UKK - Usein kysyttyjä kysymyksiä


Haluaisin liittyä Frankin jäseneksi ja saada opiskelijakortin. Miten toimin?

→ Opiskelijat kuuluvat aina oman ammattikorkeakoulunsa opiskelijakuntaan eli opiskelijat eivät liity Frankin jäseniksi. Liittymällä opiskelijakunta HUMAKOn jäseneksi, saat oikeuden hankkia Frankin opiskelijakortin. Jäseneksi liittymisen jälkeen voit erikseen tilata Frankin kautta itsellesi opiskelijakortin, jolla saat kaikki Frankin neuvottelemat edut käyttöösi. Lue lisää jäseneksi liittymisestä täältä ja tilaa sen jälkeen opiskelijakortti Frankilta.


Millä tavoin voin maksaa jäsenyyteni eli uuden lukuvuositarran?

→ Jäsenmaksut suoritetaan kaikki verkkopankkitunnuksilla liittymis- tai uusimislomakkeiden kautta.  Valitettavasti jäsenyyttä ei voi maksaa toimistolla kortilla eikä käteisellä.


Liityin HUMAKOn jäseneksi jo aikoja sitten, mutta en ole vielä saanut opiskelijakorttia. Kuinka kauan kortin toimittaminen kestää?

Alkusyksystä korttien toimittamisessa saattaa olla ruuhkaa. HUMAKOlla ei ole tietoa korttien toimitustilanteesta. Ota yhteyttä tarvittaessa Frankin asiakaspalveluun info (a) frank.fi.

 Huomioithan myös että HUMAKOon liittyminen ja opiskelijakortin tilaaminen ovat erilliset prosessit. Eli opiskelijan pitää liittyä ensin HUMAKOn jäseneksi osoitteessa www.humako.net ja vasta sen jälkeen hän voi hankkia opiskelijakortin osoitteesta www.frank.fi. HUMAKOn jäsenenä opiskelija voi valita Frankiltä joko digitaalisen tai muovisen opiskelijakortin.


En pysty uusimaan jäsenyyttäni eli maksamaan uutta lukuvuositarraa Maksuturvassa, koska se herjaa että mm. osoite- ja toimitustiedot puuttuvat. Mikä on vikana?

→ Tietosi HUMAKOn jäsenrekisterissä ovat puutteelliset tai eriävät kuin maksutiedoissasi. Ota yhteyttä HUMAKOn asiantuntijaan, joka päivittää tiedot jäsenrekisteriin. Suvi Torikka, suvi.torikka (a) humako.net, p.  045 182 0404.


Haluaisin tietää miten muovisen opiskelijakortin maksuominaisuuden pankkiasiat toimivat. Mistä löydän lisätietoja?

→ Opiskelijakorttien tuottamisesta vastaa Frank.fi. Tarkista löytyykö vastaus Frankin usein kysyttyjen kysymyksien listalta: www.frank.fi/faq/ ja jos ei niin ota yhteyttä Frankiin info (a) frank.fi.


Millä maksukortilla voin maksaa tavallisen muovikortin tilauksen tai voinko maksaa myös verkkopankissa?

→ Tilauksen maksamiseen käyvät kaikki yleisimmät maksukortit (debit ja credit) mukaanlukien kaikki Visan ja Mastercardin kortit (myös Visa Electron) ja American Express. Valitettavasti tilausta ei voi maksaa verkkopankissa.


Haluan opiskelija-alennukset käyttööni, mutta en saa ladattua digitaalista opiskelijakorttia. Miten saan sen toimimaan?

→ Digitaalisessa opiskelijakortissa on tiettyä järjestelmävaatimuksia, joista löydät lisätietoa Frankin usein kysytyistä kysymyksista www.frank.fi/faq/. Jos et pysty lataamaan digikorttia ollenkaan teknisistä syistä, niin voit hankkia itsellesi Frankiltä muovisen opiskelijakortin. Tutustu korttivaihtoehtoihin osoitteessa www.frank.fi.


Frank Appin digitaalinen opiskelijakorttini voimassaoloaika on eri kuin jäsenyyteni voimassaoloaika. Miksi?

→ Frank Appin voimassaoloaika päivittyy muutaman kerran vuodessa, joten ole huoletta. Digitaalisen opiskelijakortin voimassaoloaika on kuitenkin linkittyneenä HUMAKOn jäsenyyten, joten digitaalinen opiskelijakortti on käytössäsi saman ajan kuin jäsenyytesi on voimassa.  En käy kampuksella pitkään aikaan, miten saan uusittua jäsenyyteni ja hankittua uuden tarran opiskelijakorttiini?

→ Voit uusia jäsenyytesi sähköisesti näiltä sivuilta joko välilehdeltä "Jäsenyys" tai etusivun bannerista. Maksa jäsenyyteesi ja nouda kuitin kanssa uusi tarra opiskelijakorttisi HUMAKOn toimistolta tai alueyksikkösi korttivastaavalta.


Opiskelijakorttini on kadonnut, miten saan uuden kortin?

→ Voit tilata uuden opiskelijakortin Frank.fi-osoitteesta. Korttivalikoimaan ja kortin tilaamiseen voit tutustua myös täällä. Nouda uuteen korttiin lukuvuositarra HUMAKOn toimistolta. Lisätietoa HUMAKOn asiantuntijalta: Suvi Torikka, suvi.torikka (a) humako.net tai 045 182 0404.