Kuopion tutoreiden tervehd... | HUMAKO

Kuopion tutoreiden tervehdyskirje

Tervetuloa opiskelemaan!

 

Tervehdys uusi opiskelija ja tervetuloa Humanistiseen ammattikorkeakouluun!

 

Uusi osa elämääsi on alkamassa ja me tutorit olemme mukana ja tukena tällä matkalla. Tämä tervehdys sisältää muutamat olennaiset infot koulun alkupuoleen liittyen. Me tutorit olemme paikalla teitä varten opastamassa ja vastaamassa niin pieniin kuin isoihinkin kysymyksiin, joita etenkin alkuviikoilla saattaa ilmaantua. Tulemme esittelemään itsemme ensimmäisinä päivinä, mutta meidät tunnistaa helposti mustasta paidasta, jossa lukee TUTOR. Joillain meistä saattaa olla päällä myös punaiset opiskelijahaalarit.

 

OPISKELIJAKUNTA HUMAKO

Opiskelijoiden asialla koulussamme toimii Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta eli HUMAKO. HUMAKOn jäseneksi kannattaa liittyä, sillä sitä kautta saat käyttöösi opiskelijakortin. Jäsenyydellä ja opiskelijakortilla saat monia rahanarvoisia opiskelijaetuja, kuten massiivisen alennuksen opiskelijahaalareista. Jäsenyydestä saat tietää lisää täältä www.humako.net/liity ja haalarit löydät HUMAKOn verkkokaupasta (uusi välilehti)! Haalareiden testikappaleet tuodaan lukuvuoden alussa kampukselle, jotta jokainen voisi löytää itselleen sopivan kokoiset haalarit.

HUMAKO on tammikuun alussa ottanut käyttöön uuden Slice-jäsentunnisteen yhdessä useiden muiden opiskelijakuntien kanssa. Slice-jäsentunnisteella voit tunnistautua HUMAKOn jäseneksi ja opiskelijaksi. Tunnisteella saat käyttöösi mm. Kelan ateriatuen, VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennukset sekä paikkakuntakohtaisia ja valtakunnallisia etuja. Slicen nettisivut eivät tällä hetkellä ole ajan tasalla Humakin kaikkien kampusten kohdalla, joten sieltä et vielä valitettavasti löydä tietoa alueemme opiskelijaeduista. Tutorit kuitenkin opastavat sinulle opiskelijakortin hankkimisen ja Slicestä löytyvien etujen metsästämisen salat ensimmäisten koulupäivien aikana.

Lisätietoa jäseneksi liittymisestä ja toiminnasta löydät näiltä HUMAKOn nettisivuilta ja Facebookista www.facebook.com/Opiskelijakunta.HUMAKO

Sinun kannattaa myös tutustua opiskelijakunnan tekemään Uuden Opiskelijan kirjeeseen.

 

JAOSTOTOIMINTA

Jaosto on kampuksemme opiskelijoiden muodostama ryhmä, joka toimii opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi ja linkkinä Opiskelijakunta HUMAKOon. Jaosto järjestää erilaisia opiskelijatapahtumia, kysyntää ja toiveita kuunnellen. Opiskelijoiden viihtyvyyden ja jaksamisen parantaminen on jaoston toiminnan keskipisteenä.

 

KAMPUS JA LIIKKUMINEN

Humakin Kuopion kampus sijaitsee Hiltulanlahdessa, Pohjois-Savon opiston kanssa samassa tiloissa osoitteessa Kansanopistotie 32. Bussiyhteydet Kuopion torilta kampukselle ovat yksinkertaiset: kouluun pääset bussilla numero 31, joka lähtee tunnin välein (aina 20 yli, esim. 10:20, 11:20 jne) pysäkiltä Tullinkulma 2 L. Ensimmäisinä koulupäivinä vähintään yksi tutoreista nousee keskustasta bussiin tutorpaita sekä punaiset haalarit päällään ja opastaa teidät Kuopion paikallisliikenteen saloihin.

Kampuksella on mahdollista ruokailla opiskelijahintaan (2,60 euroa) ja ostaa myös pientä syötävää ja virvokkeita. Ruokalistan löydät Pohjois-Savon opiston nettisivuilta.

 

KUOPIO OPISKELUKAUPUNKINA

Kuopiossa toimivat korkeakouluopiskelijoiden omat liikuntapalvelut nimellä Sykettä. Sykettä tarjoaa monipuolisesti erilaisia liikuntapalveluita kuntosaleista ohjattuihin ryhmäliikuntatunteihin ja lajikokeiluihin. Lukuvuoden alussa järjestetään Sykettä-appro, jonka aikana voit ilmaiseksi tutustua Sykkeen tarjoamiin palveluihin. Appron jälkeen voit ostaa edullisesti Sykettä-tarran, jolla saat käyttää palveluita valitsemasi kategorian mukaisesti. Lisätietoja ja esimerkiksi hinnaston löydät Sykkeen sivuilta osoitteesta https://xn--sykett-gua.fi/kuopio/fi/ (uusi välilehti).

Kuopiossa on monia paikkoja, joissa voit nauttia opiskelijahintaisesta ruuasta. Korkeakouluopiskelijana olet oikeutettu Kelan ateriatukeen ja niin myös syömään edullista ruokaa myös muilla Kuopion korkeakoulujen kampuksilla omasi lisäksi. Linkin takaa löytyy lista kaikista Kuopion opiskelijaravintoloista: https://asiointi.kela.fi/opiskelijaravintolahaku/OpruokaApplication?karttalinkki=suo08000297 (uusi välilehti).

Kampuksella sijaitsevan kirjaston lisäksi voit joskus tarvita lainattavaa materiaalia myös jostain muusta kirjastosta. Kaupunginkirjasto sijaitsee osoitteessa Maaherrankatu 12 lähellä toria keskustassa. Jynkässä, Neulamäessä, Puijonlaaksossa ja Petosella sijaitsevat muut Kuopion kirjastot.

Opiskeluterveydenhuollon palveluihin on oikeus kaikilla, jotka opiskelevat päätoimisesti vähintään kahden kuukauden ajan ja jotka ovat oikeutettuna opintotukeen. Kuopion kaupungin järjestämät opiskeluterveydenhuollon palvelut toimivat osoitteessa Tulliportinkatu 15, I, 4 krs (käynti Maaherrankadun puolelta). Lisätietoa osoitteesta https://www.kuopio.fi/ammattikorkeakoulu (uusi välilehti).

 

HUMAK KUOPION SOMET

Uusille opiskelijoille on luotu Facebook-ryhmä nimellä HUMAK Kuopion Uudet Opiskelijat 2019. Liity ryhmään, sillä siellä saat kysellä kysymyksiä ja tutustua sekä meihin tutoreihin että muihin uusiin opiskelijoihin. Lisäksi Kuopion kampuksella on myös 2 muuta ryhmää: Humak, Kuopio ja Humak, Kuopion Opiskelijat. Näissä ryhmissä Kuopion kampuksen opiskelijat ja lehtorit voivat jakaa erilaisia tapahtumia ja kaikkea mielenkiintoista koulutusaloihimme liittyvää.

Kuopion kampuksen opiskelija-aktiiveilla on monia eri somekanavia. Tutorit löydät Instagramista @humako_kuopiontutorit (uusi välilehti) ja Kuopion paikallisjaoston @jaostokuopio (uusi välilehti). Opiskelijakunta HUMAKOn yleisenä ig-tilinä toimii @opiskelijakunta_humako (uusi välilehti). Voit halutessasi laittaa kaikki meidän somet seurantaan jo ennen opiskelun alkua!

 

TUTOREIDEN JÄRJESTÄMÄÄ TOIMINTAA UUSILLE OPISKELIJOILLE

Tutorit järjestävät piknikin uusille opiskelijoille 31.8., josta tiedotetaan tarkemmin elokuun alussa. Tarkoituksena on tutustua hieman uusiin opiskelijatovereihin eväitä syöden ja säästä (toivottavasti) nauttien. Myös kaikesta muusta ykkösille suunnatusta toiminnasta tiedotetaan ja tiedotuskanavana toimii uusien opiskelijoiden Facebook-ryhmä.

 

Odotamme innolla saapumistasi ja toivotamme sinut tervetulleeksi Kuopion kampukselle!

 

Terveisin,

Kuopion tutorit

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO


Ilkantie 4 | 00400 Helsinki

+358 44 257 8884

Palvelupisteet | Yhteystiedot