Hae mukaan edustajistoon!

Miksi kannattaa lähteä ehdolle?

Jotta HUMAKO voi ajaa opiskelijan etua mahdollisimman hyvin, on tärkeää, että edustajia on laajasti kaikista erilaisista taustoista. Humakissa opiskellaankin neljässä alueyksikössä kolmea koulutusohjelmaa, joita voi opiskella päivätoteutuksessa tai monimuotototeutuksessa. Tämän lisäksi kaikkia tutkintoja voi opiskella alemmassa ja ylemmässä ammattikorkeakoulussa. Vaihtoehtoja on paljon, ja tarpeita on yhtä monta kuin on opiskelijoitakin.

Edustajistossa päätetään asioista, jotka koskevat kaikkia Humakin opiskelijoita, joten edarissa pääset vaikuttamaan siihen, miten HUMAKO ajaa parhaiten opiskelijoiden etua. Vaikuttamisen lisäksi saat hyvää kokemusta esimerkiksi yhdistystoiminnasta sekä kokouskäytänteistä.

Miksi edustajistotoiminta kannattaa?

Edustajiston toimintaan mukaan pääsee asettumalla ehdolle edustajistovaaleissa, jotka järjestetään marraskuun alussa. Ehdolle asettuminen tapahtuu alkusyksystä.

Tärkeät päivämäärät 2017

 • Haku käynnissä: 4.9.-16.10., ehdolle asettuminen päättyy klo 15:00.
 • Vaalit: 6.-8.11.
 • Vaalituloksen vahvistus: 9.11.
 • Perehdytys: 22.-23.11. 

Hakuvaihe

Itse hakuvaihe voi tuntua vaikealta ja jännältä, mutta loppupeleissä se käy aika näppärästi. Tässä ohjeistus kuinka toimia:

 1. Vastaa ensin itsellesi kysymykseen miksi minä haen mukaan. Jos vastaus on mielestäsi looginen, olet valmis. Vinkki: Mieti ehdolle asettumista myös kavereiden kanssa. Sieltä saattaa löytyä hyviä ajatuksia ja vinkkejä.
 2. Täytä näiltä sivuilta löytyvä ehdolleasettumislomake. VINKKI: Muista tarkistaa lomake pariin otteeseen.
 3. Mieti löytyykö kavereistasi hyviä tyyppejä, jotka voisivat hakea myös mukaan? Olisko heidän kanssaan mahdollista perustaa vaaliliitto? (Tämä ei ole pakollista, mutta mahdollista!) Vaaliliiton avulla voidaan ehdokkaan äänet ohjata vaaliliitolle yksittäisten ehdokkaiden sijaan. Tarkemmin äänten jakautumisesta vaaliliitossa on kerrottu vaalijärjestyksessä §34. 
 4. Lomakkeiden täyttämisen jälkeen ne lähetetään keskusvaalilautakunnalle. Kaikki hakemiseen liittyvät lomakkeet toimitetaan joko skannattuna osoitteeseen humako@humak.edu tai postitse Humakon toimistolle (HUMAKO Ilkantie 4, 00400 Helsinki)
Jos sinua pohdituttaa jokin, ole yhteydessä edustajiston puheenjohtajiin. Yhteystiedot löytyvät sivun alareunasta.

Kun lomake on täytetty

Kun olet asettunut ehdolle, on tullut aika kampanjoida ja jännittää vaalitulosta! Kannattaa seurata aktiivisesti HUMAKON viestintäkanavia syksyllä, sillä siellä saatamme paljastaa muutaman hyvän kampanjavinkin. Omassa yksikössä kannattaa ainakin kampanjoida, ja voipa olla että jaostokin järjestää jotain vaalihäppeninkiä!

Kannattaa olla myös tarkkana, jos toimintaan haluaa käyttää vähän enemmän aikaa. Järjestäytymiskokouksessa valitaan nimittäin edustajiston puheenjohtaja sekä varapuheenjohtaja, jotka toimivat opiskelijakunnan puheenjohtajistona. Puheenjohtajisto tekee tiivistä yhteistyötä hallituksen sekä toiminnanjohtajan kanssa.

Lomakkeet

Jäikö vielä tiedonnälkä?

Kysele toiminnasta syys-lokakuussa, kun HUMAKOn hallituslaiset käyvät kampuksellasi.
 • Seuraa blogiamme osoitteessa: humako.blogspot.fi
 • Seuraa meitä Facebookissa: facebook.com/opiskelijakunta.HUMAKO
 • Kysy lisää tietoa opiskelijakunnan 2017 puheenjohtajistolta: Theo Tyrväinen (theo.tyrvainen (a) gmail.com) ja Katja Kastman (katja.kastman (a) gmail.com)