Nurmijärven tutoreiden tervehd... | HUMAKO

Nurmijärven tutoreiden tervehdyskirje

Heippa sinä uusi opiskelija ja tervetuloa Humanistiseen ammattikorkeakouluun!

 

Uusi, mahtava sekä, varmasti hieman jännittäväkin, osa elämääsi on alkamassa juuri ja me tutorit olemme tukena ja mukana tällä matkallasi. Tämä kirje sisältää muutamia olennaisia asioita koulun alkupuoleen liittyen. Toivomme, että niistä on sinulle apua, että hyödynnät niitä jo tässä vaiheessa.

Me tutorit olemme paikalla teitä varten; opastamassa, kun saavutte ja vastaamassa, niin pieniin, kuin isoihinkin kysymyksiin, joita etenkin alkuviikoilla saattaa ilmaantua. Muistathan, että tyhmiä kysymyksiä ei ole ja jos emme jotain tiedä, niin selvitämme asian kanssasi! :)

 

TUTORIT

Keitä sitten ovat uusien opiskelijoiden tutorit?

Tutoreinanne toimivat seuraavat henkilöt:

Ville Helenius, Rewina Teklai, Jenna Hokkanen, Mamiko Colak, Rasmus Mäkynen ja Minna-Reetta Kuusinen (sekä syyslukukauden ajan kansainvälisessä vaihdossa olevat Emma Heikkilä etänä Kanadasta ja Emma Lounela etänä Hollannista. Team Emma&Emma saattavat siis vastailla kysymyksiinne Facebookissa tai whatsapissa, joten älkää tästä siis hämääntykö).

 

Tutorit tulevat esittelemään itsensä teille heti ensimmäisinä päivinä, mutta meidät tunnistaa tarvittaessa helposti myös mustasta paidasta, jossa lukee TUTOR ja todennäköisesti suurimmalla osalla meistä on päällä myös punaiset opiskelijahaalarit. Suurimman osan meistä oletkin tavannut jo pääsykokeissa.

 

FACEBOOK JA INSTAGRAM -RYHMÄT

Suosittelemme, että liityt seuraaviin ryhmiin, joista saat kaikki ajankohtaisimmat tiedot liittyen kouluun ja opiskelijan vapaa-aikaan:

 

  • Facebook: Humak Pääkaupunkiseutu

Ryhmä informaation jakamiseen kaikkien Pääkaupunkiseudun Humakin opiskelijoiden kesken.

 

  • Facebook: Nurtsin fuksit '19

Tämä ryhmä on juuri teitä uusia opiskelijoita varten. Sinne päivittyy olennaista tietoa, niin kampuksen, kuin opiskelijaelämän tapahtumista. Ryhmässä on tarkoitus jakaa hieman vapaammin ja yleisemmin kaikennäköistä informaatiota. Siellä voi myös kysellä mitä vain, sillä me tutorit pyrimme olemaan tavoitettavissa ja vastaamassa aina tarpeen mukaan.

Tänne Nurtsin kampuksen tutorit päivittävät kuvia epäsäännöllisen säännöllisesti

 

OPISKELIJAKUNTA HUMAKO

Opiskelijoiden asialla koulussamme toimii Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta eli HUMAKO. HUMAKOn jäseneksi kannattaa liittyä, sillä sitä kautta saat käyttöösi opiskelijaetuja ja opiskelijakortin. Jäsenyydellä ja opiskelijakortilla saat monia rahanarvoisia etuja, kuten edullisemmat pääsyliput tapahtumiin sekä massiivisen alennuksen opiskelijahaalareista, jotka voit hankkia HUMAKOn verkkokaupasta (uusi välilehti).

(Opiskelijahaalareiden testikappaleet tuodaan lukuvuoden alussa kampukselle, jotta jokainen voi löytää omankokoisensa haalarin, joten vielä ei tarvitse laittaa tilausta sisään 😉).

 

Lisätietoa jäseneksi liittymisestä ja toiminnasta löydät

 

Sinun kannattaa myös tutustua opiskelijakunnan tekemään Uuden opiskelijan kirjeeseen, jonka löydät täältä:

https://www.humako.net/blog/tervetuloa-uusi-opiskelija


 

JAOSTO

Pääkaupunkiseudulla HUMAKOn tapahtumista vastaa pääkaupunkiseudun jaosto. Jaostossa toimii kampuksen opiskelijoita eri vuosikursseilta. Jaoston tehtävänä on käsitellä opiskelijoilta tulevaa palautetta sekä pitää yhteyttä paikallisiin opiskelijajärjestöihin ja toimia linkkinä HUMAKOn hallitukseen. Jaoston toiminta on aina opiskelijoidensa näköistä, jaosto voi järjestää tapahtumia, erilaisia tempauksia, jne.

Jaosto järjestää pääkaupunkiseudun opiskelijoille Fuksiaiset 20.9.2019. 

 

 

MUUTA

Mitä ohjelmaa tutorit ovat järjestäneet mahdollisesti ensimmäisillä viikoille?

Tutorit ovat vahvasti mukana toiminnassa kahden ensimmäisen viikon ajan, niin kampuksella, kuin tulevalla leirillännekin. Tämän lisäksi tutorit järjestävät teille tervetulijaisillanvieton.

 

Kulkeminen kampukselle

Helsingin keskustasta on matkaa Nurmijärven kampukselle noin 50 kilometriä. Mikäli liikut julkisilla liikennevälineillä, pääset kampukselle kätevimmin Helsingin Kampin bussiaseman kaukoliikenteen terminaalista. Matkaan kannattaa varata reilu tunti.

 

Mobiililipulla (lataamalla Korsisaari-appin) yhteys Kiljavalta Helsinkiin (ja toistepäin) maksaa vain 5,00€ plus mahdollinen maksutapalisä 20 senttiä. https://korsisaari.fi/joukkoliikenne/mobiililippu/ (uusi välilehti)

Mobiililipun käyttäminen nopeuttaa myös bussien kulkemista rahastustapahtuman nopeutuessa.

 

Lisäksi monet kauempana kampukselta asuvat opiskelijat käyttävät kimppakyytejä. Kimppakyytejä kannattaa kysellä esim. aiemmin mainituista Facebook-ryhmistä.

 

Ruokailumahdollisuudet kampuksella

- Aamupala: ma-pe klo 7:00-9:00, á 6,50€

- Lounas: ma-pe klo 11:00-11:45, á 2,60€ (Kelan tukema hinta)

  • Lounaslippuja voi ostaa aulan kahvilasta/infosta ja ne saa lunastettua opiskelijahintaan opiskelijakortilla tai Humakilta saatavaa pahvista ateriatukikorttia vastaan, jonka saatte ensimmäisenä koulupäivänä.

- Jälkiruoka lounaalla: á1,50€

- Päivällinen: ma-pe 16:30-18:30, á10,00€

- Kahvi aulan kahvilasta 1,50€

 

Taukotila

Kampuksellamme on myös taukotila opiskelijoille, jossa voit viettää aikaa ja syödä halutessasi omia eväitä. Taukotilassa on pieni jääkaappi, mikro sekä kahvin/vedenkeitin.

 

Liikuntamadollisuudet

Kiljavan opistolla on tarjolla opiskelijoille erilaisia liikuntamahdollisuuksia:

kuntosali, jonka avaimen saat aulan kahvilasta, oma frisbeegolf-rata, biljardipöytä (1€/peli), liikuntasali, joka on opiskelijoiden käytössä tiistaisin klo 15-17 sekä uima-allas, joka on käytettävissä ma-to klo 18-21.

Pääkaupunkiseudulla opiskelijahintaisen korkeakoululiikuntapalvelut tarjoaa ZoneSports. Opiskelijakunnan jäsenille liikuntapassit huokeampaan hintaan! Tsekkaa löytyykö Zonelta sulle sopivaa salia tai ryhmäliikuntaa! 

 

Pääkirjasto

Nurmijärven kampuksella on oma kirjasto, josta voi tarvittaessa lainata opiskeluun tarvittavia kirjoja. Kirjaston käytöstä lisää syksyllä.

 

Majoittuminen kampuksella

Nurmijärven kampuksella on mahdollisuus myös majoittua. Majoitustilat sijaitsevat opistorakennuksen kuudennessa ja seitsemännessä kerroksessa. Huoneita on 26 kappaletta ja huonetyyppejä on kolme: soluyksiö, kahden hengen huone sekä vaatimattomampi yksiö seitsemännessä kerroksessa.

 

- Soluyksiö: Solussa on kaksi lukittavaa huonetta, joilla on yhteinen eteinen, josta löytyy WC ja suihkutila. Myös käytävän ovi eteisestä on lukittava. Yhteiset tilat, oleskelutila televisioineen ja ruokailutiloineen sekä keittiöineen, sijaitsevat käytävällä. Vuokra on 260 euroa kuukaudessa.

- Kahden hengen huone: edellyttää, että kaksi toisensa tuntevaa kaveria on vuokraamassa huoneen. Vuokra on 139 euroa kuukaudessa.

- Seitsemännen kerroksen yksiö on pienempi ja vaatimattomampi (peseytymistilat käytävässä) yksiö, jonka kuukausivuokra on 100 euroa.

 

Kaikkien huoneiden vuokra sisältää veden ja sähkön sekä mahdollisuuden käyttää saunaa, uimahallia ja kuntosalia päivittäin. Asumisen suhteen voit olla yhteydessä Kiljavan opistoon.

Lähimpään kauppaan on matkaa jonkin verran, mutta kampuksella on käytössä lähiliikkumista varten opiston polkupyöriä.

TÄRKEITÄ PÄIVIÄ

Koulu alkaa ma 2.9.2019 klo 09:15.

 

Tämän lisäksi ensimmäisen vuoden opiskelijoille on tiedossa ohjelmaa muutamana päiviä, jotka kannattaa varata nyt jo kalenterista:

  • Tervetulijaisilta ke 4.9.2019 (heti koulupäivän jälkeen)

  • Fuksien leiri 10.-11.9.2019 (pakollinen kaikille)

Terveisin, Nurmijärven tutorit

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO


Ilkantie 4 | 00400 Helsinki

+358 44 257 8884

Palvelupisteet | Yhteystiedot