. Maksa jäsenyyteesi joko rekisterin kautta tai laskulla. Maksun jälkeen voit noutaa uuden tarran opiskelijakorttisi HUMAKOn toimistolta tai alueyksikkösi korttivastaavalta. Voit myös lähettää OPISKELIJAKORTTISI sekä palautuskuoren postimerkillä ja osoitteellasi varustettuna osoitteeseen: HUMAKO, Ilkantie 4, 00400 Helsinki. Kortti postitetaan takaisin sinulle uudella tarralla varustettuna, heti kun maksu tarkistettu.

 

4. VOINKO HAKEA TARRAN KORTTIINI SUORAAN HUMAKON TOIMISTOLTA? 

Tarran voi noutaa toimistolta, mutta sitä ennen kannattaa tarkistaa toimiston aukioloajat ja mahdollisesti sopia tapaaminen jos olet tulossa kauempaa.

HUMAKOn viestinnän ja palveluiden asiantuntija Suvi Torikka, suvi.torikka(a)humak.fi tai 045 182 0404.
 

5. OPISKELIJAKORTTINI ON KADONNUT / LUKUVUOSITARRA KULUNUT

Jos opiskelijakorttisi katoaa tai lukuvuositarra kuluu tai irtoutuu, ota yhteyttä HUMAKOn asiantuntijaan.

Hukkuneen opiskelijakortin voi tilata uudelleen maksamalla uuden kortin valmistusmaksun. Ohjeet uuden kortin tilaamiseen voit tarkistaa täältä. Jos olit jo maksanut lukuvuoden tai lukukauden jäsenyyteesi, sinulla on mahdollisuus saada uusi tarra korttiisi. Ota tällöin yhteyttä HUMAKOn viestinnän ja palveluiden asiantuntijaan Suvi Torikka, suvi.torikka(a)humak.fi tai 045 182 0404.