Kortin tilaaminen

Kun olet liittynyt HUMAKOn jäseneksi, niin voit tilata itsellesi opiskelijakortin. Kaikki opiskelijakortit tilataan Etupalvelu Frankin kautta. Tarvittava ohjeistus löytyy sähköisestä tilausjärjestelmästä.

Opiskelijakorttivaihtoehtoja on erilaisia, digitaalinen sekä fyysisiä opiskelijakortteja. Voit valita opiskelijakorttiisi myös maksuominaisuuden tai kansainvälisen ISIC-ominaisuuden. Voit tutustua vaihtoehtoihin ja hintoihin täällä.

Kortin toimitusaika on noin 3 viikkoa. Toimitusaika saattaa olla pidempi kuin 3 viikkoa, jos tilaat korttisi ennen lukukauden alkua. Fyysiset opiskelijakortit toimitetaan postilla suoraan opiskelijalle. Ennen kortin käyttöönottoa, siihen tulee noutaa voimassa oleva lukuvuositarra HUMAKOn toimistolta tai oman alueyksikkösi korttivastaavalta. Lukuvuoden 2017-18 tarroja voi noutaa toimistolla elokuun loppu puolella ja korttivastaavilta syyskuussa.

Opiskelijakortin voimassaolon osoittaa lukuvuosi- ja -kausitarra, jonka saa todisteeksi maksetusta opiskelijakunnan jäsenmaksusta. Jäsenmaksun maksamisen lisäksi opiskelijan pitää täyttää kortin myöntämisehdot, jotka löydät alta.

Kortin myöntämisehdot

Sininen kortti on tarkoitettu ammattikorkeakoulututkintoon tai ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa opiskeleville opiskelijoille. Voit saada sinisen opiskelijakortin, jos täytät kaikki seuraavat ehdot:
  1. Suoritat ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää amk-tutkintoa.
  2. Olet ilmoittautunut läsnäolevaksi lukukaudelle/lukuvuodelle.
  3. Liityt jäseneksi omaan opiskelijakuntaasi.
Vihreä kortti on tarkoitettu muille ammattikorkeakoulussa opiskeleville opiskelijakuntien jäsenille.
Opiskelijakortin myöntäminen ja voimassaolon jatkaminen
Opiskelijakunta voi myöntää/toimittaa lukuvuositarran vain siihen oikeutetulle henkilölle eli jäsenelleen. Jäsenen täytyy täyttää lisäksi kortin myöntämisehdot saadakseen opiskelijakortin. Opiskelija on oikeutettu lukuvuositarraan niiltä lukukausilta joiden osalta hän on maksanut opiskelijakunnan jäsenmaksun ja kortin myöntämisehdot täyttyvät. Opiskelija on vastuussa antamiensa tietojen oikeellisuudesta. Kortin väärinkäyttö on rangaistava teko.

Lukuvuositarrojen voimassaoloajat

Opiskelijakorttien lukuvuositarrat ovat voimassa ennakolta määritellyn ajan. Syksytarra on voimassa seuraavan tammikuun loppuun (esim. syksyn 2017 tarra on voimassa 30.1.2018 asti), koko lukuvuoden tarra jälkimmäisen vuoden syyskuun loppuun (esim. lukuvuoden 2017-18 tarra on voimassa 30.9.2018 asti). Kevättarrana toimii lukuvuositarra ja se on voimassa syyskuun loppuun (esim. lukuvuoden 2017-18 tarra on voimassa 30.9.2018 asti).

Lukuvuoden 2017-18 tarroja voi noutaa toimistolta elokuun loppu puolella ja korttivastaavilta syyskuussa.

Lisätietoja

HUMAKOn viestinnän ja palveluiden asiantuntija Suvi Torikka, suvi.torikka(a)humak.fi tai 045 182 0404.

Jos olet kadottanut fyysisen opiskelijakorttisi tai nimesi muuttuu opintojen aikana voit tilata uuden kortin. Mene normaalisti kortin tilausjärjestelmään ja valitse opiskelijakunnan jäsenyyttä koskevassa kohdassa vaihtoehto "Tilaan uuden kortin kadonneen tilalle". Uusi kortti maksaa kortin valmistusmaksun 16,10€ tai ISIC-ominaisuudella 31,10€. Siirry kortin tilaukseen tästä. Jos sinulla on voimassa oleva lukuvuoden tai lukukauden jäsenyys, sinulla on mahdollisuus saada uusi tarra korttiisi HUMAKOn toimistolta tai alueyksikön korttivastaavalta. Jos lukuvuositarra kuluu tai irtoutuu, ota yhteyttä HUMAKOn asiantuntijaan suvi.torikka(a)humak.fi.

Huom! Mikäli sinulla on jo aikaisempina vuosina tilattu HUMAKOn myöntämä opiskelijakortti, sinun ei tarvitse tilata uutta korttia Frankin kautta. Sinun tarvitsee vain uusia HUMAKOn jäsenyytesi ja noutaa korttiisi voimassa oleva lukuvuositarra. JOS opiskelupaikkasi on muuttunut (olet aloittanut opinnot toisessa korkeakoulussa), sinun tulee kuitenkin tilata uusi opiskelijakortti, jotta voit saada korttiisi lukuvuositarran HUMAKOlta.