top of page

Kuopion tutoreiden tervehdyskirje

Tervetuloa opiskelemaan Humakiin!

Uusi osa elämääsi on alkamassa ja me tutorit olemme mukana ja tukena tällä matkalla. Tämä tervehdys sisältää muutamat olennaiset infot koulun alkupuoleen liittyen. Me tutorit olemme paikalla teitä varten opastamassa ja vastaamassa niin pieniin kuin isoihinkin kysymyksiin, joita etenkin alkuviikoilla saattaa ilmaantua. Tulemme esittelemään itsemme ensimmäisinä päivinä, mutta meidät tunnistaa helposti mustasta paidasta, jossa lukee TUTOR. Joillain meistä saattaa olla päällä myös punaiset opiskelijahaalarit. Löydät myös tämänhetkisten tutoreiden esittelyt tutoreiden Instagram-tililtä.

Opiskelijakunta HUMAKO

Opiskelijoiden asialla koulussamme toimii Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta eli HUMAKO. HUMAKOn jäseneksi kannattaa liittyä, sillä sitä kautta saat käyttöösi opiskelijaetuja ja -alennuksia. HUMAKOn mobiilinen jäsenkortti löytyy Slice- ja Pivo-sovelluksista. Jäsenkortilla saat monia rahanarvoisia etuja, kuten edullisemmat pääsyliput tapahtumiin sekä massiivisen alennuksen opiskelijahaalareista, jotka voit hankkia HUMAKOn verkkokaupasta. Tämän kortin voit ladata jo ennen koulun alkua. 


Opiskelijahaalareiden testikappaleita voi lukuvuoden alussa kokeilla kampuksilla, jotta jokainen voi löytää oman kokoisensa haalarin. HUMAKOn toiminnasta puhutaan myös koulun alkaessa uudestaan, joten ei tarvitse tuntea paniikkia, vaikka tämä tuntuisi hankalalta.

Lisätietoa jäseneksi liittymisestä ja toiminnasta löydät:
HUMAKOn nettisivuilta
Facebookista
Instagramista


Jaostotoiminta

Kampuksellamme toimii opiskelijoista muodostuva jaosto. Jaoston tehtävänä on huolehtia opiskelijoiden viihtyvyydestä kampuksella ja HUMAKOn opiskelijatapahtumista. Jaosto käsittelee myös kampuksen opiskelijoiden palautetta ja ottaa vastaan ideoita tuleviin tapahtumiin liittyen.
(Jaostossa on kivaa, liittykää <3)

 

Verkkovälitteinen tutortoiminta

HUMAKOssa toimii myös tutoreita, joiden apu on helposti saatavilla myös kesällä. Tutorit pitävät chat-päivystyksiä Discord-palvelun kautta ja heihin saa myös yhteyttä sähköpostin etutor(a)humako.net tai eTutor-opintojakson kautta. eTutor-opintojakson löydät Hoodlesta ja sieltä löytyy myös ohjeet Discord-palvelimelle liittymiseen. Tällä palvelimella voit keskustella myös muiden kampusten opiskelijoiden kanssa. Verkkovälitteisestä tutoroinnista tiedotetaan aktiivisesti HUMAKOn Instagram-tilillä.

 

Kampus

Humakin Kuopion kampus sijaitsee Hiltulanlahdessa, Pohjois-Savon opiston kanssa samassa tiloissa osoitteessa Kansanopistotie 32. Bussiyhteydet Kuopion torilta kampukselle ovat yksinkertaiset: kouluun pääset busseilla numerot 31 ja 35. Lisäinfoa bussiaikatauluista löydät Vilkusta. Ensimmäisinä koulupäivinä vähintään yksi tutoreista nousee keskustasta bussiin tutorpaita sekä punaiset haalarit päällään ja opastaa teidät Kuopion paikallisliikenteen saloihin.

Bussikortin pystyt hommaamaan Kuopio Infosta tai Kuopion Sokoksen infopisteeltä. Bussikortin hommaamiseen tarvitset opiskelijatodistuksen, kuten HUMAKOn jäsenkortin. Kampuksella on mahdollista ruokailla opiskelijahintaan ja ostaa myös pientä syötävää ja virvokkeita. Ruokalistan löydät Pohjois-Savon opiston nettisivuilta.

 

Kuopio opiskelukaupunkina

Kuopiossa toimivat korkeakouluopiskelijoiden omat liikuntapalvelut nimellä Sykettä. Sykettä tarjoaa monipuolisesti erilaisia liikuntapalveluita kuntosaleista ohjattuihin ryhmäliikuntatunteihin ja lajikokeiluihin. Lukuvuoden alussa järjestetään Sykettä-appro, jonka aikana voit ilmaiseksi tutustua Sykkeen tarjoamiin palveluihin. Appron jälkeen voit ostaa edullisesti Sykettä-tarran, jolla saat käyttää palveluita valitsemasi kategorian mukaisesti. Lisätietoja ja esimerkiksi hinnaston löydät Sykkeen sivuilta.

Kuopiossa on monia paikkoja, joissa voit nauttia opiskelijahintaisesta ruuasta. Korkeakouluopiskelijana olet oikeutettu Kelan ateriatukeen ja niin myös syömään edullista ruokaa myös muilla Kuopion korkeakoulujen kampuksilla omasi lisäksi. Katso lista kaikista Kuopion opiskelijaravintoloista.

 

Kampuksella sijaitsevan kirjaston lisäksi voit joskus tarvita lainattavaa materiaalia myös jostain muusta kirjastosta. Kaupunginkirjasto sijaitsee osoitteessa Maaherrankatu 12 lähellä toria keskustassa. Jynkässä, Neulamäessä, Puijonlaaksossa ja Petosella sijaitsevat muut Kuopion kirjastot.

Opiskeluterveydenhuollon palveluihin on oikeus kaikilla, jotka opiskelevat päätoimisesti vähintään kahden kuukauden ajan ja jotka ovat oikeutettuna opintotukeen. YTHS:n järjestämät opiskeluterveydenhuollon palvelut toimivat osoitteessa Niiralankatu 23, 70600 Kuopio. Lue lisätietoa terveyspalveluista

 

Sosiaalinen media

Jos kiinnostaa tutustua koulutovereihin, saada tietää mitä tapahtuu ja missä tai sinulla on esimerkiksi kysyttävää, liity nyt Facebookissa HUMAK Kuopion uudet opiskelijat 2021 ja Humak, Kuopio –ryhmiin. HUMAK Kuopion uudet opiskelijat 2021-ryhmästä tavoitat oman vuosikurssisi opiskelijat ja tutorit ja siellä on esimerkiksi keskustelua kimppakyydeistä. Muista ottaa meidän sometilit haltuun!

Kuopion opiskelija-aktiiveilta löytyy Instagram-tilit:
Tutorit: @humako_kuopiontutorit
Jaosto: @jaostokuopio

Tutoreiden järjestämää toimintaa uusille opiskelijoille

Tutorit järjestävät piknikin uusille opiskelijoille elokuun lopussa. Ilmoitamme piknikin päivämäärän ja tarkempaa tietoa lähempänä uusien opiskelijoiden Facebook-ryhmässä. Piknikin tarkoituksena on tutustua hieman uusiin opiskelijatovereihin rennosti eväitä syöden ja säästä (toivottavasti) nauttien. Seuraamme aktiivisesti koronatiedotusta ja tilanteen mukaan tapahtuman muoto saattaa muuttua.

Tervetuloa opiskelemaan Kuopion kampukselle, nähdään syksyllä! ♥

Terveisin,
Kuopion tutorit

bottom of page