top of page

Historiikki

Hjördis

HUMAKOn maskotti sai alkunsa vuonna 2008, kun HUMAKO halusi itselleen maskotin, joka edustaisi HUMAKOa ylväästi kaikissa tapahtumissa. Maskotin ulkomuoto sai alkunsa Humanistisen ammattikorkeakoulun silloisesta logosta, jossa “H” kirjain oli logon keskiössä. Tuolloin Humanistisen ammattikorkeakoulun kampuksia oli 12 kappaletta ympäri Suomea. HUMAKO halusi maskotin jolla olisi jollain tapaa mukanaan aina kaikki nuo kampukset. Maskotille päätettiin pukea 12 pilkkua edustamaan kampuksia eripuolilta Suomea. Maskotille järjestettiin nimikilpailu HUMAKOn nettisivuilla. Nimi kilpailussa mukana oli Herkku ja Hirmu. Mukaan haluttiin vielä kolmas nimi Hjördis ja se löydettiin ruotsinkielisestä nimipäiväkalenterista. Äänestäjillä oli mahdollisuus valita myös oma nimi maskotille. Nimikilpailun ylivoimainen voittaja oli Hjördis.

 

Hjördiksen ensimmäinen edustus keikka oli Mökkifestareilla. Mökkifestarit oli tapahtuma kaikille HUMAKOn jäsenille.HUMAKO varasi mökkikylän ja siellä oli menevää ohjelmaa aina aartenmetsästys rastiradasta, livemusiikkiin asti.

 

Hjördis sai vuonna 2012 ylleensä punaiset opiskelijahaalarit, joissa hän edusti ensimmäisen kerran Jyväskylässä järjestettävissä Tursajaisissa.

 

Vuonna 2018 järjestettiin HUMAKOn ensimmäiset vuosijuhlat Turussa VPK:n talolla. Juhliin osallistui 150 henkilöä. Hjördis sai lahjaksi metallirungon.

bottom of page